Dlouhá jízda vlakem v teple s ročním dítětem

30.5.18 21:07

Dlouhá jízda vlakem v teple s ročním dítětem

Zdravím, jdu si k vám pro radu. Chtěla bych jet s ročním synem na „dovolenou“ ke kamarádce. Nemám jak jinak, než vlakem. Háček je v tom, že cesta vlakem trvá cca 5 hodin. Jde o to, že teď jsou ty tepla.. Jely byste? Máte zkušenosti? Já bych tam fakt ráda s ním jela, ale jeho zdraví riskovat nechci. Kdybych mu s sebou samozřejmě vzala dostatek jídla a pití na cestu.. Případně namočenou plenu na chlazení. Je to vlak, ve kterém je dětské kino. I když moje sladká představa je taková, že by mohl spát jako doma 3 hodiny :D pak bych ho ty 2 hoďky krásně zabavila. Nevíte, jestli není v těch vlacích až moc vedro? :/ nechci riskovat.. Ale na druhou stranu.. Je určitě hodně maminek, které tak s dětmi cestují. Jen to teplo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
30.5.18 21:08

Ve vlaku je klima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 21:10
@Nektarinka321 píše:
Zdravím, jdu si k vám pro radu. Chtěla bych jet s ročním synem na „dovolenou“ ke kamarádce. Nemám jak jinak, než vlakem. Háček je v tom, že cesta vlakem trvá cca 5 hodin. Jde o to, že teď jsou ty tepla.. Jely byste? Máte zkušenosti? Já bych tam fakt ráda s ním jela, ale jeho zdraví riskovat nechci. Kdybych mu s sebou samozřejmě vzala dostatek jídla a pití na cestu.. Případně namočenou plenu na chlazení. Je to vlak, ve kterém je dětské kino. I když moje sladká představa je taková, že by mohl spát jako doma 3 hodiny :D pak bych ho ty 2 hoďky krásně zabavila. Nevíte, jestli není v těch vlacích až moc vedro? :/ nechci riskovat.. Ale na druhou stranu.. Je určitě hodně maminek, které tak s dětmi cestují. Jen to teplo..

Pokud neni vlak klimatizovany, je 5 hodin opravdu dost dlouhych. Jeli jsme loni s rocnim synem v techto vedrech, 3 hodiny s prestupem. A ty 2 hodiny ve druhem vlaku cele prorval. Jeho dvoulete kamaradky to snasely dobre. Ale snad jiz vetsina novejsich vlaku ma klimatizaci…? To by melo byt bez problemu.

• Citovat
  • Upravit
2323
30.5.18 21:12

Jet regiojet (student agency) a budeš úplně v pohodě. Já dokonce jela 4 hodiny s dvouměsíčním miminkem a šestiletým a úplně v pohodě. Klima je samozřejmostí, za pakatel jídlo i pití. Káva, voda a čtení zdarma. Českýma drahama bych nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091

No asi pojedeš Pendolinem když zmiňuješ to kino. Tam bych se úplně nebála, protože tam je klimatizace. A na zabavení nějakou oblíbenou hračku, tak byste to asi mohli zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
@Marben píše:
Jet regiojet (student agency) a budeš úplně v pohodě. Já dokonce jela 4 hodiny s dvouměsíčním miminkem a šestiletým a úplně v pohodě. Klima je samozřejmostí, za pakatel jídlo i pití. Káva, voda a čtení zdarma. Českýma drahama bych nejela.

Regiojet už dávno není to, co býval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
30.5.18 21:13

Vzala bych deku. V takovém RegioJetu je teď vyloženě kosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
30.5.18 21:14

A pak je průser, když klima zrovna brutálních tropech nefunguje, velmi příjemný zážitek. Ale dost strašení, normálně by to měl prcek v pohodě zvládnout, maximálně se bude dost nudit.

• Citovat
  • Upravit
6682
30.5.18 21:15
@vokishka píše:

A co ti připadá, že se změnilo? :nevim: Já s nimi jezdím v jednom kuse a přijde mi to pořád dost podobné (akorát přidali low-cost třídu, kde není obsluha ani zásuvka). Jídlo je už roky stejné, stojí pořád stejně, tak před půl rokem mi přišlo, že mají fakt málo personálu a trochu nestíhají, ale teď už mi to přijde zase OK. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.18 21:20

Jee tak teď jste mě uklidnily :) děkuju. Popravdě, já jsem si to myslela. Jen moje mamka mě furt straší, že mi malej horkém někde zkolabuje a podobně.. Tak snad nejsem blbá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
30.5.18 21:21
@vokishka píše:

Jela jsem naposledy v lednu, a vse bylo OK. Narozdil od CD. U nich co cesta, to zazitek :roll: Ale vite jak to je. Zazitek nemusi byt dobry, ale musi byt silny. A v tom CD 100% nezklamou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
30.5.18 21:25

Čekala jsem nějakou dlouhou cestu na balkán ;-). V roce dětí, u druhého v osmi měsících jsme vlakem jezdili trasy přes 1000 km. A spíše raději obyč rychlíkem než vlakem s klimatizací - to vždycky odnesli i když byli oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
30.5.18 21:25

@klamonožka my teda jeli vloni, normální vagon, měli hodinu a půl zpoždění, už v Hranicích na Moravě měli uzavřenou kasu, takže odmítli cokoliv prodat. Dcera jezdila hodně předtím a věčně nefungovalo přes zimu topení. A když chodím na jejich FB, tak si stěžují buď na zimu v zimě nebo pro změnu horko v létě.
dnešní stížnost:
Dobrý den, jedu teď vaším vlakem a je to katastrofa. Ve vagonu je horko jak v sauně a skoro žádný kyslík. I po upozornění stevardce je změna nulová. Pokud je váš záměr, aby cestující ve vlaku omdleli, tak dobrý, jinak je to hrůza. Do toho se z amplionu ozývá, že opět nemáte dostatek personálu, takže roznáška jídla nebude. Sice si zákazníku něco zaplatíte, ale sorry, my nic, my muzikanti. Kam kráčíš Regiojete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.5.18 21:27

Pojedete rychlikem? Tim se jezdi fajn.
Ja nerada jezdim osobakem a vylozene se jim vyhybame, ze u nas jezdi ty stare herky bez klimy a nejsou nizkopodlazni.
A naucila jsem se vyuzivat studentagency vlak, ze je pohodlnejsi nez CD. Bohuzel maji omezeny pocet vlaku a tras (to doufam nebude dlouho trvat, nez se obrati).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
30.5.18 21:43

@vokishka Jako jo, věřím, že se stává, že mají lidi někdy blbou zkušenost, ale jezdím s nimi tak minimálně 1 za 14 dní, někdy i častěji, a nějaká mimořádnost se mi stala fakt výjimečně (třeba asi před 2 měsíci bylo taky extrémní zpoždění, ale bylo to poruchou na trati a měli jej všechny vlaky, i ČD, tak to úplně nepočítám :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí