Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Úplně v klidu. Většina vlaků má dneska klimu, vlak s kinem bude mít klimu na stopro, ale byla bych v klidu i bez, otevře se okýnko, a je tam příjemně. s takovým prckem je cestování vlakem určitě nejpohodlnější.
@klamonožka je to o stesti. Znam vic lidi, co tam i pravovalo a vsichni zdrhli. Malo lidi, meli na starosti moc vagonu, takze nestihali. A jak chudaci spali v Praze nebo na opacne strane ani nemluvim. Proto maji malo lidi.
Furt lepší než v autě. My jezdíme jednou za měsíc 250 km za rodinou a jeli jsme jednou v teplejší dny. A naposledy. Lepší vlakem - vybrali jsme Leo, můžu tam mít i kočárek u sebe, malého jsem měla bud tam, nebo na sobě, případně na sedačce. Bylo to bezva, ani jsem netušila, jak 2h utekly ![]()
Jela bych a byla bych úplně v klidu. Můžeš jet vlakem, který je přímo uzpůsobený pro jízdu s dítětem. Já tedy jezdila i obyčejným bez klimošky. Hodinu autobusem na vlak, 3 hodiny vlakem a pak zase hodinu autobusem. A to jsem tahala dítě, kočár, vajíčko do auta a ještě batoh s oblečením
Nejhorší bylo to přestupování.
Ony ty problémy nastanou všude. Ač jezdím jen Čd a v poslední době žádné větší zpoždění nebylo, tak zrovna v úterý jsme chytli 140minut, jelikož se pokazila mašina.
Hodně stížností jsem četla na arrivu, a když kolem mne projíždí jejich „pojízdná tramvaj“, tak mne to odrazuje úplně. Fakt si v tomto nedovedu představit jet několik hodin (a někdy prý i bez možnosti použít wc).
Dnes jsme jeli praha-olomouc (asi 2,5h. Se 14m, klima celkem fungovala, pokud bylo kupe zavřené. Kino nefungovalo,,aspon se tam dalo lozit.
Nas je hodne chodící, takze ke konci se nudil. A bohuzel to byl expres, takze dětská cast jen predelane kupé. Mnohem lepsi railjet pokud jde. Detsky vagon je otevreny, deti se lip vybehaji, vzduch lepsi a místo na kocary
@Ornwen pojedu teď 2 h s 3letym a 5ti měsíčním vlakem. Máme regiojet a dětský kupé. Co s kočárkem, nevíš?
@Zuxu píše:
@Ornwen pojedu teď 2 h s 3letym a 5ti měsíčním vlakem. Máme regiojet a dětský kupé. Co s kočárkem, nevíš?
Já měla v dětském kupé kočárek, dcera v něm jízdu prospala. Je to o domluvě s dalšími cestujícími, ale šlo to v pohodě. Nikdo neměl problém. Dala jsem ho tak aby zavazel co nejmíň.
@Ornwen píše:
Dnes jsme jeli praha-olomouc (asi 2,5h. Se 14m, klima celkem fungovala, pokud bylo kupe zavřené. Kino nefungovalo,,aspon se tam dalo lozit.
Nas je hodne chodící, takze ke konci se nudil. A bohuzel to byl expres, takze dětská cast jen predelane kupé. Mnohem lepsi railjet pokud jde. Detsky vagon je otevreny, deti se lip vybehaji, vzduch lepsi a místo na kocary
Ahoj, jela jsem s ani ne ročním dítětem regiotem do Vídně, v dětském kupé,
Kočárek mám poměrně velký, ale 1. Kupé je hned na začatku vagonu, obsluha vlaku mi ho pomohla naložit, do uličky jsem se vešla akorát. 2. Problém byl akorát při vjezdu do kupé, musela jsem sundat korbu, přenést dovnitř, rozložit podvozek, dát dovnitř, složit a nacvaknout korbu. 3. Před vystoupením jsem radši kočár složila v chodbičce dopředu, abych včas vystoupila, jen jsem zablokovala chodbičku. V kupé byla rodina s dítětem, kočar měli golfky, složené nad sedadly v polici. Pak ho i rozložili, když jim batolák usnul a vešli jsme se. I s mým kočárkem v kupé se tam dalo pohybovat, dostala se k nám obsluha apod., jen na podlaze před obrazovkou už nebylo tolik místa, to by mohl být jediný tádrhel, kdyby tam byly další děti, chtěly si hrát nebo koukat na film. Při větším množství dětí může bylt i větš hluk, což může vadit spícím dětem, ale to člověk moc neovlivní… Jinak jsem s holčičkou vlakem jela víckrát, poprvé v 6 týdnech, různými typy vlaků, nekratší cesta měla přes 2 hodiny. Regiojet za mne nejlepši, a to nejen díky ochotě personálu, ale i prostornému kupé a doplňkovým službám.
Holky díky. Máme velký kočárek s podvozkem a jsem zvedava jak to bude, když budou kola od sněhu trochu. Snad to zvládneme! Díky
@Zuxu píše:
Holky díky. Máme velký kočárek s podvozkem a jsem zvedava jak to bude, když budou kola od sněhu trochu. Snad to zvládneme! Díky
Tak ostatní mají taky boty od sněhu, někteří velké batohy nebo kufry. Opravdu bych kočárek neřešila. Cestuju hodně a fakt by mě nenapadlo řešit, že si rodiče berou do vlaku kočárek. Nas taky čeká první jízda s kočárkem a nemám strach. Vždyť je to normální. ![]()
@Zuxu uz ti odpovedely holky. Ja regiojetem nikdy nejela. Byvaj brzo plny. Ty detsky kupé.
Jezdili jsm spis cd a tam byly kocary rozlozeny na predstavku a kdyz deti spaly tak jsme byli tam
Jinak co se kol od sněhu týče, vozím s sebou v kočárku smetáček na čištění oken od auta a když zajíždím třeba do baráku při návratu z procházky, kola opucuju
. Smeták je placatej a malej, moc místa nezabere
.