Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Videla jsem kdysi dokument a maji s nimi problem casto Rusove ( ne primo turisti, ale ti, co tam pracuji). Ten dokument byl o jedne Rusce, co se tam pretahuje uz roky o syna. Odebrali ho, protoze byl smutny kvuli rozvodu ci co, totalni ulet. Tech „ruskych“ pripadu tam zminovali nekolik. Celkove tam odebiraji deti hlavne cizincum. Slysela jsem dokonce, ze nekteri z rodicu svoje deti nechavaji za penize „unášet“ z norskych pestounskych rodin zpatky domu, protoze legalne je v podstate nemozne je dostat zpet. Ale zadny oficialni norsky zdroj jsem nikdy necetla, norstinu neovladam.
Naposledy probehl medii pripad, (Idnes.cz tuším,) kdy mlade hluche mamince odebrali nekolikamesicni dite kvuli tomu, ze sama pochazela ze systemu norske pestounske pece
Otec ditete Slovak.
Hodne se jim to tam vymklo a jsou v tom velke penize.
Příspěvek upraven 31.05.18 v 15:52
V Polsku je soukromý detektiv, který unesené děti „unáší“ zpět do péče rodičů. Nabídl pomoc i paní Michalákové.
Norsko krade děti. Pár z Polska si dceru „ukradl“ zpět
„Problémy nastaly v roce 2010, když malá Nikolka byla jednou ve škole velmi smutná. V Polsku jí totiž umírala babička a rodiče jí o tom řekli. Jenže v Norsku není zvykem s dětmi hovořit o smrti. Učitelka vyhodnotila, že dívka utrpěla kvůli rodičům psychický otřes a že nejlepší bude, když bude okamžitě svěřena do péče Barnevernetu. Že se něco děje, rodiče zjistili, když se osudný den nevrátila Nikola ze školy.“
Celý článek zde:
@Apaji píše:
Ano, mohou. Četla jsem na toto téma několik rozhovorů a blogů.I kdyby bylo riziko minimální (a oni si potřebují vylepšit své degenerované geny vzniklé příbuzenským křížením - proto cizí děti a nejlépe bílé, takže toto riziko pro mě není zanedbatelné), tak bych tam nejela ani ve snu.
Ohledně dovolené v zahraničí mám jasno, že pojedu pouze do Maďarska, na Slovensko a do Polska. Polsko mě nyní zajímá nejvíce. Takto jsme v „civilizované“ Evropě dospěli. Do Paříže? Heh, kdysi můj vlhký sen, nyní ani v noční můře. Severské země mě kdysi také velmi lákaly - a teď? Jo, Island - to mi jako sen zůstalo.
To je strašný co se v tom Norsku děje…
a to bylo Norsko můj velký sen. ![]()
@Apaji píše:
Ano, mohou. Četla jsem na toto téma několik rozhovorů a blogů.I kdyby bylo riziko minimální (a oni si potřebují vylepšit své degenerované geny vzniklé příbuzenským křížením - proto cizí děti a nejlépe bílé, takže toto riziko pro mě není zanedbatelné), tak bych tam nejela ani ve snu.
Ohledně dovolené v zahraničí mám jasno, že pojedu pouze do Maďarska, na Slovensko a do Polska. Polsko mě nyní zajímá nejvíce. Takto jsme v „civilizované“ Evropě dospěli. Do Paříže? Heh, kdysi můj vlhký sen, nyní ani v noční můře. Severské země mě kdysi také velmi lákaly - a teď? Jo, Island - to mi jako sen zůstalo.
Hezky shrnuto. Já když porovnám chování českých děcek (včetně mých) na pláži v Chorvatsku a děcek severských, tak jednoznačně děcka české, polské, slovenské, ještě i ruské, jsou velmi rozjívené a hlučné
(mě to samozřejmě vůbec nepřijde, prostě zdravé, živé děcka), ale z pohledu seveřana můžeme vypadat jako ve výchově neschopní. Navíc palačinky s Nutelou nemají jen v sobotu, takže moje děcka by asi sebrali velmi brzy.
Ne, do Norska bych nejela, ani kdyby mi zaplatili All In a přidali kapesné na celý pobyt.
Jsem rada, ze jsem Norsko stihla projet ještě bez děti. Sice mám pocit, ze to co se o odebírání děti v Norsku píše a říká, je nafoukla bublina, no ale jeden nikdy neví ![]()
@Apaji To jsem taky cetla a je o tom i natocen dokument tusim, ze existuje agentura co se specializuje na „unos“ takto odebrabych deti. Ty deti odeberou casto kvuli totalni, na hlavu postavene stupidite a i kdyz to soud po dlouhych tahanicich uzna, deti jim zpet nedaji s tim, ze si zvykly u pestounu takze uz to neni v jejich zajmu…
Sileny.
Příspěvek upraven 31.05.18 v 12:57
A od takových degenere dementů sosáme ty „norské fondy“ (co tady asi tak financují? Jistě že by chtěli, aby to u nás fungovalo stejně jako u nich)
a díky nim máme inkluzi, zavádí se profesionální pěstounství (kdysi jsem to velmi podporovala, ve stínu norských fondů, to ale vnímám hodně odlišně), a k tomu Istambulská úmluva ![]()
https://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Příspěvek upraven 31.05.18 v 12:52
Po tom všem, co jsem o odebírání dětí četla, bych tam raději s malými dětmi nejela. Bála bych se, že otec na dítko křikne, nějaká aktivní Norka práskne, že tenhle nekulturní barbar z východu týrá dítě, děti jsou zanedbané (špinavé) a tedy nepochybně i hladové, a jste v p… ![]()
Příspěvek upraven 31.05.18 v 13:09
@Apaji píše:
A od takových degenere dementů sosáme ty „norské fondy“ (co tady asi tak financují? Jistě že by chtěli, aby to u nás fungovalo stejně jako u nich)a díky nim máme inkluzi, zavádí se profesionální pěstounství (kdysi jsem to velmi podporovala, ve stínu norských fondů, to ale vnímám hodně odlišně), a k tomu Istambulská úmluva
Přesně. Na Slovensku jsem si všimla bilboardu k Istanbulu, něco ve stylu „Slovenské děti si ukradnúť nenecháme“. U nás se vůbec neví, vo co gou, a věřím tomu, že se to v tichosti schválí a podepíše. K zblití, toto. ![]()
@Sanny84 píše:
Jsem rada, ze jsem Norsko stihla projet ještě bez děti. Sice mám pocit, ze to co se o odebírání děti v Norsku píše a říká, je nafoukla bublina, no ale jeden nikdy neví
Pudli zdravím. Viděla jsem dokument. Byl skvely. Nebylo to cilene “hrozne Norsko” bylo to velmi objektivni. Natacela to ceska v rodine, kde je maminka norskych deti ceska (kamaradka reziserky) a tatinek deti Nor.
Jako fakt jsem byla v soku. I kdyz tam nezazneli primo nejake silene pripady odebirani apod. Ale ten system tam, to absurdní vnímáni prave beznych noru…hale nejela bych tam s detma. V zadnem pripade.
Jedna vec je “zbytecne plasit” a druha vec je “proc to pokouset?!”
Jasne, ze s nejvyssi pravdepodobnosti se vratite vsichni, ale vazne tam to riziko odebrani je. Takze za me NE
Ps zkusim najit jak se ten dokument jmenoval. Vazne byl fajn - nic teatrálniho, primárne antiNorskeho…o to vic mi ten pocit z toho prave prisel vlastne v necem vice hruzostrasny nez obvykl videa zabavovanych deti..
Ja ja, tady je článek pro odvážlivce, kteří chtějí vědět, co bude nově vzniklá agentura GREVIO mít za pravomoce:
ISTANBULSKÁ ÚMLUVA A DUBLIN IV. = DVOJNÁSOBNÁ GENOCIDA ČESKÉHO NÁRODA
http://pravyprostor.cz/…keho-naroda/
Ale nechci plevelit téma, zda se bát či nebát jet do Norska. Asi bych tam nejela ani sama s manželem (pro dceru máme hlídání kdykoliv, ale ona miluje Vikingy, tak bych jí to ani tak nechtěla udělat. Nicméně s dcerou bych tam nejela NIKDY. Jo, a popíjím víno přímo před ní a na dovolené se nehodlám omezovat a chodit popíjet někde na hajz*l potají, či co) a to z prostého důvodu, že systém téhle země je mi silně proti srsti, tak jim jako turista nechci vézt prachy. Stejnou politiku vyznávám i pro Severní Afriku, Turecko (i kdyby tam bylo bezpečno), Emiráty apod.