Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@veny1 Noooo, mám z toho obavy. Vždy nás učili sklonit hlavu a jítU syna to takhle rozhodně praktikovat nebudu. Zkusíme se bránit. Uvidíme. Třeba nakonec dřív klapne prodej. Ale máme štěstí na jiné věci (syna
) než na tyhle
Ale tak plisen muze byt jen docasna,treba nebyl dum dlouho óbyvanej,zavrena okna,spousta harampadi,takze s tim lze neco udelat a ty podlahy,divaly jste se pod ty parkety?vzdyt muzou byt betonove ![]()
@marra tak to jsme jediní debilové, co kupce upozorní na možné závady na bytě
Příště radši budu vyprávět hory doly
A vykašlu se na zákonnou povinnost seznámit kupce s možnými závadami. Nu nic. Zkusíme se poradit s právníkem. Děkuji.
Je jasné že vám neřekla, že dům v dezolátním stavu, jinak byste ho totiž nekoupili.
Můžu ti říct, že všichni co znám a kupovali dům, zjistili že je v jiném stavu než mysleli. Nejlepší je s sebou vzít opravdu odborníka, než podepíšete smlouvu.
Podepsat že jsme seznámeni se stavem znamená že jste s ním seznámeni, a bohužel je vaše chyba, že jste si to nezjistili ![]()
Paní by vám to dobrovolně neřekla, když chtěla dům prodat, to je bohužel jasný. Nevím jestli s tím někdo něco zmůže ![]()
@marra píše:
Ale tak plisen muze byt jen docasna, treba nebyl dum dlouho óbyvanej, zavrena okna, spousta harampadi, takze s tim lze neco udelat a ty podlahy, divaly jste se pod ty parkety? vzdyt muzou byt betonove
Plíseň není dočasná, jak se někde udělá, už se jí nezbavíš. To je na skopání zdiva, znovu nahodit. Pokud barák vlhne, odizolovat, zvenku drenáž. To je běh na dlouhou trať. Mám s tím osobní zkušenosti. ![]()
@veny1 píše:
Plíseň není dočasná, jak se někde udělá, už se jí nezbavíš. To je na skopání zdiva, znovu nahodit. Pokud barák vlhne, odizolovat, zvenku drenáž. To je běh na dlouhou trať. Mám s tím osobní zkušenosti.
ale tak muze byt docasna pokud tam zenska mela nahazene kramya k tomu jeste nevetrala tak je to tam raz dva. takovato plisen se da zlikvidovat, taky osobni zkusenost. ![]()
@Anonymní píše:
@marra tak to jsme jediní debilové, co kupce upozorní na možné závady na bytě![]()
Příště radši budu vyprávět hory doly
A vykašlu se na zákonnou povinnost seznámit kupce s možnými závadami. Nu nic. Zkusíme se poradit s právníkem. Děkuji.
no tak ja jsem taky dobrak,ze bych rekla vsechno,ale vim,ze dneska se tak proste nedeje,jde o prachy a kdo nebo jak uz tam bude bydlet je vsem uplne jedno.my kdyz vybiraly barak,tak jsme meli chlapa na strechu,chlapa na zdi,proste jsme si zavolali tolik lidi,aby nam dum prohlidli,protoze sami jsme tomu nerozumeli.Ja proste nechapu jak si nekdo muze koupit barak bez toho aniz by si zavolal odbornika
kazdopadne pravnika zkus.drzim palce ![]()
@Anonymní píše:
@Sany80s ano, ale také je tam napsáno, že nás měla majitelka se stavem seznámit. Projela jsem si nějaký článek, kde bylo napsáno, že pokud nám něco zatají, tak máme možnost odstoupit od smlouvy. Což v případě podlah bylo zjevné. O tom maskování by se asi spekulovat dalo. Také nám neumožnila projít všechny místnosti. Měli jsme růžové brýle, tak jsme to nijak zvláštně nevnímali. Vždy jsme se snažili lidem věřit, ale zřejmě se to nedáTéměř všichni jsou prohnaní a prolhaní.
Pokud jste podepsali smlouvu i s částí, kde píší, že jste byli seznámeni se stavem a je vám znám, pak je úplně jedno, co vám ona řekla nebo neřekla nebo zamaskovala.
Rozhodně nemáte možnost odstoupit od smlouvy z důvodu zatajení něčeho.
Ahoj, jsme tu laici, laicky mi také vyplývá, že vzhledem k tomu, že jste ve smlouvě podepsali, že jste byli se stavem obeznámeni, asi toho moc nezmůžete, pokud nejsou ve smlouvě vyloženě vyjmenovány záležitosti, jako betonová podlaha atd
. Ale od toho je právník.
Když jsme se před třemi lety dívali po pozemku nebo po starším domě, hodně rychle jsme od toho nápadu upustili. Domy jsme nebyli schopni sami posoudit, takže jsme sebou vždy museli vzít odborníka a co ten tam našel a nás by nenapadlo… To stejné s pozemky, ať už soukromě nebo coby developerský projekt. Ten vypadal velice slibně, ale protože jsem opatrná, zaplatila jsem dvěma právníkům za rozbor kupní smlouvy, jednoho navíc i na jednání s developerem. Sice to stálo x tisíc, ale díky tomu jsme do projektu naštěstí nešli, protože firma těžce o roky neplnila termíny a celé by to bylo neštěstí.
Dům a pozemek fakt nejsou rifle za dva tisíce, tam se vyplatí investice do odborníků. Vám fakt přeji, aby právník přišel na nějakou tu skulinku a vy mohli od smlouvy ustoupit nebo abyste dům prodali, pokud už k němu máte odpor
.
Snažila bych se nějakým způsobem odstoupit od smlouvy, protože když budete chtít barák prodat, tak se pěkně prohnete. Pokud už se vůbec najde někdo, kdo mokrej barák koupí, tak zaplatíte 3 % z kupní ceny jako daň z převodu nemovitosti a 15 % daň z příjmu.
@marra píše:
Ale tak plisen muze byt jen docasna, treba nebyl dum dlouho óbyvanej, zavrena okna, spousta harampadi, takze s tim lze neco udelat a ty podlahy, divaly jste se pod ty parkety? vzdyt muzou byt betonove
taky myslím - starší domy tohle dělají - máme chalupu a stačilo prostě trochu uklidit, vyvětrat, vyházet krámy. Omít, navápnit. A vše je jako nové.
Jako starý dům, tak vlhnout bude pořád. Ale plíseň tam není…
Podle mě se to pod těma krámama dalo čekat. A když je něco na zdech jako takový ty ratany a tak, pod tím je plíseň vždycky…
Teda pokud to není tak, že stojí v rybníku. Samozřejmě… Pak je to prušvih.
Moc to nechápu jako důvod znechucení nad domem. Já asi vybírám dům podle jiných kritérií.
Zakladatelce rozhodně přeju, aby se to vyřešilo v její prospěch. Ač tedy možnosti ustoupení od smlouvy nevěřím.
V mém okolí si lidé koupili nemovitosti s většími jobovkami a neuspěli…
Bud právní pomoc a odstoupení od smlouvy a nebo barák opravit, udělat drenáže na odtok vody, podlahy… ![]()
Při koupi baráku jedině statika. Sice je drahý, ale do budoucna se několikanásobně vyplatí…Je jasné, že paní o chybách neinformovala, pak by nikdo nekoupil. Byla chytrá. A pokud měla známého odborníka na sepsání kupní smlouvy, tak to měla předem sakra promyšlené, nezávidím. Každopádně ať vám to dobře dopadne, poučení na celý život.
máte ve smlouvě rozepsaný stav domu? třeba ty podlahy že jsou betonové? Jinak jí lež prostě nedokážeš…