Starý dům :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.7.12 11:47

Starý dům :-(

Ahoj holky, moc se stydím, proto využívám anonymitu.

Stala se nám nemilá věc. Chtěli jsme si koupit domeček, abychom měli zahrádku a vypadnout z paneláku. Také jsme chtěli, aby náš syn vyrůstal na venkově. Vyhlédli jsme si starší dům, který se manželovi moc líbil. Já měla trochu jiné představy o pozemku. Ale nakonec jsem tiše souhlasila :-( Majitelka nás po domě provedla, ptali jsme se na skutečnosti okolo domu. V pokojích měla neskutečně mnoho věcí, takže jsme nakoukli téměř od dveří. Ptala jsem se na strukturu podlah, uvedla, že jsou betonové. Tak jsme vyřídili hypo a převzali klíčky.

Jenže pak to nastalo. Paní to měla vyklizené a zjistili jsme, že ten plný pokoj je totalně oloupaný u země, totálně vlhký. Pak měla v kuchyni na zdi takový ten rákos a sedačku. Když jsme to odklidili, pohled naprosto šílený. To samé co v pokoji. Na chodbě měla taktéž ten rákos a před tím vázu s nějakýma kvítkama. Pak jsem se na to po převzetí klíčů dívala, no šílenost 8o Olopané až na cihly. Prostě jsme byli za totální blbečky. Ve smlouvě máme napsáno (četli jsme ji i s právníkem), že nás majitelka seznámila se stavem a nám je dobře znám. Jenže podlahy nejsou betonové, ale dřevěné. Všechny tyhle vlhká místa zamaskovala bravurně.

Nyní řešíme, zda by bylo lepší odstoupit od smlouvy za tyto zatajené skutečnosti, anebo se pokusit dům prodat :( Jsem z toho domu znechucena a vůbec se mi jej nechce opravovat. Jsem totálně nasr… Omlouvám se.

Problém je taky v tom, že má známého, který se v oblasti nemovitostí vyzná a my se bojíme, že kvůli němu nemáme vůbec žádnou šanci na uplatnění těchto reklamací. Je to fakt puntičkář a odborník :-( Další naše mínus.

Co byste poradili? Vrhli byste se do pří anebo raději sklopili hlavu a zkusili prodat?

Pro všechny, kdo chtějí koupit nemovitost…Nestyďte se dům prolézt fakt do mrtě, prostě oddělat každou vázu, podívat se klidně za linku atd. Nestojí to za to ty bezesné noci :-(

Děkuji Vám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
5.7.12 11:54

Ahoj, mrzi me to a dokazu si predstavit, jak moc si zklamana, chteli jste detatku vytvorit krasne zazemi…Myslim si, ze opravy by Vas stali spustu dalsich penez..Ja jsem taky takova, ze by ch todetailne neprohlizela, ale kdyz te nekdo zve na prohlidku, kde je pokojplny veci, tak tj podezrele..ta zenska je tedy pekna krava a vy si asi sypete popel na hlavu vid :|…JA OSOBNE, BYCH ZKUSILA ODSTOUPIT OD SMLOUVY :arrow: :arrow: pokud by to nevyslo, okamzite bych dum prodavala :zed: :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.7.12 11:57

Okamžitě právníka a pokud možno odstoupit od smlouvy! Ale chce to co nejrychleji. Držím palce, ať se nemusíte soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.12 11:59

Zakladatelka

@Denyska22 Moc děkuji :-) My jsme to brali tak, že ona dostala dům v dědickém řízení po tatínkovi. A nestačilo to právě vyklidit. To taky tvrdila. Pravda je, že tam byla třeba kopírka a taková kancelář, což on ten dům také využíval. Naštěstí část máme nafocenu, tudíž by se dalo možná dokázat, že jsme neměli prostor to pořádně projít. Jako dítě tam přivést nemohu a ani nechci :-( To bych mu teda zašramotila se zdravím. K tomu se objevil domek, který bychom rádi koupili :-( Jenže nevíme, zda nám ho někdo nevyfoukne :-( Prostě děs běs situace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.12 12:02

Zakladatelka

My jsme právě ti blbci, co se moc po soudech tahat nechtějí :-(

• Citovat
  • Upravit
5.7.12 12:03

Urcite se pokus odstoupit od smlouvy, predstav si, kolik usili by vam dalo ten dum prodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.12 12:07

Zakladatelka

Převzali jsme ho v neděli a začali odklízet v pondělí a tak jsme na spoustu věcí přišli. Vůbec nám to neřekla a ještě lhala :-(

• Citovat
  • Upravit
12813
5.7.12 12:07

Pokud máte ve smlouvě, že jste se stavem byli seznámeni a byl vám znám, pak máte dost možná smůlu. Je mi to líto, zkuste se poradit s právníkem, jaká je šance, přeji vám, aby šlo něco dělat.
Když už nic jiného, jste poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.12 12:18

Zakladatelka

@Sany80s ano, ale také je tam napsáno, že nás měla majitelka se stavem seznámit. Projela jsem si nějaký článek, kde bylo napsáno, že pokud nám něco zatají, tak máme možnost odstoupit od smlouvy. Což v případě podlah bylo zjevné. O tom maskování by se asi spekulovat dalo. Také nám neumožnila projít všechny místnosti. Měli jsme růžové brýle, tak jsme to nijak zvláštně nevnímali. Vždy jsme se snažili lidem věřit, ale zřejmě se to nedá :-( Téměř všichni jsou prohnaní a prolhaní.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
5.7.12 12:20

Koupě domu není koupě rohlíku. Nestačí místnosti jenom projít. Nechala bych zkontrolovat krovy(dřevomorka je mrcha),podlahy, praskliny ve zdech… Myslím, že pokud jste podepsali, že jste se stavem seznámeni neuspějete. Vlchkost byste snad vyhnali větráním, přeba je to způsobeno jen tím harampádím a nevětráním :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21890
5.7.12 12:24

No tak s tou podlahou je to jasny, pokud tvrdila, ze je betonova a neni to tak..a co se tyka hromady veci a „maskovani“,tak bych rekla, ze je vase hloupost, meli jste trvat na odklizeni, aby jste se mohli „poradne“ podivat. Na to by pani tezko mohla neco rict, musela by kapnout bozskou. Takhle vas domem provedla, vy jste nic nenamitali a koupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.12 12:25

Zakladatelka

Ano, není to koupě rohlíku. Jenže i když jsme tam byli několikrát, tak nikdy neřekla, kde jsou závady. Podlahy chybně uvedla jako betonové. Ono je sice krásné, že je to kvůli harampádí, ale chtěli jsme prodat byt, abychom mohli udělat střechu. Ale copak do té vlhkosti mohu jít bydlet s malým dítětem. Vyvětrat to nejde. A také má dle zákoníku povinnost nás na všechny závady upozornit, což neudělala :-( Asi to zkusíme a zároveň zkusíme se zeptat na prodej. Kdyby vyšel prodej, tak bychom nemuseli řešit tahanice s právníky. Ponaučení je to rozhodně velké. A docela drahé :zed:

• Citovat
  • Upravit
6077
5.7.12 12:26

Sice právním věcem moc nerozumím, ale obávám se, že toho moc nezmůžete. Na základě smlouvy, kde je psáno, že jste byli seznámeni se stavem nemovitosti, nevím nevím. Zkuste využít fotky, kde jste zdokumentovali čurbes, který vám bránil v prohlídce domu a řešit to společně s právníkem. Za pokus to stojí. Určitě bych se bránila a nenechala si to líbit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
5.7.12 12:27

No proc jste nezavolali nejakeho odbornika, nez jste barak koupili? 8o A KDYZ UZ TAK VY SAMI mate projit celej dum, od sklepa az po vsechny rozky :roll: nezlob se na me, ale chyba je podle meho na vasi strane, pani vas pustila do doma, nechala ho vami prohlednout a to jak jste ho prohledli uz je vase vec :nevim: osobne si myslim, ze boj mate predem prohranej. Vase chyba. nekupujete domecek pro panenky, ze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.12 12:27

Zakladatelka

@veny1 Noooo, mám z toho obavy. Vždy nás učili sklonit hlavu a jít :-( U syna to takhle rozhodně praktikovat nebudu. Zkusíme se bránit. Uvidíme. Třeba nakonec dřív klapne prodej. Ale máme štěstí na jiné věci (syna :srdce: ) než na tyhle :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max