Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Maminy, ráda bych udělala statistiku, jak jste na tom s kojením či s příkrmy. Můžete mi to prosím napsat? Zda jsem Plně MM, nebo plně UM či MM plus UM? případně se rozepište (ale ne zas moc) proč UM (vy nemůžete, nechcete, mlíko neteče, mimino nejí, jí málo…) Dík moc za účast. PS: pak založim novou diskuzi se stejným názvem ale s plus výsledky.
PPS: Já začnu: Já Plně MM
My jsme měli UM, protože jsem brala léky kvůli kterým jsem nemohla kojit, takže mi hned po porodu dali piluli na zastavení laktace.
Výhoda, mohl vstávat i tatínek ![]()
1 syn plně mm, sunar nikdy, postupně odstavovanej do 2 let. Druhej syn plně mm, zatím kojím + příkrmy. Všechno jde skvěle.
Syn do 6 měsíců plně MM, do 15 měsíců MM+příkrmy, od 15 měsíců do teď klasické kravské mléko
2× plně MM do 6 měs., potřetí plně na MM do 5 měs., pak 1× denně dokrm UM. 2× se odstavili v roce, třetí v 10 měs.
Dcera do 6m plně MM, pak s příkrmy. MM měla do 2 let, pak kravské.
Jeden kojeny do 7 měsíců, pak se odstavil a pil um, prikrmy od uk. 4 měsíce, druhý kojeny do roku, pak odstavení z důvodu dalšího těhotenství, prikrmy od uk. 5 měsíce, um nechce ![]()
Plne MM do 3 mesicu, do 5 mesicu dokrm UM, od 5 mesicu pouze UM a prikrmy
Um..uz v porodnici byl po kazdym kojeni dokrmovany.malo mlika a spatne prisavani.ale asi do 5 tydnu jsem se snazila kojit, ale vzdycky byl pak dokrmenej um..od konce 5.mesice prikrm zelenina.
Um..uz v porodnici byl po kazdym kojeni dokrmovany.malo mlika a spatne prisavani.ale asi do 5 tydnu jsem se snazila kojit, ale vzdycky byl pak dokrmenej um..od konce 5.mesice prikrm zelenina.
Starší syn plně MM do 7 m, kojený celkem rok a 3/4,mladší syn MM do dvou m-odsřikavala jsem, od porodu odmítal prs, raději umřít hladem, než si vzít kozu do pusy
Po dvou m utrpení s odsřikováním jsem to vzdala(měla málo mlíka) a přešli jsme na um.