Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera dnes na čtyřměsíční prohlídce. má 7520g, což měl syn o dva měsíce později. V průkazce má napsáno, že je statná. Plně kojená. Měl to někdo podobně? Nebude z ní druhá Růžičková? ![]()
@hulala nase mala mela 7245
zadne poznamky ke statnosti. Pry prospiva hezky ![]()
Jinak manzel i muj tata byli asi do 5 let cvalici, pak rychle vyrostli a v puberte bys to do nich vubec nerekla
do babicky pry vsichni hustili, at tatovi nedava kase
a jemu stacilo mlicko
Vubec bych se nebala ![]()
Když je kojena tak je to naprosto v pořádku a tím líp že ji chutná
Ta naše to má podobně
. chlapeček je žoužel a ona bude pěkná cvalina, ale věřím, že to vyběhá. U nás doma byl brácha taky takový rachitik a já pěkně udělaná - a teď mám velikost S a on chodí v XL
.
Naše měla 7550 a taky žádný poznámky o statnosti
normální zdravý, tou dobou mrkvičku žužlající miminko
plně kojená byla jen měsíc, ale pořád slyším, jak ty kojený miminka líp prospívají
jen ze všeho hrozně rychle vyroste, ještě jí nebyly dva a už se nevejde do kočárku
@Svetluska.Lulu ona doktorka ji chválila, jen že ted jsem si prohlížela průkazku a všimla si toho označení. A toho, že kluk měl v šesti měsících nachlup stejně ![]()
@flaus příkrkmy budeme teprve začínat, jsem zvědavá, jestli se rozežere ještě víc ![]()
Já byla taky statná (byla jsem na sunaru) a vyběhala jsem to hned, jak jsem se běhat naučila… Pak už jsem nikdy tlustá nebyla, ani teď k tomu nemám sklony. I když je pravda, že hodně sportuji, tak kdo ví, ale rozhodně nemám sklony vyloženě k obezitě, jako Růžičková ![]()
Když jsem před narozením mých dětí četla, jak jsem byla já tlustý mimino, bála jsem se, že svoje děti neunesu, jestli budou po mně ![]()
@hulala neboj
Syn byl na tom podobně, také plně kojený, v 6 měs. měl skoro 10 kilo
V roce měl 11,5kg a 81 cm. Teď je mu 14,5 měsíce a váhu má asi 12 kg. Teď už spíš jen roste do délky
Dcera byla na tom taky tak. Cca do 8 měsíců byla cvalda a jak se začla hýbat, tak už moc nepřibírala. Dnes jí jsou 4 roky a má v podstatě tabulkové míry ![]()
Dcerka měla 8649g. Když začala běhat, vyrostla z toho. Teď je z ní tříletý štíhlý děvčátko. Druhá dcerka je na tom podobně a všichni doktoři se nad ní rozplývají, jak je pěkná. A kór, když jsou holky kojený ![]()
@hulala píše:
@flaus příkrkmy budeme teprve začínat, jsem zvědavá, jestli se rozežere ještě víc
já mám někdy pocit, že by mohla papat líp
pořád má vidět žebírka, asi mě chce přerůst ještě na prvním stupni, nebo co ![]()
Jo, muj prvni syn byl podobny.ted jsou mu 4 a 18 kg. vysku nevim, ale je vyssi nez vrstevnici. No a muj druhy, ten ho asi troufne, protoze ma 3m a 7940g-vazeno vcera, taky plne kojeny. Doktorka nic nerikala ![]()
Ony ty deti pribiraji hlavne do toho 6 mes, pak uz to tak nahoru nepujde, cvalik nebude, neboj
@hulala mame 3 holky, všechny mely v půlroce mezi 9 a 10 a jsou teď akorát. Sousedky dcera byla fakt burtik - v roce mela ale 12kg a teď je kost a kůže.