Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A která Praha je 15? Orientuju se jen do 10ky a pak ještě 13.
danyk píše:
A která Praha je 15? Orientuju se jen do 10ky a pak ještě 13.
MČ Praha 15 vykonává úkoly městské správy podle Statutu hl.m.Prahy i pro MČ Praha Dolní Měcholupy, Dubeč, Petrovice a Štěrboholy. Z hlediska ústředních orgánů státní správy (FÚ, Pošta, Soud, St.zastupitelství…) náleží MČ Praha 15 k obvodu PRAHA 10.
My bydlíme v Hostivaři a taky tam patrime.
Škoda, to mám úúúúplně z ruky, ani nebydlím v Praze, jen mě napadlo, kdyby bylo volno, že by brali i přespolní
.
danyk píše: Škoda, to mám úúúúplně z ruky, ani nebydlím v Praze, jen mě napadlo, kdyby bylo volno, že by brali i přespolní.
Ale ja pisu, ze tu zadne jesle nejsou.
Tak to jsem úplně blbě pochopila,
omlouvám se.
Obávám se, že všichni kompetentní tiše čekají, že brzo poklesne počet dětí. A asi málokoho z rodičů napadne se jít aktivně ptát, zda s tím něco nechtějí podniknout. Kdyby oslovili všechny rodiče na MD a RD, to by se možná divili, jakej je zájem.
danyk píše:
Tak to jsem úplně blbě pochopila,![]()
omlouvám se.
Obávám se, že všichni kompetentní tiše čekají, že brzo poklesne počet dětí. A asi málokoho z rodičů napadne se jít aktivně ptát, zda s tím něco nechtějí podniknout. Kdyby oslovili všechny rodiče na MD a RD, to by se možná divili, jakej je zájem.
Ja s sebou necham vorat, ale to, co mi napsala po mailu, mne fakt vytocilo, tak i kdyz nejsem normalne aktivni tak uz hledam informace a budu s tim neco delat.
Hledam zrizovatele te „jejich“ skolicky a uvidim, co dal. Prece sebou nemuzeme nechat vorat do nekonecna. ![]()
Já tomu asi taky úplně přesně nerozumím, omlouvám se
Pokud na Praze 15 jesle zřízeny nejsou, no tak holt nejsou - to přece není žádná povinnost úřadu, nebo ano? A že tam je zřízena soukromá školička, to by měla být jiná věc, když to nezřizuje úřad, tak je to prostě soukromé zařízení, do kterého úřad případné zájemce odkáže… Co má taky dělat, zřídit jesle kvůli pár dětem? Když zatím není zájem…? Nebo jsem něco špatně pochopila? ![]()
Bohunko, jestli je to povinnost nebo ne, to nevim, ale o to mi nejde. Kdyby mi odpovedeli, nemame prostory, nejsou penize, zmlknu a jdu po svym, ale oni mi odpovedeli, ze neni zajem. Copak v dnesni dobe neni zajem? Ja tohle resila na P10 (kam spada P15) a tam jesle odmitaji velke mnozstvi zajemcu (vice nez 50% i samozrejme z P15), to oni mi rekli, ze mam jit na urad na P15.
Jde mi i o to, ze mne odkazuji na soukromou skolicku, kterou pry podporuji (ma sidlo v ZS) a pritom cena skolicky je cca o 20-30% vyssi nez ostatnich soukromych skol. Vzhledem k tomu, ze sidli v ZS, najem asi moc velky neplati. (Ale to jsou jen moje dedukce, ktere si overim, az najdu zrizovatele.)
Opravdu si dneska myslis, ze neni zajem o jesle? A ano hodne mne nastvala forma, kterou mi bylo odpovezeno.
Ja nejsem zadna chronicka stezovatelka, ale uz toho mam proste dost, jak s nami „vorou“.
Ja vim, ze pro sebe se niceho nedomuzu, ale ja uz se proste ozvat musim.
Tohle tema bylo zalozeno, proto, aby maminky se po jeslich chodili na urady ptat, protoze jinak budou tvrdit, ze neni zajem.
![]()
Anielkho, víš co, já si opravdu myslím, že v některých pražských částech zájem být nemusí. Tohle se liší místo od místa - kamarádka například neměla nejmenší problém dostat ani ne čtyřletého klučinu do školky v Chuchli, ačkoli je na RD s druhým dítětem… u nás na Proseku by ho tam s velkou pravděpodobností nedostala, ani kdyby šla do práce.
Praha 15 jsou jen Měcholupy, Dubeč, Štěrboholy a Petrovice, pokud se nepletu… takže ano, věřím, že zrovna tam zájem prostě nemusí být až takový - už proto, že se tam maminky na úřadě neozývají. Máma, která dítě do jeslí umístit potřebuje, se rozhodně zeptat půjde… stejně jako jsi to udělala Ty.
Každopádně díky za vysvětlení a přeji, ať to zvládneš co nejlíp vyřešit… ![]()
Bohunko, mam informace z jesli v Jakutske (P10) jine. Skolky jsou tu preplnene, berou snad az 4letaky, co jsem cetla (a pani z uradu mi vicemene potvrdila, kdyz psala, ze navysuji pocty deti v MS), takze tak to nebude.
Samozrejme, jestli bere zajem podle toho, jak se kdo pta, tak se to muze jevit jako maly zajem. Ja bych nepsala, kdyby mi nerekli na P10, ze musim otravovat, jinak presne tohle rikaji.
Ahojky, taky jsem byla v jesličkách na P10 a dostala jsem studenou sprchu.. a tak jsem nelenila a vypravila se na odbor školství P15.. Paní strašně ochotná.. prý chodí tak 5-6 žádostí za rok.. haha.. a taktéž jsem byla odporoučena na soukromé jesle.. Pokud by tu bylo více nešťastnic, co dát dohromady nějakou petici a dodat jí na úřad? Ono poslouchat jednotlivě jak není zájem je pěkné, ale pokud na petici bude celá třída dětiček tak už s tím něco dělat musejí nee?? Možná jsem naivní, ale taky jsem dost zoufalá nato, abych zkusila úplně vše..
@Aji.na80 píše:
Ahojky, taky jsem byla v jesličkách na P10 a dostala jsem studenou sprchu.. a tak jsem nelenila a vypravila se na odbor školství P15.. Paní strašně ochotná.. prý chodí tak 5-6 žádostí za rok.. haha.. a taktéž jsem byla odporoučena na soukromé jesle.. Pokud by tu bylo více nešťastnic, co dát dohromady nějakou petici a dodat jí na úřad? Ono poslouchat jednotlivě jak není zájem je pěkné, ale pokud na petici bude celá třída dětiček tak už s tím něco dělat musejí nee?? Možná jsem naivní, ale taky jsem dost zoufalá nato, abych zkusila úplně vše..
Jeeeee, tak to jsem rada, ze jsem nebyla sama.. a koukam, ze ta cisla navysuji… mne jeste tvrdili, ze chodi jen jedna dve zadosti ![]()
Ja jsem rozhodne pro.. Chce to trochu osvetu, tohle totiz urcite nikdo nevi.
Manžel říká ať se domluvím na hlídání s jinou maminkou na MD, která si chce přivydělat, ale ja ani tady nikoho neznám natož, abych hned z fleku někomu důvěřovala. A po tom co předvedla paní ředitelka v Jakutské a madam na P15 mam chuť to řvát do světa jen ať tam v klídku neseděj na zadku:( A to se mám jít ve středu domluvit do práce a já ani nevím kam dceru dám natož jak si domluvim podmínky které si domluvit díky „nehlídání“ nemůžu:////
@Aji.na80 píše:
Manžel říká ať se domluvím na hlídání s jinou maminkou na MD, která si chce přivydělat, ale ja ani tady nikoho neznám natož, abych hned z fleku někomu důvěřovala. A po tom co předvedla paní ředitelka v Jakutské a madam na P15 mam chuť to řvát do světa jen ať tam v klídku neseděj na zadku:( A to se mám jít ve středu domluvit do práce a já ani nevím kam dceru dám natož jak si domluvim podmínky které si domluvit díky „nehlídání“ nemůžu:////
Mne tohle taky neprijde dobre reseni, co kdyz dite druhe maminky bude nemocne? Na mne byla reditelka v Jakutske mila, jen proste vseho mela plne zuby.. neochota, asi do toho vseho moc vidi. ![]()
Ja pracuju doma, takze nejsem v tak tizive situaci, ale resit to nejak budu muset. Dceru budu davat asi do soukrome skolky na dopoledne. Ale proste mne to hrozne stve principem. Jak dneska muze nekdo tvrdit, ze neni i jesle zajem?
Psala jsem i par radnim, mozna byste to taky mohla zkusit. At si udelaji pruzkum a pak muzou byt prekvapeni, ze zajem je.
Ja porad premyslim, kam to vyvesit, aby maminka na odbor skolstvi aspon napsali email.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
byla jsem s dcerou na zápisu v jeslích na Praze 10, ale přesto, že mám v občance TP Praha 10, bydlíme na Praze 15. Vedoucí jeslí mi doporučila co nejvíce urgovat MČ Praha 15, protože oni neustále tvrdí, že o jesle není zájem.
Tak jsem to udělala a oni mi opravdu napsali, že o jesle není zájem! Tak prosím všechny, kdo by chtěli dát dítě do jesliček a neměli je dát kam, urgujte to u Vás na úřadě. (Nemluvím jen o Praze.)
Mmch ještě mi na úřadě doporučili, ať dám dítě do soukromé školky, která spolupracuje s MČ, se školkovném přes 9,5 tisíce.
Já dokážu hodně věcí pochopit, nejsem proto, aby mne stát vodil za ručičku, ale tohle mi přijde neuvěřitelná drzost! Sama si ještě musím rozmyslet, jak budu postupovat dál. 
Díky za přečtení a fakt obětujte tu hodinku Vašeho času a otravujte, otravujte a otravujte. Jinou možnost nemáme.