Školky v Brně-Židenicích

5862
13.3.12 19:12

Školky v Brně-Židenicích

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito školkami v Juliánově: Mazourova a Kamenáčky. Ani jedna není naše preferovaná, protože jsou pro nás nejvzdálenejší, ale dcera se zatím dostala pouze do těchto dvou, takže mezi nimi možná budeme muset vybírat. Doufáme, že se dostane na Šaumannovu, pak by toto dilema odpadlo.
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
13.3.12 19:52

Vůbec se to netýká tvého dotazu, chtěla jsem se zeptat nemáte v Brně nějaký problém, když přihlašujete do více školek? Jinak moc přeju, aby vám to vyšlo jak si přejete, člověk by neřekl, ale není to opravdu lehké zkloubit všechno tak, aby to klaplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
13.3.12 19:58

V Brně je letos novinka - elektronický zápis do MŠ, v rámci něhož si každý může podat, kolik chce přihlášek. Fungovalo to tak, že na int. stránkách to každému dítěti podle rodného čísla vygenerovalo přihlášku, tu si rodič vyplnil a vytiskl kolikrát chtěl, nechal potvrdit u pediatra a v daných dnech odnesl do vybraných školek. Ředitelka zkontrolovala údaje a zadala je do počítače. Systém sám spočítal, kolik dítě získalo bodů. Teď se dá na netu sledovat, jak si dítě stojí v jednotlivých školkách a jestli je šance na přijetí. :)
Jinak díky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
13.3.12 20:13

Já sama jsem chodila na Kamenačky :) Ale mě už je 27 let :D Ale miluju to tam, je tam klídeček, školka je uvnitř moc pěkná. Ale určitě Ti jde o zkušenosti maminek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuuzka
13.3.12 20:38

driv jsme bydleli na Krasneho, pote na Belohorske a pry je i Mazourova docela dobra.

• Citovat
  • Upravit
215
13.3.12 20:58

A můžu se prosím zeptat kolik vám je roků, že jste se dostali - jen pro zajímavost. Já mám dceru a Šaumance, takže o školce jen dobré. Jen se zajímám, pač za rok budu hlásit syna, tak abych věděla jaká věková skupina je letos přijatá a abych už hledala zadní vrátka abych mohla nastoupit do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.3.12 23:01

Zimovka, nám letos konečně vzali dceru. V červnu bude mít 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
14.3.12 07:15

Díky za info - mám loni vzali dceru, které v řijnu měla 4 roky - takže byla jedna z nejstarších nově přijatých. Za rok tam budu chtít dostat syna, kterej bude mít v červnu 2013 tři roky - tak snad budem mít plusové body díky tomu, že tam bude jeho ségra - ale člověk nikdy neví, jestli se za rok nezmění zase kritéria a bodový systém… Už teď přemýšlím jak se zařídit, kdyby náhodou se syn nedostal, protože do práce nastoupit chci a musím, i kdybych měla 2/3 platu cpát do soukromé školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
14.3.12 07:22

Zimovko,
dcera bude mít 4 roky 31.10.2012, sourozence nikde nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
14.3.12 07:40
katsha píše:
Zimovko,
dcera bude mít 4 roky 31.10.2012, sourozence nikde nemá.

Díky moc, přeju ať se k nám do školky dostanete. Je to tam fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
14.3.12 14:56

Tak už jsme se pravděpodobně dostali na Šaumannovu, jsme 17. ze 17., tak doufám, že nedojde ještě k nějaké změně. Díky všem za postřehy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
16.1.13 21:12

Pořád je větší poptávka než nabídka, ale mně se tam podařilo tříleťačku vecpat ve 3,5 letech na odvolání. A vím, že teď brali i jedno holčičku během roku, jedno dítko se odstěhovalo, tak ji vzali místo něj. Chce to ale zajímat se a „otravovat“ a „otravovat“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.13 21:17

@Machalka Zajímat se a otravovat? :think: Já myslela, že Židenice spadají pod ten elektronický systém, kdy se hlásí přes net, podle vyplněného formuláře se přidělují body, přihlášky se dle výsledných bodů seřadí, udělá čára a nad čárou se berou, pod čárou ne. Nebo je to jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
17.1.13 17:34

@Alay88 Ze státních znám jenom MŠ na Osadě, kam chodí moje dcera a její kamarádka. Spokojená jsem moc, paní učitelky jsou skvělé, prostředí příjemné, dcera tam ráda chodí (dneska mě zas zprdla, že jsem pro ni přišla moc brzo :twisted: ). Mrkni kdyžtak na jejich webovky, mají tam docela dost informací a fotek ;) http://www.msnaosade.cz/
@Wiolla No já dceru hlásila rok před tím elektronickým hlášením. Skončila tehdy asi desátá pod čarou. Vzali mi ji na odvolání. Loni tam hlásila dceru kamarádka (má o rok mladší holčičku), skončila nějak šedesátá pod čarou, a taky ji vzali nakonec na odvolání. Jak to u ní udělali v detailu netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
17.1.13 17:41

Tak naše dcera (v říjnu 2012 měla 4 roky) se nakonec dostala do téměř všech školek kromě MŠ Pastelky na Jamborově. Takže jsem si mohli vybrat. Rozhodovali jsme se mezi MŠ Nopova a MŠ Šaumannova. Nakonec jsem se rozhodli pro Šaumanku, protože se nám moc líbila jejich obrovská zahrada. A myslím, že jsem vybrali správně. Dcera je tam moc spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin