Jakou školku vybrat?

14335
15.3.12 14:56

Jakou školku vybat-poradíte?

Ahojte holky potřebovala bych náš názor nebo radu, jak vy byste se rozhodly..
Předem musím napsat, že školku jistou nemáme, ale máme za týden zápis a proto potřebuji váš názor..
V našem městečku je školka, ale má ještě pobočku v jiné vesnici, je menší a dojíždí se tam tak 4 km autobusem.Do naší školky v místě bydliště bych tak chodila chůzi 20 min, nikoho tam neznáme, ale je to v místě bydliště, takže asi je to lepší, když se zpozdíme, že se nic neděje, brát si ho asi taky můžu kdykoliv. Školka druhá se jezdí autobusem, na zastávku to mám tak 2 min chůze, učitelky si děti berou na zastávce,jezdí tam asi 6 maminek co se s nima znám, kamarádka mě přemlouvá tam , protože bydlí pár domků od nás a má stejně starého chlapce, že by byly spolu, jako kamarádi, že by to lepší zvládli. ALe zase musím přijít před 7 včas, neopozdit se a na zastávku chodit taky v určitou dobu - 3 h..
Do dotazníku mám napsat, kde dítě přihlašuju a nemůžu se rozhodnout.. co byste volily.. V místě bydliště, ale bez známých děti a chůze 20 mn a nebo za rohem zastávka se známýma maminkama a jednoho kamaráda, ale zase musíte!!! si hlídat čas, dítě dojíždí, autobusy tam poc nejezdí odkázaní na auto atd, kdybych si ho chtěla brávat dřiv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
15.3.12 15:00

Asi bych se rozhodla pro tu v místě bydliště :think: hlavně pro to dojíždění, myslím že by jsi každý den ráno měla nervy, aby jsi stihla autobus,kluk setřeba rozhodne oblečený že „nutně“ pořebuje kakat :lol:
A stejně s tímkamarádem, třeba by si spolu vůbec nehráli, to nikdy nevíš.Kamarády si najde i v místě bydliště.

• Citovat
  • Upravit
2852
15.3.12 15:01

rozhodnutí je na Vás, záleží jak máte staré dítko a jaká je u Vás situace s místy ve školce. U nás- Brno už zápisy byly minulý týden a pokud vím berou tříleté děti jen co mají sourozence- tzn. 20 bodů navíc. Za bydliště jsou také body tuším také 20. Jinak maminky které nemají dítko ve školce jsou rády pokud umístí svou skoro 4 letou ratolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.3.12 15:02

Tak kamarádka byddlí právě 4 domky od nás a má stejně starého, ale dává si ho tam kvůli tomu, že tam má starší, tak porto jsem tak zvyklaná, že budem chodit spolu a že i kluci budou spolu jezdit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.3.12 15:04

Malý měl 3 v prosinci.. ale tak mě nejde o ot, jeslti ho vezmnou nebo ne, ale co napsat do dotazníku, nevím, jak se rozhodnout s tím místem..
To je pod jedným bydlištěm, akorát, že mají školku jakoby jinde, která patří pod naše městečko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.3.12 15:14

Ja jsem lenoch, brala bych to co je bliz, a taky by me asi vic svazovalo to dojizdeni. V pripade potreby ho muzes dodat pozdeji, nebo vyzvednout driv. Pro me by to asi byla priorita nez kamarad, ktery ani nemusi byt kamarad.

nebo uz si spolu hrajou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
15.3.12 15:21

Taky bych volila školku co je blíž.Až bude muset syn ráno vstávat na čas a budete spěchat, tak zrovna jemu se chtít nebude a budete zbytečně ve stresu, oba.Dcera taky nikoho ve školce neznala a kamarády si za chvilku našla ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta1980
15.3.12 15:21

Já bych si vybrala tu v místě bydliště právě kvůli té dochvilnosti. Vím, o čem mluvím, dcera chodí do MŠ rok a půl a i když se snažím, aby byla vypravená +- ve stejnou dobu, ne vždy se zdaří :mrgreen: .
Co se týče kamarádů, tak jak píše Hodaka, může se s ním kamarádit, ale i nemusí. Dcera měla první 3 měsíce ve školce kamošku, teď už se s ní nekamarádí, kamarádí se skoro jen s klukama. Celý loňský rok měla kamaráda, bez kterého nemohla ani žít a dnes už o něm slyším výjimečně. Ono se to dost mění.
Jedna kamoška dala syna s kamošem do třídy a ten ho pak dost terorizoval. Takže na to bych se asi neohlížela (pokud to nejsou kamarádi na život a na smrt, tzn. dost se kamarádí i normálně).

• Citovat
  • Upravit
8566
15.3.12 15:26

Hlasuji pro tu školku, která je blíže.. (vždycky tam pro kluka můžeš dojít, když Ti zavolají, že zvrací atd..) s tou vzdálenější by to bylo určitě komplikovanější - tu bych volila až v případě, že by nás nevzali do té bližší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.3.12 15:28

Právě známa mi říká, takto máš 2 min chůze na zastávku a takto musíš ráno s dítětem jít půl hodinky do školky- já jdu 20 min, takže s tím dítětem to vidím na dél…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
15.3.12 15:28

Asi bych také volila v místě bydliště, vím jaké jsou občas fofry, když si malý něco po ránu umane a pak nic nestíháme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
15.3.12 15:29

ja bych brala tu dojizdejici a ani ne busem,ale proste bych vozila autem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.3.12 15:34

Tak narovinu napíšu, že přemýšlím i tak, protože tam chodí - nebo vodí dvě moje známe co bydlí kousek, proto se nemůžu ozhodnout..
Jejich děti s s naším budou hrát nejčastěji.. Takže jde jak o něho tak i mě :mrgreen: Skámoškou jdu na zápis a pořád do mě hučí, ale já pořád přemýšlím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
15.3.12 15:36

Davala bych urcite do te bliz, tzn. bez dojizdeni. Ja vodim syna take pesky a nedovedu si predstavit, ze se s nim musim denne vypravit presne na cas. V zime mrznuti na zastavce, to by nebylo nic pro me. Kamarady si najde rychle. Muj syn treba ve skolce znal dve holcicky a od zacatku si hraje s nekym jinym. Nenechala bych se zviklat jednim kamaradem. Nehlede na penize za to dojizdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 15:42

Já bych brala na tvém místě tu dojíždějící, mám pocit, že se i tobě tam ta školka víc zamlouvá. Já budu dceru vozit na druhý konec města, zase z důvodu, že tam chodíme od 2 do 3 let jednou týdně si pohrát. Hrozně se mi to líbí zase z toho důvodu, že dítě nedám do školky ve 3 letech, tak a dělej si tu co chceš, sama v cizím neznámém prostředí......A vůbec mi nevadí, že autem budu vozit místo 5 minut, 15 minut. Za mě, řídila bych se hodně i srdíčkem, co si myslíš ty, že je pro vás oba lepší.. Omluovám se za anonym, ale nechci v našem městě vzbudit lavinu reakcí, ty vozíš tam, zabíráš místo tam apod......bohužel i tak to funguje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin