Státnice a úplná ztráta libida

Anonymní
8.2.24 09:23

Státnice a úplná ztráta libida

Zdravím všechny diskutující.
Chtěla bych se zeptat, jestli se někdo z vás nepotýkal s podobným problémem, a pokud ano, jak jej řešil.
Mám necelé 3 měsíce do odevzdání bakalářky a pak mě čekají státnice. Téma bakalářky mi bohužel vůbec nesedí, není k němu ani dostatek literatury, takže se v tom plácám a nedokážu s tím hnout. Jsem dost velký stresař od přírody a bakalářka mě samozřejmě velmi stresuje. Zhruba 14 dní pociťuji úplnou ztrátu libida. Dřív mi stačilo, aby se mě přítel dotknul/políbil, ale teď i když dělá něco hodně sexuálního, moje tělo na to vůbec nereaguje. Nedokážu se absolutně vzrušit a jsem z toho dost smutná. Dřív jsem měla sex tak ráda a teď cítím jen prázdno.. :(
Zajímalo by mě, jestli se tu někdo v tomto (nebo jiném náročném) období potýkal s něčím podobným a jestli je to pak upravilo. Nechci zůstat navždy frigidou.
Budu moc ráda za jakékoli reakce. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
431
8.2.24 09:34

Ano protože se tvé mozkové buňky soustředy na těší úkol je to takzvaní estrogen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.2.24 09:57
@Hok88 píše:
Ano protože se tvé mozkové buňky soustředy na těší úkol je to takzvaní estrogen
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
8.2.24 10:00

To asi ne znáte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
8.2.24 12:10

No ták. S estrogenem to asi nemá úplně nic moc společného. Prostě sexuální chuť, libido, není dané „jednou věcí“, ale je to souhrn hormonálního stavu a rovnováhy, fyzického a psychického stavu. Přitom ta psychyka hraje dost velkou roli a dokáže hnout i se stavem hormonální rovnováhy. Zjednodušeně řečeno, psychický stav dostane tělo do stavu stresu a tělo je ve fázi „uteč nebo bojuj“ - hodně kortizolu a ostatních stresových hormonů. A jelokož je pro tělo důležitější přežití, tak rozmnožování upozadí.
Až doděláte státnice, tak si dejte pořádný odpočinek, zdravou stravu bohatou na syrovou zeleninu a dostatek pohybu. Uvidíte, ono se to srovná. A do budoucna s tím stresem opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.2.24 12:20

Já ve stresu zase nemám vůbec chuť na jídlo. Klidně jsem týden (skoro) vůbec nic nejedla. Přejde stres, není důvod, aby se vše nevratilo do normálu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
8.2.24 15:27

Je to jen stres, ale dočasný, neřešila bych. Odevzdas a bude po problému.
Do té doby autopilot.

• Citovat
  • Upravit
809
8.2.24 16:10

Taky si myslím, že odevzdas bakalářku, uděláš státnice a libido budeš mít zpátky. Je to dočasný stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí