Dítě z předešlého vztahu na svatbě

Anonymní
7.2.24 22:30

Dite z predesleho vztahu na svatbe

Ahoj. Prosím o názor. S přítelem budeme mít svatbu. Máme každý jedno dítě z předešlých vztahu, které jsou s námi ve střídavě péči. Přítel v bývalém vztahu vychovaval tři roky syna expartnerky, ale po rozchodu dite víc jak rok nevida, kluk sam nechce přijet, i když mu to přítel nabídne.
Nyní však přítel přišel s tím, že toto dítě bude u nás na svatbě jako nase třetí dítě, expartnerka účast dovolila. Tento kluk by měl s námi sedět v čele stolu, měl by být na fotografiích nejbližší rodiny včetně fotky s našimi detmi.
A mně se to nelíbí. Kluk se. s námi dobrovolně nestyka, je mu osm let. Samozřejmě souhlasím s tím, aby na svatbě byl, ale jako host ne Naše třetí dítě.
Prosím o názor, zda by vám takové dítě vadilo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snowie23
7.2.24 22:34

Od doby, co znám Photoshop, mám méně problémů s prebyvajicimi lidmi na fotkách

• Citovat
  • Upravit
31291
7.2.24 22:35

Kluk nechce jezdit ani na navstevu a najednou se dobrovolne zucastni vaší svatby? Jak ho to napadlo?
Jinak asi nikoho dalsiho tam nebude znat, vase deti ho znaji, tak mi přijde logicke, ze bude sedet u nich. Kdyz uz tam tedy bude pritomen. Co to vyresit tak, ze budou v ramci zasedaciho poradku sedet vsechny deti pospolu, vcetne dasich deti z sirsi rodiny, a vy budete v cele se svedky a rodiči. Nebylo by to nejtaktnejsi řešení?

Příspěvek upraven 07.02.24 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.2.24 22:36

Nevadilo. Je to dite. I kdyz se nevidaji, porad je to dite. Jak by se citil? A jestli je to orani zenicha, tak je to prani zenicha. Asi mu na tom zalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9097
7.2.24 22:36

Mně by to přišlo taky divný. Jak můžou mít nějaký blízký vztah, když už se přes rok neviděli? Očividně přítele nebere jako otce, tak proč ho brát jako jeho dítě, když jim ani biologicky není? A zas tak dlouho spolu taky nebyli. Jen nějak nechápu tu časovou osu. Kolik bylo klukovi, když se rozešli? Je mu osm, rok už se s přítelem nevídá, ale jen lehce přes rok spolu asi nejste, když už se berete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
7.2.24 22:37

Host nebo treti dite, ja bych tomu nijak nerikala. Kam jinam ho usadit nez k jeho nevlastnimu otci? Copak tam ma dalsi pribuzne nebo zname??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 22:38

@Snowie23 nejde o vymazání teticky z pátého kolene, ta fotka by pak doma visela všem na očích. Nemohu kluka jen tak vymazat.

• Citovat
  • Upravit
2607
7.2.24 22:39

Takze partner ma z prvniho vztahu 8 leteho syna a z druheho dite ve stridave peci? Mozna je klucina na otce kvuli necemu nastvany a proto se s nim nechce stykat. Jestli chce jit sam na svatbu tak by jste meli udelat vsechno proto aby se tam citil Dobre.. Muze to byt prvni krok k dobremu vztahu.. On bude porad manzeluv syn a bylo by fajn s nim dobre vychazet.. Porad je to male dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9097
7.2.24 22:40
@Mar__tanka1983 píše:
Kluk nechce jezdit ani na navstevu a najednou se dobrovolne zucastni vaší svatby? Jak ho to napadlo?
Jinak asi nikoho dalsiho tam nebude znat, vase deti ho znaji, tak mi přijde logicke, ze bude sedet u nich. Kdyz uz tam tedy bude pritomen. Co to vyresit tak, ze budou v ramci zasedaciho poradku sedet vsechny deti pospolu, vcetne dasich deti z sirsi rodiny, a vy budete v cele se svedky a rodiči. Nebylo by to nejtaktnejsi řešení?Příspěvek upraven 07.02.24 v 22:37

Tak že chce jít dítě na svatbu mi divné nepřijde, děti mají svatby rády, je to pro ně zajímavé.
A teda nevím jak moc ho zná třeba dítě zakladatelky, když už se s otcem přes rok nevídá a k setkání s dítětem zakladatelky tak třeba ani nikdy nemuselo dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
7.2.24 22:42
@Anonymní píše:
@Snowie23 nejde o vymazání teticky z pátého kolene, ta fotka by pak doma visela všem na očích. Nemohu kluka jen tak vymazat.

Přece bude těch fotek na svatbě víc. Tak nějaká bude i bez něj.
A ty si vybereš dle svého gusta.
Jak už zaznelo, je to jeho přání. Řekla si mu to, nebo ho tu jen drbeš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.24 22:49

Přítel s tímto synem žil od 1 roku do 4, není jeho biologicky otec. Rozešli se, seznámil. se se mnou a my si ho brali na víkendy spolecne s dcerou přítele/kluk je bratr jeho dcery. Kluk zná mě, babičku i kamarády. Před více jak rokem kluk přestal jezdit, bylo spíše zlo, ošklivá slova z jeho strany a nulový kontakt. Na pozvání na svatbu zprvu nechtěl. Nyni pry chce, ale nechce žádný větší kontakt jako návštěva na víkend apod. Vidím to tak, že ho láká svatba, než rodinné vztahy. Ani do budoucna se větší styk neplánuje.
Stůl děti na svatbě bude a po obědě se k němu připojí k naše děti.

• Citovat
  • Upravit
5161
7.2.24 22:49

Nevadilo. Kdyz uz bych si brala chlapa s detma (vlastnima nebo nevlastnima), prislo by mi normalni je brat vsechny stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 22:50

@Snowie23 ano vysvětlila jsem mu své duvody
Nikoho nedrbu, ptám se na názor vadí nevadí.

• Citovat
  • Upravit
1378
7.2.24 22:57
@Anonymní píše:
Přítel s tímto synem žil od 1 roku do 4, není jeho biologicky otec. Rozešli se, seznámil. se se mnou a my si ho brali na víkendy spolecne s dcerou přítele/kluk je bratr jeho dcery. Kluk zná mě, babičku i kamarády. Před více jak rokem kluk přestal jezdit, bylo spíše zlo, ošklivá slova z jeho strany a nulový kontakt. Na pozvání na svatbu zprvu nechtěl. Nyni pry chce, ale nechce žádný větší kontakt jako návštěva na víkend apod. Vidím to tak, že ho láká svatba, než rodinné vztahy. Ani do budoucna se větší styk neplánuje.
Stůl děti na svatbě bude a po obědě se k němu připojí k naše děti.

Ja chapu, ze mas k diteti vyhrady, ale je to i svatba tveho muze, ja bych vysla muzi vstric. Na nasi svatbe mel manzel za svedka sveho nejlepsiho kamarada, ktery me nemel rad, protoze jsem mu ukradla sveho muze. :lol: Obcas mel na me nemistne poznamky, hazel po mne obcas ksichty, na svatbe si samozrejme netroufl. A postupne se ke mne zacal chovat vhodne, dnes po letech ok. Prece si nezkazim vstup do manzelstvi hadkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
7.2.24 23:06

A nemůžeš to dítě prostě ignorovat? Nemyslím v přímém kontaktu na hostině, ale na fotce. Tak budete mít na rodinné fotce o osobu navíc, a co jako :nevim: My jsme dělali rodinné fotky a zrovna jsem doma měla jako malá kamarádku. No tak je moje kamarádka na našich rodinných fotkách. A co jako? :nevim: Chápala bych to u nějakého příbuzného, s kterým se nesnášíte máte spory, ale dítě, které ti může být fuk? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí