Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě jako zakladatelka upřesním pár fakt, která se nejspíš ztratila v překladu.
- s klukem jsem měla pohodový normální vztah a dělala mu hodnou tetu cca 2 roky. Jezdil s námi na výlety, spal u nás téměř každý víkend spolecne se sestrou, biologickou dcerou přítele. Kluk mi jako takový nevadí a vzala jsem ho jako partnerovo dite
- kluk má vlastního biologického otce, se kterym se každý víkend styka, i když to není ideální vztah
- kluk sám se rozhodl za velkého ovlivnění bilogicke matky i biologickeho otce, ze styk s ex je nežádoucí. Kluk odmítá jakékoli pozvání, v telefonu jsme střídavě blokování. Neslavime společně ani svátky ani vanoce, kluk si max mezi dveřmi vyzvedne dárek
- účast na naší svatbě povolila jeho matka. Kluk mi na svatbě nevadí. Jen chci mít fotku s detmi, které s námi travi čas. Kluk jde na svatbu jen ze zvědavosti. Na základě minule zkušenosti myslím, že až opadne to vzrušení, bude vyžadovat odvoz za matkou. Takže kvůli tomu, že se kluk přijde podívat na pár hodin, ho budu mít v obýváku na svatebni fotce. To je jediná věc, co zásadně řeším. Není v tom žádná nenávist.
Aby ses neposr.ala ![]()
@Anonymní píše:
@azaleila není. Nejde o pořízení fotky nebo vymazání osoby z fotky ale fakt, že přítel tam kluka chce. A moje otázka na přítomné zněla, zda za okolností, které popisuji, mám na to přistoupit. Protože za okolností nestyku se mi to nelibi
A co priteli reknes?
@Anonymní píše:
Ještě jako zakladatelka upřesním pár fakt, která se nejspíš ztratila v překladu.
- s klukem jsem měla pohodový normální vztah a dělala mu hodnou tetu cca 2 roky. Jezdil s námi na výlety, spal u nás téměř každý víkend spolecne se sestrou, biologickou dcerou přítele. Kluk mi jako takový nevadí a vzala jsem ho jako partnerovo dite
- kluk má vlastního biologického otce, se kterym se každý víkend styka, i když to není ideální vztah
- kluk sám se rozhodl za velkého ovlivnění bilogicke matky i biologickeho otce, ze styk s ex je nežádoucí. Kluk odmítá jakékoli pozvání, v telefonu jsme střídavě blokování. Neslavime společně ani svátky ani vanoce, kluk si max mezi dveřmi vyzvedne dárek
- účast na naší svatbě povolila jeho matka. Kluk mi na svatbě nevadí. Jen chci mít fotku s detmi, které s námi travi čas. Kluk jde na svatbu jen ze zvědavosti. Na základě minule zkušenosti myslím, že až opadne to vzrušení, bude vyžadovat odvoz za matkou. Takže kvůli tomu, že se kluk přijde podívat na pár hodin, ho budu mít v obýváku na svatebni fotce. To je jediná věc, co zásadně řeším. Není v tom žádná nenávist.
Dokážeš pochopit, že všechny ty vaše tři děti to mají strašně těžké? Každý trochu jinak, ale všechny mají a ty potom všem řešíš takový kravíny? Nepřijdeš si jako blbě?. Děti takový osud, furt nějaké změny a ty řešíš fotku na zdi v obýváku, dospělá ženská. Nepřijde ti to ani trochu absurdní celý?
@Matt 02 píše:
Dokážeš pochopit, že všechny ty vaše tři děti to mají strašně těžké? Každý trochu jinak, ale všechny mají a ty potom všem řešíš takový kravíny? Nepřijdeš si jako blbě?. Děti takový osud, furt nějaké změny a ty řešíš fotku na zdi v obýváku, dospělá ženská. Nepřijde ti to ani trochu absurdní celý?
Ani nepřijde, za tři roky bude dost možná v tom obýváku viset jiná fotka, přibudou další děti ze všech stran a život jde dál. Když tě partner omrzí a dítě už s ním máš, tak jej proste vyměniš.
Jasně, že fotka je jen zástupný problém, tam toho bude daleko víc.
Nechápu lidi, kteří mění co tři roky rodiny. Než je dítě pozná, už jsou jinde, s jiným partnerem a dalším dítětem na cestě.
Já jen doufám, že další dítě neplánujete.
Jdeš proti tomu klukovi, ovšem kvůli něčemu, za co ten kluk nemůže.
A žádný názor slyšet nechceš, leda takový který by byl stejný s tím Tvým.
Podle mě jsou některé příspěvky zbytečně útočné a z některých mám pocit, že ten zakladatelčin dovětek výše nečetli. Ačkoliv setrvávám na svém původním názoru, po upřesnění od zakladatelky podotknu, že za dané situace (vliv biologické matky a biologického otce na dítko), by mě jako budoucí ženu nastávajícího o to víc zajímalo, jak celou situaci vlastně budoucí manžel vnímá a plně se snažila pochopit jeho postoj. Pořád mám pocit, že je za tím ze strany budoucího manžele víc. Ačkoliv zakladatelka původně psala, že se další pravidelný kontakt neplánuje, nejsem si jistá, co vlastně budoucí manžel chce. Kdyby měla být účast klučinu pouze „formální“, postrádalo by to z mého pohledu smysl. Budoucí manžel musel snad mít nějaké pádné důvody, aby oslovoval ex a šel tím tak proti jejímu vlivu i vlivu biologického otce. Rozmary dítěte by u mě šly stranou, když bude chtít za mámou bude, když se bude cítit jako součást akce a bude se bavit, třeba překvapí a vydrží až do rána, to je jedno. Furt za tím prioritně vidím snahu budoucího manžela s ním kontakt udržet a city prohloubit, nevzdat se ho. Proč, to ví on a o tom byste měli mluvit. Pak teprve řešit, zda mít doma fotku s ním nebo bez něj. Pokud jsou v tom silné city nastávajícího manžela, opatřila bych mu zcela dobrovolně takovou fotku. A usmívala bych se na ni každý den. Pokud je to co já vím jen nějaké gesto ze strany manžela, z jakéhokoliv důvodu, pak jak se tady již psalo, půjde jedna fotka do alba a druhá do rámečku. Vyprdla bych se na názory okolí a řídila se tím, jak to cítí můj nastávající manžel.
Edit. Oprava překlepů.
@Anonymní píše:
@azaleila není. Nejde o pořízení fotky nebo vymazání osoby z fotky ale fakt, že přítel tam kluka chce. A moje otázka na přítomné zněla, zda za okolností, které popisuji, mám na to přistoupit. Protože za okolností nestyku se mi to nelibi
Ano, máš na to přistoupit. Bože
![]()
@Anonymní píše:
Fotek bude jistě více v různých kombinacích, případně se domluv s fotografem, ze opravdu potřebuješ fotky i bez kluka. V obýváku si pak vystavíš takové co se ti budou líbit.
A kdy plánujete další přírůstek?
Hele, teď jsi nadivoko ze svatební fotky, tak pak pojedete na výlet a zarámuješ jinou rodinnou fotku, nó bóže.
@Alušáček píše:
Fotek bude jistě více v různých kombinacích, případně se domluv s fotografem, ze opravdu potřebuješ fotky i bez kluka. V obýváku si pak vystavíš takové co se ti budou líbit.
No nevim, jestli bych mela odvahu o tohle nekoho ciziho zadat, pripadala bych si jako zla megera.
![]()
@Gerbera001 píše:
No nevim, jestli bych mela odvahu o tohle nekoho ciziho zadat, pripadala bych si jako zla megera.![]()
Není třeba žádat fotografa, když už tedy tak nutně potřebuje fotky bez kluka, což sice nechápu, ale dobře, její věc, úplně by stačilo, vyfotit se různě. S jedným dítětem, se dvěma, se všemi dohromady, různě to proházet a je to. Když už má takovou potřebu, tak se to dá udělat tak, že si toho nikdo nevšimne a hlavně to nikomu neublíží. Tady spíše jde o to, že svatba na spadnutí, chlap si jí vezme, tak už není potřeba si hrát na hodnou tetičku a je na čase ukázat kukačce, kde je její místo, u ní v její nové happy rodince, evidentně ne. Jinak to nemá rozumné vysvětlení. Protože fotky jsou totální blbost. A můžeme se pravděpodobně těšit na pokračování, tak za rok, jak biologická dcera partnera, jim co týden narušuje jejich společnou rodinnou idylku, protože strašně zlobí, hrozně se změnila, páč jak jinak, ta strašná ex jí vůbec neumí vychovávat a ještě jí hucká proti šťastné novopečené rodince, pravděpodobně v té době bude v příběhu už i nová postava v podobě miminka nebo bude minimálně na cestě a to bude samozřejmě potřebovat klid nebo ho bude zakladatelka potřebovat v těhotenství a ne aby tam co chvíli zlobila nevychovaná dcera manžela. Klasika ne, žádná novinka.
Hele my mame na poslední rodinné fotce, kde jsme všichni spolecne (dokonce i se strejdou, to je rarita), nez zemrel dedecek a pak i babicka, sestrina přítele…v te dobe se znali sotva pár měsíců, ani uz nevim, jak se jmenuje
![]()
Nekdo to bere jako tragedii, nekdo se smichem, nekdo to vubec neřeší.
Taky sme mu mohli rict, nepatris do rodiny, nefoť se s náma, ale takovou netaktnost si nikdo nedovolil.
@Mar__tanka1983 píše:
Hele my mame na poslední rodinné fotce, kde jsme všichni spolecne (dokonce i se strejdou, to je rarita), nez zemrel dedecek a pak i babicka, sestrina přítele…v te dobe se znali sotva pár měsíců, ani uz nevim, jak se jmenuje![]()
Nekdo to bere jako tragedii, nekdo se smichem, nekdo to vubec neřeší.
Taky sme mu mohli rict, nepatris do rodiny, nefoť se s náma, ale takovou netaktnost si nikdo nedovolil.
Chyba, meli jste to tusit a zajistit osobu, ktera ho pri foceni rodinneho fota odlaka.
![]()
@Matt 02 píše:
A můžeme se pravděpodobně těšit na pokračování, tak za rok, jak biologická dcera partnera, jim co týden narušuje jejich společnou rodinnou idylku, protože strašně zlobí, hrozně se změnila, páč jak jinak, ta strašná ex jí vůbec neumí vychovávat a ještě jí hucká proti šťastné novopečené rodince, pravděpodobně v té době bude v příběhu už i nová postava v podobě miminka nebo bude minimálně na cestě a to bude samozřejmě potřebovat klid nebo ho bude zakladatelka potřebovat v těhotenství a ne aby tam co chvíli zlobila nevychovaná dcera manžela.
A to jsi vyčetl z karet nebo z lógru? Kdyby jsi znal zakladatelčino datum narození, tak by jsi to mohl vydedukovat z hvězd.