Státnice neúspěšně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9078
16.1.19 12:29

@jenny.fields Díky hned se cítím o něco klidnější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
16.1.19 12:43

@P4ja
To už by dnes byla spíš rarita…Já státnicovala před 5 lety a celé studium už jsme měli A-E, neprospěl F

Ale někteří starší profesoři ze zvyku pořád dávali jen A, B, C :mrgreen:

Obávám se, že v případě státnic nějaké děkanské přezkoušení už moc reáloné nebude…Právě proto, že tam rozhoduje komise a ne jednotlivec..jakože určotě si jej zkus podat, naprosto chápu, že vyletět až na státnicích, co sis prošla celým studiem je fakt na pytel…Ale nevím, nevím, nikdy jsem o úspěšném podobném případu neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
16.1.19 12:46

Na statnice jsou dva pokusy, ne? Neudělala jsi jeden předmět nebo víc? No E a F značí, že jsi toho moc neřekla. Popsané dvě A4 neznamenají, že jsi řekla to podstatné. Každopádně blbá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
16.1.19 12:47

A to už jsi ty státnice dělala podruhé neúspěšně nebo proč nemáš další pokus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 13:32
@jenny.fields píše:
Kde jsou ty doby, kdy známky byly 1-3 a pak neprospěl.

Tak A-E je taky 1-3, na tom se nic nezmenilo, ty pismena navic jsou mezistupne (B= 1,5 atd.) F pak ciselne odpovina 4. (3,5 neni). (informace z MUNI)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 13:42
@Lendeš píše:
A to už jsi ty státnice dělala podruhé neúspěšně nebo proč nemáš další pokus?

Taky nechapu, proc nemas dalsi pokus, jen kvuli materske. Zkoncila ti maximalni doma studia? Treba na MUNI se preruseni ze zdravotnich duvodu, nebo z duvodu pece o dite, pocitaji do maximalni doby studia jinak, mozna dokonce vubec nepocota. Zkusila bych se byt tebou jeste poptat na studijnim (ale pozor nekdy maji spatne informace a vyjednavaci cit bagru), Studenskych sudijnich poradcu/pruvodcu nebo nekoho takoveho, jestli ve skole mate, a sama si dukladne prostudovat studijni rad vasi skoly. Ja jsem takhle vyletela od statnic, ne protoze jsem neumela, ale protoze jsem se stydela jim to rict :zed: Vzala jsem si z toho pouceni a dalsi statnice uz sly lip. Nicmene ustni statnice jsou hodne osidna vec. Argument komise, ze po dvou letech pripravy ocekavali lepsi vysledky je ale nahlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
16.1.19 13:55

zakl. vysvetlis prosim jaktoze nemas dalsi pokus?

jinak my mame taky hodnoceni A-E a pak F…
a teda u bakalarskych statnic se vyhazuje :think: ? to jsem zazila jen u lidi, kteri si bakalarku koupili a prasklo to, ze to nepsali oni.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
16.1.19 14:02

@Evelýna 1 @ProfZav no proto mě zajímala ta škola. Také mám ekonomický obor už nějaký ten pátek a s tímhle jsem se nesetkala. Manžel má matfyz a také to nezná, tak se zajímám :mrgreen: každá škola to tedy může mít po svém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
16.1.19 14:08

@P4ja stejně tak já :D dokonce si pamatuju, jak se jeden z mych spolužáků (asi čtyřicetiletý dálkař) dohadoval s profesorkou, ať mu nedává pětku, ale čtyřku. Hulákal tam na ni přes celou chodbu a ona mu stále dokola vysvětlovala, že na vysoké škole čtyřky nejsou :lol: i když teď už vím, že někde jo, tehdy to byl pro pána hrozný trapas. Jo a je to asi 10 let zpět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
16.1.19 14:23
@Bídžej píše:
@P4ja stejně tak já :D dokonce si pamatuju, jak se jeden z mych spolužáků (asi čtyřicetiletý dálkař) dohadoval s profesorkou, ať mu nedává pětku, ale čtyřku. Hulákal tam na ni přes celou chodbu a ona mu stále dokola vysvětlovala, že na vysoké škole čtyřky nejsou :lol: i když teď už vím, že někde jo, tehdy to byl pro pána hrozný trapas. Jo a je to asi 10 let zpět :mavam:

no jenze u nas neni E 4, ale za 3… mame to po pul stupnich :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.1.19 14:27
@debra.morgan píše:
no jenze u nas neni E 4, ale za 3… mame to po pul stupnich :-D

My to tak na zkouškách taky měli ..a stejně jak to máš ty..E byla 3 ka a F nedostatečné..myslím,že hranice úspěchu byla 50% ale už si to nepamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
16.1.19 14:28
@jenny.fields píše:
Kde jsou ty doby, kdy známky byly 1-3 a pak neprospěl.

To záleží škola od školy, možná se to liší i mezi fakultami, u nás je pořád 1-3 nebo letíš (UK).

Já spíš nerozumím tomu, že nemáš žádný opravný termín. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.19 14:32
@debra.morgan píše:
zakl. vysvetlis prosim jaktoze nemas dalsi pokus?jinak my mame taky hodnoceni A-E a pak F…
a teda u bakalarskych statnic se vyhazuje :think: ? to jsem zazila jen u lidi, kteri si bakalarku koupili a prasklo to, ze to nepsali oni.....

Ale to vis, ze se vyhazuje, zalezi na skole a na oboru. Ja treba ve stejny mesic vyletela od bak. statnic (D, F, F, F) a zaroven udelala prijmacky na navazujiciho magistra, kde polovic prihlasenych nebrali (stejny obor, stejna skola), takze uplne duta jsem byt nemohla a stejne jsem letela. :nevim:
Edit: a ano bakalarka byla zjevne moje a nikdo to ani nezpochybnoval.

Příspěvek upraven 16.01.19 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
16.1.19 14:34
@debra.morgan píše:
zakl. vysvetlis prosim jaktoze nemas dalsi pokus?jinak my mame taky hodnoceni A-E a pak F…

Asi spíš máš na mysli obhajobu, je? Protože tam by mi přišlo trošku divné, kdyby byla bakalářka perfektní, posudky školitele i oponenta OK a pak by dotyčného vyhodili. Ale od státnic se podle mě vyhazuje úplně běžně, u nás teda jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.1.19 14:36

@Bídžej
Ano, 4 na VŠ není, jak už někdo psal, je to po půl stupních, takze E=3.
Já zase neznám nikoho, kdo by měl 1,2,3 resp.A,B,C. Není to od nějakého roku sjednocené? Já končila před 10 lety, tak už se moc neorientuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze