Státnice neúspěšně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bídžej
Ano, 4 na VŠ není, jak už někdo psal, je to po půl stupních, takze E=3.
Já zase neznám nikoho, kdo by měl 1,2,3 resp.A,B,C. Není to od nějakého roku sjednocené? Já končila před 10 lety, tak už se moc neorientuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
Asi spíš máš na mysli obhajobu, je? Protože tam by mi přišlo trošku divné, kdyby byla bakalářka perfektní, posudky školitele i oponenta OK a pak by dotyčného vyhodili. Ale od státnic se podle mě vyhazuje úplně běžně, u nás teda jo.
no jako u nas byly na Bc. statnice jen obhajoba + par otazek bez pripravy na teorii, ale spis se s nama bavili o te praci… ty moje teoreticke bych ve finale vedela i bez vš studia byly fajt jen aby se nereklo… ![]()
jsem zapomnela, ze ne vsude je to taka sranda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1408 píše:
Ahoj holky, stala se mi velmi nepříjemná věc. Neudělala jsem státnice. Další pokud nemám, odložila jsem si je kvůli mateřské. Jsem si jistá, že jsem řekla téměř vše z podkladů. I na otázky jsem odpovídala. Mohu se nějak bránit, nemáte někdo zkušenost s přezkoumáním? Bylo to sice ústně, ale písemně příprava. Ke každé otázce jsem měla dvě A4 popsané. Řekli mi, že když dělám po dvou letech, čekali větší přípravu. Jenže jsem si nedala odklad kvůli tomu, že se mi nechtělo, ale že jsem nemohla kvůli dceři. Je možné přezkoumání, odvolání? Nechci dělat problémy, ale cítím to jako nespravedlnost, možná podjatost kvůli odležení. Prostě jsem si jistá, že jsem to udělala, aspoň na E určitě. Ale s F nesouhlasím. Prosím, máte zkušenosti? Děkuji Hanka
Nevím jakou VŠ studuješ, ale býval ještě děkanský termín. Bylo to na odvolání právě ze zdravotních důvodu apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1408 právo na odvolání má každý a určitě to udělej, nemáš co ztratit..a taky mě zajímá, jak to, že jsi měla jen 1 pokus?
Nechtěla bych ztratit ty roky učení, chápu, že je to hodně nepříjemné…tak leda se nechat znovu přijmout, nechat si vše uznat a zkusit to znovu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelýna 1 píše:
@Bídžej
Ano, 4 na VŠ není, jak už někdo psal, je to po půl stupních, takze E=3.
Já zase neznám nikoho, kdo by měl 1,2,3 resp.A,B,C. Není to od nějakého roku sjednocené? Já končila před 10 lety, tak už se moc neorientuju
Ne, u nás to není po půlstupních, prostě je 1 - 2 - 3 - 4 (vyhazov). UK.
@debra.morgan píše:
no jako u nas byly na Bc. statnice jen obhajoba + par otazek bez pripravy na teorii, ale spis se s nama bavili o te praci… ty moje teoreticke bych ve finale vedela i bez vš studia byly fajt jen aby se nereklo…
jsem zapomnela, ze ne vsude je to taka sranda
Aha, u nás jsou státnice zvlášť, klidně může mít člověk třeba obhajobu v červnu a státnice v září. Ke státnicím máme okruhy, zkoušející se vyptávají na otázky z každého okruhu, to se pak hodnotí a zprůměruje do výsledné známky. A je to tedy daleko větší nervák, než obhajoba (alespoň pro mě byl, hlavně u magisterských).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka chapu no, taky jsme meli okruhy, ale ucili jsme se jen otazky k predmetum, od lidi co nam sedeli v komisi, takze se to zkratilo..... nekdo se neptal na nic, nekdo se ptal jen k praci, zalezelo,jak to bylo zajimave.....nekdo kecal a kecal ![]()
asi je to fakulta od fakulty a skola od skoly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan a co máš za školu/fakultu? holt na každé škole to vypadá jinak, ale přístup z vaší školy je spíš vzácností bych řekla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@klamonožka chapu no, taky jsme meli okruhy, ale ucili jsme se jen otazky k predmetum, od lidi co nam sedeli v komisi, takze se to zkratilo..... nekdo se neptal na nic, nekdo se ptal jen k praci, zalezelo,jak to bylo zajimave.....nekdo kecal a kecalasi je to fakulta od fakulty a skola od skoly
A co máš za školu? Bych šla studovat taky ![]()
- Citovat
- Upravit
@hodinarka @Janee19 https://www.youtube.com/watch?…
směle do toho… takovou zkusenost mam z doslechu z vice fakult…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem statnicovala na Masarykově univerzitě v Brně a od statnic se vyhazovalo vcelku běžně a rozhodně to nebylo příjemné povídání jen aby se neřeklo. Bc.statnice jeste jakž takž, ale u Mgr vyžadovala komise opravdu velké znalosti a dávačka to teda nebyla. Ale pořád ještě zakladatelka neřekla, kde studuje a proč nemá další termin, takže si jen můžeme neco myslet, ale těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan ty jo, tak VUT je naše konkurenční univerzita, to jsem nevěděla že to tam takto chodí
ale předpokládám že během studia se to pročistilo od horších studentů ne? Protože úroveň je velmi slušná, aspoň fakulty kterou znám ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
@debra.morgan ty jo, tak VUT je naše konkurenční univerzita, to jsem nevěděla že to tam takto chodíale předpokládám že během studia se to pročistilo od horších studentů ne? Protože úroveň je velmi slušná, aspoň fakulty kterou znám ..
je nas cca 15 zacinalo pres 40 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
je nas cca 15 zacinalo pres 40
Nás bylo 350 a dokončilo 60. Pak změnili systém. Ale já studovala úplně jiný obor ![]()
- Citovat
- Upravit
@debra.morgan tak u nás je to podobné, ale na těch státnicích si i tak povyhazuji
ale objektivně musím říct, že mají důvod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka
U vás je i 4? Opravdu zvláštní, jak je hodnocení rozdílné. Já žila v tom, že je to všude stejné a od určitého roku znamkovani 1,2,3,4 nahrazeno A,B,C,D,E,F.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit