Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, na přelomu května/června mě čekají státnice. Začíná to na mě nějak doléhat
Otázky mám, teda kromě 1 předmětu, kdy nám teď změnili otázky, takže si je s kamarády rozdělíme a zpracujeme. Začala jsem si teda podtrhávat, třídit a tak, ale je toho hrozně moc
Četla jsem i nějaký diskuze, ale všude čtu, jak se učí třeba s dítětem, ale jsou doma. Já mám dvě školkový děti, velkou domácnost a chodím do práce. Volno dostanu v den státnic a domluvím se s kolegyní, aby za mě šla 3 dny před nima, takže doma skoro nebudu. Diplomku jsem naštěstí už odevzdala, takže ještě obhajoba na konci dubna…co vy, pracující a studující maminky? ![]()
V době státnic i zkoušek jsem zaměstnala manžela a po návratu z práce jsem mu nechala děti a šla se učit. Do noci se učit neumím, takže jsem to musela zvládat odpoledne.
Je to narocny, ale jde to. Me to moc bavi. Musela jsem zavit hodne dopredu. Ucim se, kde to kde, bus, pri vareni, v praci, po vecerech. A je toho dost. Hlavne mi vadi, ze mam pak malo casu na relax, pro sebe.
@Ewista já dělala statnice sice už před 5 lety, ale měla jsem doma roční dítě k tomu jsem chodila na čtyři dny do práce. Učila jsem se po nocích, a jeden víkend co si vzal na starost malou manžel. po dvou týdnech jsem vypadala jako chodici zombie
ale zvládla jsem to na první dobrou. Držím palce ať se podaří
![]()
@Aspera píše:
V době státnic i zkoušek jsem zaměstnala manžela a po návratu z práce jsem mu nechala děti a šla se učit. Do noci se učit neumím, takže jsem to musela zvládat odpoledne.
V noci taky ne. Naucit se za par tydnu nestihnu. A hodit to na nej na pul roku, rok, to je krapet moc.
Ale uz pripravuji ot e deti, ze v listopadu je dostane do pece on.
Je to hodně náročný, ale jde to. Neboj se přehodit co půjde na muže. Není to doživotně a určitě ti rád pomůže.
Možná by bylo lepší zpracovat si všechny okruhy sama? Pak už nebude potřeba trávit tolik času učením se před, přeci jen příprava otázek je průběžnější. A (minimálně) u mně funguje, že co si sama připravím, už částečně umím, když se v tom hrabu ![]()
Hodně štěstí! ![]()
@feova píše:
Je to hodně náročný, ale jde to. Neboj se přehodit co půjde na muže. Není to doživotně a určitě ti rád pomůže.
Možná by bylo lepší zpracovat si všechny okruhy sama? Pak už nebude potřeba trávit tolik času učením se před, přeci jen příprava otázek je průběžnější. A (minimálně) u mně funguje, že co si sama připravím, už částečně umím, když se v tom hrabu
Hodně štěstí!
S pripravou to mam stejne
Díky holky
no, já právě mám ten problém, že se večer učit neumím, už prostě nemám energii.Jsem učitelka, takže po tom maratonu s dětmi v práci bývám někdy dost vyřízená…začnu si to pročítat, protože zpaměti mi to skoro 3 měsíce před přijde zbytečný…nebo vy jste se to učily vyloženě nazpaměť? ![]()
@Ewista píše:
Díky holkyno, já právě mám ten problém, že se večer učit neumím, už prostě nemám energii.Jsem učitelka, takže po tom maratonu s dětmi v práci bývám někdy dost vyřízená…začnu si to pročítat, protože zpaměti mi to skoro 3 měsíce před přijde zbytečný…nebo vy jste se to učily vyloženě nazpaměť?
Tak to je obor od pboru, ne?
@Ewista píše:
Díky holkyno, já právě mám ten problém, že se večer učit neumím, už prostě nemám energii.Jsem učitelka, takže po tom maratonu s dětmi v práci bývám někdy dost vyřízená…začnu si to pročítat, protože zpaměti mi to skoro 3 měsíce před přijde zbytečný…nebo vy jste se to učily vyloženě nazpaměť?
Co máš za obor? Já jsem si dodělávala fyziku, takže jsem přes den jsem s dětma dělala úkoly, počítala příklady atd. A pak jak byl doma chlap, tak jsem si zalezla a učila jsem se teorii. Je třeba využívat i volné hodiny ve škole, ale jestli máš češtinu nebo jazyk, tak je volna stejně málo. Jinak bych možná využívala i odpoledne ve škole. Nechat děti déle ve školce a učit se třeba hoďku navíc v klidu.
@Lama Lama tak pročítat si to jde i před spaním, to není přímo učení.
@Aspera píše:
@Lama Lama tak pročítat si to jde i před spaním, to není přímo učení.
Ja se klidne pred spanim i ucim
Jela jsem po nocich, min do 2-3hod. O zkouskovem a pred statnicema nonstop. Pres den proste nebyl cas. Priserná doba. Hodne stesti holky, vydrzte, skonci to! A dobre ????.
Nas to ceka pristi rok. Mame to lehci, protoze statnicove otazky nam uz poskytli. Nedelaji jine. Takze nam je vypracovane dal znamy naseho kolegy v rocniku a individualne si musi kazdy doplnit, jestlize potrebuje upravu. Zaklad jsme si bratrsky poskytli. Aktualne cekam na schvaleni tema BP, ktere chci psat. A v lete se zacnu ucit otazky, kdyz bude dovolena. Ale mame rychliky, kteri uz nejake otazky umi, takze mi rozhodili sandal a znervoznili. Pristi rok budu nervovat, jak ty
.
@Kelsey To se jako učí přímo na státnice skoro rok a čtvrt napřed?
Blázni ![]()