Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Strach z toho, ze vyhodim x let zivota vnivec a budu troska bez VS. Ale pokud ti to prijde vtipny a mas to u zadku, tak se na to vykasli rovnou.
Ahoj, ja mam 24-26.8. taky statnice, a to obhajobu DP, management lidskych zdroju a socialni pedagogiku
zatim se neucim, spis teda nestiham (mam 2 mesicni mimco). Uklidnuje me, ze se maximalne omluvim, ze to neumim a pujdu zas v lednu
ale ja se stejne nejlip ucim na posledni chvili, takze to snad brzo rozjedu
@Anonymní píše:Ále, že by Sociální a charitativní práce?
Ahoj holky, chci se zeptat mám 27.8. státnice ze dvou předmětů sociální práce (11 okruhů) a sociální politika (11 okruhů). Jdu jako první.Začínám stresovat už pomalu, že se to nenaučím. Je tu někdo, kdo měl druhý pokus? A co mu pomohlo při učení? Díky za odpovědi.
Ps: nedelas je nahodou na UHK na oboru soc. pedagogika? Terminove by to sedelo ![]()
Ahoj holky, už mám jedny státnice za sebou a musím přiznat, že jsem to totálně nedávala - a to jsem měla jen jedno dítě. Teď mám dvě a čekají mě v červnu státnice další. Mám poměrně dost času, ale při mém přístupu nebudu připravená ani za 5 let
.
Můj styl učení vypadá tak, že si nejprve o problematice něco načtu, podtrhávám, podtrhané vypisuji (dříve ručně, teď pro úsporu času na PC), vypsané poznámky si pak pročítám a říkám nahlas, nakonec i ty výpisky podtrhávám a vytahuju ty nejdůležitější věci a nakonec si ke každé otázce nalepím malý papírek s hesly, pojmy…abych jen koukla a věděla, co tam patří.
No, nemít dvě děti, tak dobrý…současná situace to ještě zhoršuje - kdo ví, jak dlouho budou moci děti do školky, školy
.
Bakalářka - o daném tématu jsem toho napsala už hodně, dokonce budu jednu práci i publikovat, ale tím, jak jsem toho už napsala hodně, najednou nevím, jak s BP začít. Mám pocit, že už jsem vše vyčerpala a budu samu sebe kopírovat. Byl to však záměr a vlastně příprava na BP - takže připravená jsem, ale už nevím, jak jinak to vše formulovat. Věřím, že jakmile do toho rýpnu, už to půjde…ale začít, že
.
A tak bych se Vás, co už státnice máte za sebou, ráda zeptala na pár otázek, abych se nějak připravila a vymyslela harmonogram…a tak, abych to dala a zase nenervovala (předchozí státnice ok, ale období učení vypadalo pomalu na hospitalizaci na uzavřeném oddělení PL).
Kdy jste se začali učit? Připravovat otázky?
Kde, jak jste se učili - v případě, že máte děti - já absolutně nemohu jet přes noc.
Je dobrý nápad na dobu učení se někam odstěhovat?
Co vitamíny, podpůrné prostředky? Pomohlo něco?
Máte nějaké rady - co Vám nejvíc pomohlo (cokoliv) nebo naopak co nepomohlo a situaci jen zhoršilo?
Obecné rady a tipy znám, ale zajímá mě praktický pohled studujících matek.
Díky ![]()
Já mám rok a něco po Ing. státnících. Chodila jsem na prezenční studium, do toho poloviční úvazek (kdy jsem přecházela ze staré do nové práce) + klasický zkoušky ve škole. A jestli si dobře vzpomínám stihala jsem ještě randit se 2 kluky najednou a k tomu všemu proživala hodně těžky rozchod
V tu chvíli mi to připadalo strašné, ale když se na to podívám zpětně, tak je to směšné, jak jsem se trápila ![]()
U mě to vypadalo tak - měla jsem to rozdělené na dvě části - čtení si otázek/ intenzivní učení se. Četla/sháněla/připravovala jsem si materiály cca 1 měsíc před státnicemi. Prošla jsem si všechny otázky (zběžně, abych měla představu, co už umím, co neumím). Už přesně nevím, počet otázek (témat) ale myslím, že posledních 14 dnů jsem měla vyhraněné 2-3 otázky na den, kdy jsem si je několikrát přečetla, zamyslela se, šrotila se. Dělala si stručný výpis (třeba jen na půlku A4) abych každou otázku, co má 5 -10 stránek zkrátila a měla alespoň představu. Každý den jsem si tento stručný výpis procházela a oživila si, co jsem se učila včera. Potom jsem si nechala poslední 2-3 dny na zopakování si všech otázek v plném rozsahu.
Neměla jsem děti, žiju sama bez rodičů, v práci jsem si brala poslední týden dovolenou. Jinak učení probíhalo přes den, maximálně 8 -9 hodin s přestávkami na jidlo. Nejdéle končit v 20:00, pak to stejně nemá smysl. Dá se to vydržet ale nic moc. Co mi přišlo důležité - dělat si v tomhle fofru radost, něco dobrého si kup, objednej, někam vyraž večer po učení (za odměnu), jdi se určitě projit, zaběhej si. pokliď doma.
Hodně štěstí ![]()
@Kazimíra Olejovka
musím se smát, jak to všechno pěkně analyzujes. Také mě v červnu čekají státnice a ještě musím do dubna napsat bp. Dvoje státnice už za sebou mám, ale ještě „za mlada“ a bezdetna. Teď mám následující plán. Vypracovat si okruhy a z toho se postupně učit. Nic víc nevím co dělat. Ono už při tom vypracování okruhů se něco naučíš. Jinak studování látky kolem beru, že jsme dělali v průběhu studia. A potravinové doplňky nevím snad jen magnesium se zinkem na únavu. A pokud chceš na učení klid tak třeba na pár dní odjet.
Ahoj zakladatelko, ty si statnicovala z těchto dvou předmětů na osu? Muzu se zeptat, jak statnice probíhaly, jaká byla komise? Čeká me to za měsíc ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat mám 27.8. státnice ze dvou předmětů sociální práce (11 okruhů) a sociální politika (11 okruhů). Jdu jako první.
Začínám stresovat už pomalu, že se to nenaučím. Je tu někdo, kdo měl druhý pokus? A co mu pomohlo při učení? Díky za odpovědi.