staveni v postylce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
4.8.05 17:48

staveni v postylce

:lol:
ahoj holky, chci se zeptat, kdy se vam zacali mimca stavet v postylce, memu bude zitra 7mes a behem tydne zacal sedet a stavet se v postylce, v podstate nedela nic jineho nez ze stoji kouka z postylky a udela krok dopredu dozadu obema nozickama, jenze ma takovy „kvrdlacky“ :oops: , ze se bojim, aby mu to nejak nevadilo, co mam zname v okoli, tak jim deti sotva sedi…a to jeste nas se narodil drive o mesic a pul…cvicime vojtu, tak me to dost prekvapilo, i kdyz lezt a plazit se zacal take brzo..napiste mi prosim vase zkusenosti, moc diky… :lol:
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
4.8.05 17:56

Ahoj,
možná je to taky tím vojtou… :D
Pokud jsi ho Ty nenutila stát a on si to takto sám „určil“, tak ho nech. Moje dcera taky začala hrozně brzo sedět, vstávat a stavět se u nábytku - začátkem 8.měsíce už udělala dost kroků a držela se jenom jednou rukou. Já jsem ji raději posazovala zpět. Ona ale nepokračovala v tak „zběsilém“ vývoji a začala sama chodit až okolo 12.měsíce věku. Stačilo jí, že stojí, doleze si po čtyech a nijak to „neuspěchávala.“ Hlavně ho sama nepostavuj a do ničeho ho nenuť - nemá vyvinutou páteř ani kyčle a svaly taky musí nejdřív pořádně posílit. Nejhořší je takové to tahání dětí za ruce do stoje jako že chodí… :!
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.8.05 18:29

:lol:
Ahoj pavlo, vubec bych ho nenutila, ani by me to nenapadlo…vzdyt se narodil brzo a ja pocitala spise s tim, ze bude v tomhle pomalejsi, vzdyt proto cvicime vojtu…ale jak rikam, sam zacal, tak prave mam obavy, aby si spise neublizil, prijde mi to moc brzo…no jsme zvedava na dalsi vyvoj :lol:
s pozdravem m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.8.05 18:42

To mi je jasný, že bys ho nenutila...... Když cvičíte vojtu, tak Vám to určitě všechno fyzioterapeutky říkaly...... :D Mě akorát docela rozčilují ženský, který staví svoje děti příliš brzo. Jak všichni víme, každej prcek je jinej, co se týče rychlosti vývoje. A tak i když se narodil dřív, tak mu to zřejmě nedělá problémy. Zkus to prodiskutovat s povolanými až půjdete na kontrolu vojtit - pokud tedy ještě chodíte.

Prostě se smiř s tím, že je to šikulka...... :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.8.05 18:48

jdeme zitra tak se hned zeptam :lol:
pa a hezky vecer
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.8.05 19:20

Ahoj Mum1,
Peťula stál v postýlce a lezl v osmi měsících. Mám ale kamarádku, které začala její holčička lézt začátkem šestého měsíce a včera mi volala, že už malá i stojí a zkouší dělat krůčky - je jí čerstvě sedm měsíců :!
Takže je to veliká šikulka stejně jako tvůj chlapeček.
Jsem zvědavá, co ti doktoři na to řeknou, ale těžko zabráníš, aby ti vstával, sedal si nebo lezl, když to objevil.
Nemyslím si, že je to špatně, jen ty budeš mít veliliké běhání :D
Alča a Petřík 15 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.8.05 19:44

Ahoj mum1,

právě řeším stejnej „problém“. Mé dcerce bude zítra 7 měsíců a do minulého víkendu ze všeho nejvíc miluje, když se může vytáhnout do stoje. V postýlce to sama zatím nedokáže, ale když jí jdu z postýlky vyndat, tak se chytne rukou a sama se přitáhne do stoje. Taky má děsný kvrdlačky, ale je úplně spokojená. Nic jinýho jí nebaví. Mluvila jsem s kamarádkou, který doktorka doporučila koupit pevnou botičku, aby se jí nevylamovaly kotníky a prstíky, když si stoupá. Já to zatím nepoužila, zdá se mi, že už si stoupá na celou plosku nožičky. Doufám, že si tím nezničí kyčle a páteř, ale zabránit jí v tom nemůžu. Ještě sem juknu, co kdo radí nebo jaké má zkušenosti. Jinak my jsme taky cvičili vojtu - od 1 do 5 měsíců.

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.8.05 19:57

Ahoj VaKa,
tím, jak děti postupně leží na břiše, sedají si a pak postupně si stoupají, se jim esovitě zakřivuje páteř - tak jak to máme my všichni. Rodíme se s rovnou páteří. Takže pokud už Tvoje holčička „prodělala“ předchozí fáze, prostě asi postupuje do další. Ale je potřeba fakt nic neuspěchat a nechat jim čas na posílení všech potřebných svalů - což my rozumné matky děláme, že? :D

K botičkám - fakt nedoporučuji v tomto věku. Myslím, že je to předčasné. Moje kamarádka fyzioterapeutka mi doporučila nedávat holkám boty, i když už stály a dělaly první krůčky - a jak se jim kvrdlaly nohy. Pro dobrý vývoj plosky nohou je prý lepší, když se naučí chodit bez bot. Poslechla jsem jí a nemáme žádný problém. A holky řádily i bez bot. :)

Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.20 21:39

Dobry den maminky, rada bych se vas k tomuto tematu zeptala na radu. Nas maly Vojtisek (7m) se take stavi v postylce. Mmj i u nabytku, o choditko,…no je to dablik. :mrgreen: :zed: Problem ale mame pri usinani. Od narozeni spis sam v postylce ve svem pokojicku. Vzdy bez problemu. Od zacatku druheho mesice dokonce usinal uplne sam. Ovsem od te doby, co se stavi na nozicky, proste nic jineho nedela. A prave hlavne pred spanim. A to klidne i hodinu. Nechci polevit ze samostatneho usinani, takze tam porad litam a davam jej zpet lehnout. A to delame tak dlouho, nez se unavi a ve stoje vycerpanim place, protoze se neumi sam ze stoje posadit nebo lehnout. :,( :roll: Resily jste to, prosim nektera? Budu rada za kazdou radu. Dekuji a hezky vecer :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.20 21:49

@Pikoleta02
Uspávala bych ve velké posteli a pak přendala do postýlky. Když bylo synovi tolik měsíců, měl postýlku těsně vedle mě. Do svého pokoje šel až na 2,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
31.8.20 21:50

Jak to dela pres den, kdyz se postavi? To ho davas do sedu nebo lehu ty? Jestli ano, tak ho nech byt. Maminka neni soucasti pohyboveho aparatu ditete a ono samo ma prijit na to, jak dolu ( i za cenu par drcnuti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
31.8.20 21:56

Ano, řešila. Začala jsem uspávat v náruči a přenesu pak do postýlky. Je to pro nás oba schůdnější varianta, než lítat pořád do pokojíčku pokládat. Než sejdu schody, je zase na nohou a trápí se. Taky jsem byla pyšná, že mi dítě usíná samo. Ale situace se změnila a já fakt nehodlám trápit jeho i sebe. V náruči po koupání a baště je tuhej do pěti minut. Vlastně je to lepší a rychlejší, než když usínal sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85307
31.8.20 22:29

Mne usinal sam kdykoli jakkoli do doby, nez se naucil pretacet na bricho. Pak byl porad na brise. Pak zacal lozit a lozik i ve spani a kdyz se postavil, tak jen stoji. V postylce by ted sam neusnul ani za nic, porad by stal. Takze ho mam v posteli u sebe, usina u prsa. V noci vselijak rotuje, kdyz se zacne stavet o stenu, nakojim a uspim a spime dal. Jinak by byl porad vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
31.8.20 22:37

@Pikoleta02 Zlepší se to až se naučí bezpečně ze stoje dolů. U obou dětí to netrvalo déle než 2 týdny. Vydržte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.8.20 22:37

Uspávám tak, že si s malou lehnu do postele a pak ji přenesu. Když se naučila vstát, tak vstávala pořád, když lézt, tak to bylo ještě horší a od té doby, co chodí, ji musím pevně přišpendlit k posteli, jinak by snad neusnula vůbec. To, že neusina sama, mě vůbec netankuje. Nebude to trvat do puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí