Štávičky bez cukru

15.1.12 17:38

štávičky bez cukru

holky,za chvilku chci holce davat stavicky…ale vsude je pridany cukr…

nasla jsem znacku babylove,maji stavy bez cukru..jsou i jine znacky?a nebo muzu ji dat treba ty chlazene bio cerstve stavy co jsou v chladacich v obchode?

a nebo delat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.1.12 17:40

Ahoj. Já dávala Hami, ale jen výjimečně. Lepší je naučit dítě od začátku jen na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.1.12 18:11

ahoj, ja davam hruskovu stavu z bio obchodu. je to 100% hruska a vobec nie je sladka, riedim v pomere 1:2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.1.12 18:22

ja davam nepravidelne prave zminovane stavy babylove,vodu nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.1.12 18:24

No, možná malýmu dítěti bych radši dala šťávu určenou dětem. Ono i když je bio, tak moc nevěřím tomu, že odšťavňujou krásné ovoce - co jsem dříve slyšela od jednoho prodejce jablek, tak z moštárny si k nim jezdili pro humus - nahnilé ovoce. Pochybuju, že to někdo přebíral. Raději bych tědy dala určenou pro děti, tam snad kontrolujou přítomnost plísní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.1.12 18:27
jowana píše:
No, možná malýmu dítěti bych radši dala šťávu určenou dětem. Ono i když je bio, tak moc nevěřím tomu, že odšťavňujou krásné ovoce - co jsem dříve slyšela od jednoho prodejce jablek, tak z moštárny si k nim jezdili pro humus - nahnilé ovoce. Pochybuju, že to někdo přebíral. Raději bych tědy dala určenou pro děti, tam snad kontrolujou přítomnost plísní..

a Ty si myslis, ze tie vyzivky pre deti su robene z krasnych cerstvych potravin?

tu stavu som ochutnala, chuti rovnako ako ked si odstavujem hrusky doma, plesen by som urcite citila.

ale na druhu stranu ja som extrem: malemu nedavam vobec nic, co je oficialne urcene detom. miesto UM dostava mandlove mlieko (momentalne je v stadiu odstavovania sa), miesto instantnych kasi dostava klasicku pohankovu krupicu s kravskym mliekom,vyzivku nikdy ani len nevidel, atd :D

Příspěvek upraven 15.01.12 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.1.12 18:28

soldi,co je to za znacku?bych mrkla jestli v bio krame neco takoveho bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.1.12 18:33
RadanaH píše:
soldi,co je to za znacku?bych mrkla jestli v bio krame neco takoveho bude…

fuu, tak to netusim, zrovna rano som vyhodila flasku.
ale skus popozerat a poskusaj. mavaju aj ine prichute a vacsinou bez cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
15.1.12 18:36

hmmmm,ale tam maji asi litrove a nebo velke flasky,ne?

mamu redim a jelikoz se to masotrebobat do dvou,tri dnu,tak neviiim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.1.12 18:38

Dávala jsem Hipp, sice je dražší, ale když se koukneš na složení, tak je 100% neboli můžeš ho víc naředit než levnější Hami nebo Babylove. Cca od roka dávám 100% normální džus - nejvíc jablečný, někdy multivitamín, ale jenom ten co má 100% a je bez přidaného cukru. Ale jestli ti dítě pije vodu, přimlouvám se za ní.Mně malej vodu nechtěl a já vyměkla, je to asi jediná věc ohledně jídla, kterou jsem vůbec nedodržela a docela mě to štve, hlavně kvůli zoubkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.1.12 18:39

Mrazila jsem - akorát se nesmí dát plná sklenička, aby nepraskla.

RadanaH píše:
hmmmm,ale tam maji asi litrove a nebo velke flasky,ne?mamu redim a jelikoz se to masotrebobat do dvou,tri dnu,tak neviiim…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.1.12 18:40

Taky jsem do roka dávala šťávy přímo pro děti i když logika v tom asi není, když ovoce jsem dávala pro dospělé :mrgreen: (teda bylo bio)

jowana píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.1.12 18:42

radanaH, maju praveze aj 250. a kamoska kupila normalne bio sirup (neviem presne zlozenie, ale urcite bolo ok) a dava malemu kvapku do prevarenej vody. tak aj to je alternativa.

inak ako pise Rona, tak to nie je tak uplne pravda. kamoskina mala pila vzdy len cistu vodu a ma 4 roky a zubky uplne donicene. zubar povedal, ze zubom najviac skodi omyvanie hocijakou tekutinou, cize ked dieta zaspava pri piti a cely den nieco pocucava. a este aj nocne kojenie je brutal na zuby.

ja to robim tak, ze malemu vecer umyjem zuby a potom uz nedostane ziadnu vodu. ale este je malicky, uvidim, kedy zacne protestovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
15.1.12 18:43

A má mandlový mlíko podobné nutriční složení jako UM? To nerýpu, jenom se ptám, řešila jsem, čím kvůli objemu tekutin nahradit UM při průjmu, nakonec jsem koupila rýžové mléko, ale vím, že nutričně je to jiný, šlo mi o tekutiny a o návyk, aby se mi roční od UM neodstvil to bych nerada :-).

soldi píše:
jowana píše:

a Ty si myslis, ze tie vyzivky pre deti su robene z krasnych cerstvych potravin?

tu stavu som ochutnala, chuti rovnako ako ked si odstavujem hrusky doma, plesen by som urcite citila.

ale na druhu stranu ja som extrem: malemu nedavam vobec nic, co je oficialne urcene detom. miesto UM dostava mandlove mlieko (momentalne je v stadiu odstavovania sa), miesto instantnych kasi dostava klasicku pohankovu krupicu s kravskym mliekom,vyzivku nikdy ani len nevidel, atd :D

Příspěvek upraven 15.01.12 v 18:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.1.12 18:43

rona, super napad s tym mrazenim, urcite vyuzijem, dik :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...