Stěhování před Vánoci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
510
24.11.16 20:08

My jsme na tom stejně :). Rozhodli jsme se, že Štědrý den bude na novém stůj co stůj a bude to asi dost šílené. Ale těšíme se moc, hlavně dětem jsme to už slíbili a ty se nemůžou dočkat. Teď jsme v bytě 2+1 s dvojčaty 3 roky. Domek je velký a teď fakt holostavba, hotová je jen jedna koupelna a wc, právě nám dělají nějaké dekorativní malby, kuchyň a schody se mají montovat kolem 10.12., nahoře se ještě musí udělat podlaha, všude vymalovat, no prostě hrůza. Z nábytku zatím budou jen 2 vestavěné velké šatny a dětský pokoj. Počítáme s tím, že se nastěhujeme těsně před Štědrým dnem jen s nejnutnějšími věcmi a postupně až po Vánocích budeme kompletovat. S dvojčaty to bude peklo, ale věřím, že to zvládneme, na bytě už nás nic neudrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.11.16 20:12

Zvladla jsem dat barak do kupy za 2 dny od doby kdy jsme se prestehovali. 4 dny jsou pro me moooore casu na to vse umistit a uklidit. Cas jsem si kratila balenim veci, tridenim a vyhazovanim obleceni, ktere nenosime atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.11.16 20:28

Jéé holky, to jsem ráda, že jste to měly nebo máte stejně :)
@Šarlota4 díky za povzbuzení, my to taky dáááme :D v pondělí jdu trhat osmičku, hned jak to povolí, tak už začínám taky balit :D…roztřízené věci už mám, protože jsme se stěhovali v srpnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
24.11.16 20:42

@veeer111 Ahoj,tak my se stehovat budem asi 10.prosince. Dostali jsme byt od mesta a klice by nam meli davat 7.prosince..

Tady v tom byte kde jsme nyni, se me moc uz taky nechce delat…Nebavi me to, pocitam dny kdy to vypukne a pujdem pryc uz.. :dance: :dance: Taky se tesim jak mala holka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 20:46

My stěhujeme těsně před Štědrým dnem nejen naše bydlení, ale i naše velké zdravotnické zařízení. Do toho náš dvoulety syn. Už se němuž dočkat i přes to, že tam asi měsíc po nastěhování nebudu mít kompletní kuchyň a milion dodělávek nejen v bytě, ale hlavně v praxi, která musí perfektně šlapat už od 2.1.

• Citovat
  • Upravit
13955
24.11.16 20:46

@veeer111 jj my jsme taky jak kolotocari :D nez jsme nasli to prave. Z tohodle baraku uz me budou jedine odvazet nohama napred. Meli jsme sikovny stehovaky, ale jako narocny to je. Kor s prckem a vyjukanym psem za zadkem. Chlap vybaloval mel svoje ukoly a nechapal co jsem stihla odtahat a umistit za pul dne + jsem do toho prala uplne vsechno obleceni a lozni pradlo. Chtela jsem mit v novem vse vyvoneny, ptz z tech pytlu to natahne ten gumovej smrad. Po tech 2 dnech uz zbyvalo odnosit krabice a posoupat nabytek k uplny spokojenosti. Pred par lety jsme se stehovali jeste jako bezdetni bez stehovaku a byla to katastrofa:/ nikdy vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.11.16 21:27

Holky a jak je to s přepisem energie? jak to funguje, do předávacího protokolu sepíšem v den předání stavy, a hned ten den se to musí odhlásit a přihlásit nebo jak? cosi že oni mají eon, a musí se to poslat poštou - vyplnit formuláře, u vody zajdem hned tady ve městě do vodárny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
24.11.16 21:31

Také jsme od rodičů zdrhali těsně před vánoci, at mají i oni klidu, do novostavby přesně loni, byli to nervy, ale dalo se to zvládnout, netahala jsem sebou skoro nic, protože vybavení nám stolař dělal na míru a vše ostatní jsem chtěla nové včetně ložního a příborů. jeste do toho dcera narozeniny takže bylo to náročné. a vánoční stromek jsme kupovali 24.12 ráno byl poslední v Mountfield u.na vánoce jsme neměli televizní stanice jen DVD, byl to trocha horor s dítětem, ale užili jsme si to i takové. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 21:40

Stěhovali jsme se před prázdninami do novostavby a skříně (vestavěné) zůstávali v bytě, takže jsme měli oblečení, boty pro krabicích a pytlech až do poloviny září. Přes ty prázdniny byly dlouhé dodací lhůty, navíc jim nedodali nějaké části. Holky skříně měly ještě z bytu. U nás byl problém to vždy zadat. Priorita byla kuchyně, tak byla funkční skoro už od doby nastěhování, ale byly tam nedodělky způsobené reklamací. A to se potom táhne než se vyřídí reklamace měsíc i déle, protože to vyrabí v Německu apod.. ;) Řemeslníci si přes prázdniny podávali ještě dveře, protože řešili řadu reklamací. Byly dodány špatná futra, ty zase pro změnu byly ze Slovinska. Když jsme objednávali židle, tak jedna přišla s ulomenou nohou - při přepravě, takže je stále v reklamaci. Ještě nám chybí zadat obývací část kuchyně. Máme jen rohovou sedačku. Plán byl na Vánoce mít hotovo. ;) Ale zatím jsme nenašli sílu teď ve školním roce a při práci řešit její zadání (do Vánoc už by se to stejně nestihlo), takže možná v lednu. Co se neudělá hned, tak se to potom protahuje. Je to vyčerpávající. ;)

• Citovat
  • Upravit
14609
24.11.16 23:05

My jsme před Vánoci dokončovali rekonstrukci, ještě 23.12. večer jsem dotírala okna v obýváku, pokládal se koberec… a pak o půlnoci praskla voda ve sklepě :mrgreen: Ale byli jsme tenkrát jen sami dva a to „hlavní“ slavení se stejně odehrávalo u dědy s celou rodinou, tak jsme to zas tak moc nehrotili :) Vlastně si ani nepamatuju, jestli jsme tehdy měli stromeček nebo nějakou výzdobu, asi schválně vyhrabu fotky :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.11.16 01:11

Stěhovali jsme se před pěti lety… teda o dva týdny dřív než vy… s tříměsíčním miminem k tomu… no, bylo to hektické, ale zvládli jsme to se vším, i se stromečkem a nějakým pečením… asi tři druhy cukroví jsem pekla dva dny před Štědrým dnem… neměli jsme ani skříně, tuším, že oblečení a spol jsme měli v krabicích… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová