Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme na tom stejně
. Rozhodli jsme se, že Štědrý den bude na novém stůj co stůj a bude to asi dost šílené. Ale těšíme se moc, hlavně dětem jsme to už slíbili a ty se nemůžou dočkat. Teď jsme v bytě 2+1 s dvojčaty 3 roky. Domek je velký a teď fakt holostavba, hotová je jen jedna koupelna a wc, právě nám dělají nějaké dekorativní malby, kuchyň a schody se mají montovat kolem 10.12., nahoře se ještě musí udělat podlaha, všude vymalovat, no prostě hrůza. Z nábytku zatím budou jen 2 vestavěné velké šatny a dětský pokoj. Počítáme s tím, že se nastěhujeme těsně před Štědrým dnem jen s nejnutnějšími věcmi a postupně až po Vánocích budeme kompletovat. S dvojčaty to bude peklo, ale věřím, že to zvládneme, na bytě už nás nic neudrží ![]()
Zvladla jsem dat barak do kupy za 2 dny od doby kdy jsme se prestehovali. 4 dny jsou pro me moooore casu na to vse umistit a uklidit. Cas jsem si kratila balenim veci, tridenim a vyhazovanim obleceni, ktere nenosime atd.
Jéé holky, to jsem ráda, že jste to měly nebo máte stejně ![]()
@Šarlota4 díky za povzbuzení, my to taky dáááme
v pondělí jdu trhat osmičku, hned jak to povolí, tak už začínám taky balit
…roztřízené věci už mám, protože jsme se stěhovali v srpnu ![]()
@veeer111 Ahoj,tak my se stehovat budem asi 10.prosince. Dostali jsme byt od mesta a klice by nam meli davat 7.prosince..
Tady v tom byte kde jsme nyni, se me moc uz taky nechce delat…Nebavi me to, pocitam dny kdy to vypukne a pujdem pryc uz..
Taky se tesim jak mala holka..
My stěhujeme těsně před Štědrým dnem nejen naše bydlení, ale i naše velké zdravotnické zařízení. Do toho náš dvoulety syn. Už se němuž dočkat i přes to, že tam asi měsíc po nastěhování nebudu mít kompletní kuchyň a milion dodělávek nejen v bytě, ale hlavně v praxi, která musí perfektně šlapat už od 2.1.
@veeer111 jj my jsme taky jak kolotocari
nez jsme nasli to prave. Z tohodle baraku uz me budou jedine odvazet nohama napred. Meli jsme sikovny stehovaky, ale jako narocny to je. Kor s prckem a vyjukanym psem za zadkem. Chlap vybaloval mel svoje ukoly a nechapal co jsem stihla odtahat a umistit za pul dne + jsem do toho prala uplne vsechno obleceni a lozni pradlo. Chtela jsem mit v novem vse vyvoneny, ptz z tech pytlu to natahne ten gumovej smrad. Po tech 2 dnech uz zbyvalo odnosit krabice a posoupat nabytek k uplny spokojenosti. Pred par lety jsme se stehovali jeste jako bezdetni bez stehovaku a byla to katastrofa:/ nikdy vic.
Holky a jak je to s přepisem energie? jak to funguje, do předávacího protokolu sepíšem v den předání stavy, a hned ten den se to musí odhlásit a přihlásit nebo jak? cosi že oni mají eon, a musí se to poslat poštou - vyplnit formuláře, u vody zajdem hned tady ve městě do vodárny
Také jsme od rodičů zdrhali těsně před vánoci, at mají i oni klidu, do novostavby přesně loni, byli to nervy, ale dalo se to zvládnout, netahala jsem sebou skoro nic, protože vybavení nám stolař dělal na míru a vše ostatní jsem chtěla nové včetně ložního a příborů. jeste do toho dcera narozeniny takže bylo to náročné. a vánoční stromek jsme kupovali 24.12 ráno byl poslední v Mountfield u.na vánoce jsme neměli televizní stanice jen DVD, byl to trocha horor s dítětem, ale užili jsme si to i takové. ![]()
Stěhovali jsme se před prázdninami do novostavby a skříně (vestavěné) zůstávali v bytě, takže jsme měli oblečení, boty pro krabicích a pytlech až do poloviny září. Přes ty prázdniny byly dlouhé dodací lhůty, navíc jim nedodali nějaké části. Holky skříně měly ještě z bytu. U nás byl problém to vždy zadat. Priorita byla kuchyně, tak byla funkční skoro už od doby nastěhování, ale byly tam nedodělky způsobené reklamací. A to se potom táhne než se vyřídí reklamace měsíc i déle, protože to vyrabí v Německu apod..
Řemeslníci si přes prázdniny podávali ještě dveře, protože řešili řadu reklamací. Byly dodány špatná futra, ty zase pro změnu byly ze Slovinska. Když jsme objednávali židle, tak jedna přišla s ulomenou nohou - při přepravě, takže je stále v reklamaci. Ještě nám chybí zadat obývací část kuchyně. Máme jen rohovou sedačku. Plán byl na Vánoce mít hotovo.
Ale zatím jsme nenašli sílu teď ve školním roce a při práci řešit její zadání (do Vánoc už by se to stejně nestihlo), takže možná v lednu. Co se neudělá hned, tak se to potom protahuje. Je to vyčerpávající. ![]()
My jsme před Vánoci dokončovali rekonstrukci, ještě 23.12. večer jsem dotírala okna v obýváku, pokládal se koberec… a pak o půlnoci praskla voda ve sklepě
Ale byli jsme tenkrát jen sami dva a to „hlavní“ slavení se stejně odehrávalo u dědy s celou rodinou, tak jsme to zas tak moc nehrotili
Vlastně si ani nepamatuju, jestli jsme tehdy měli stromeček nebo nějakou výzdobu, asi schválně vyhrabu fotky
![]()
Stěhovali jsme se před pěti lety… teda o dva týdny dřív než vy… s tříměsíčním miminem k tomu… no, bylo to hektické, ale zvládli jsme to se vším, i se stromečkem a nějakým pečením… asi tři druhy cukroví jsem pekla dva dny před Štědrým dnem… neměli jsme ani skříně, tuším, že oblečení a spol jsme měli v krabicích… ![]()