Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsme rozvedení, ne úplně po dohodě, on si našel jinou a podal rozvod. A vzteká se, že něco chci (majetek, alimenty).
Máme společné zájmy, takže hrozí, že se budeme potkávat na stejných místech (kurty, společenské akce, sportoviště…). Není mi příjemné ho potkávat s tou novou, domluvit se s ním, kdy bude on a kdy ne není možné, odmítá to. No a blbé jsou ty lidi okolo, kteří neví, jak se chovat. On tam má větší mocenskou pozici, takže ten, na koho blbě koukají, jsem já.
Zažili jste někdo? Co byste dělaly? Úplně se vzdát koníčků a známých? Stáhla jsem se asi na rok po rozvodu, ale mám z toho depku. A hledat nové zájmy (třeba místo tenisu šachy se mi nechce, protože mě prostě šachy nebaví). A kurt je tu taky jen jeden, jinak bych musela jezdit 40 km daleko.
@jajsem píše:
Ahoj, jsme rozvedení, ne úplně po dohodě, on si našel jinou a podal rozvod. A vzteká se, že něco chci (majetek, alimenty).
Máme společné zájmy, takže hrozí, že se budeme potkávat na stejných místech (kurty, společenské akce, sportoviště…). Není mi příjemné ho potkávat s tou novou,domluvit se s ním, kdy bude on a kdy ne není možné, odmítá to. No a blbé jsou ty lidi okolo, kteří neví, jak se chovat. On tam má větší mocenskou pozici, takže ten, na koho blbě koukají, jsem já.Zažili jste někdo? Co byste dělaly? Úplně se vzdát koníčků a známých? Stáhla jsem se asi na rok po rozvodu, ale mám z toho depku. A hledat nové zájmy (třeba místo tenisu šachy se mi nechce, protože mě prostě šachy nebaví). A kurt je tu taky jen jeden, jinak bych musela jezdit 40 km daleko.
Co dělat? Pokusit se tuto novou situaci přijmout…i když ano, vím, že je to těžké. Hele, přece se nebudete domlouvat: v úterý budu na tenis chodit já, ve čtvrtek ty, ne?
V tomto chápu tvého ex, že to odmítá. Co se týče lidí, inteligentní člověk si udělá svůj vlastní názor, tudíž toho bych se nebála a pokud jsou to lidé, co si svůj vlastní názor nejsou schopni udělat a jen sveřepě poslouchají názory jiných, tak s takovými lidmi bych se ani vídat nechtěla.
Jinak co zkusit si najít ještě nějaký nový koníček? Zabavíš se, poznáš nové lidi…
@Kotatko03 píše:
Co dělat? Pokusit se tuto novou situaci přijmout…i když ano, vím, že je to těžké. Hele, přece se nebudete domlouvat: v úterý budu na tenis chodit já, ve čtvrtek ty, ne?V tomto chápu tvého ex, že to odmítá. Co se týče lidí, inteligentní člověk si udělá svůj vlastní názor, tudíž toho bych se nebála a pokud jsou to lidé, co si svůj vlastní názor nejsou schopni udělat a jen sveřepě poslouchají názory jiných, tak s takovými lidmi bych se ani vídat nechtěla.
Jinak co zkusit si najít ještě nějaký nový koníček? Zabavíš se, poznáš nové lidi…
Holka se s tou jeho nechce potkat (měly spolu nějakou výměnu názorů). tak mu říkám, kdy tam s ní budeš, přijedu s holkou jindy. Nejdřív na to kývl, ale pak ho asi ona zpracovala a vztekal se, že ho nebude nikdo omezovat. Omezovat jsme se chtěly spíš my, protože jsme na kurt chtěly jít jindy, kdy on tam nebude.
@jajsem Je to těžké, to chápu ale ber to tak že tam chodíš protože tě to baví ( ten sport myslím ) přece se toho nevzdáš jen proto že on tam chodí taky, prostě si ho nevšímej, časem si zvykneš ![]()