Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Berta ne, evokuje mi tlustou holčičku, co se věčně něčím cpe. Stella klidně, pokud ti nevadí, kolik jich je
Moje babička byla Albertina - u manžela neprošla, chtěla jsem rodinné jméno
@bublinek píše:
Moje babička byla Albertina - u manžela neprošla, chtěla jsem rodinné jméno
To je krasny jmeno. ![]()
@Takyjedna píše:
@Flyingfrog no, výběr jména rozhodně vypovídá o rodičích. Je to taky o tom, jak jdou s dobou. A já si fakt myslím, že je doba, kdy se skoro každý považuje za lepší, než ostatní.
Tak určitě.
Když jsem vybrala jméno pro holku, oddychla jsem si, že nikdo v okolí to jméno nemá. Bum, za pár let jsou všude. Neměla jsem krišťálovou kouli.
Kluci mají taková jména, že zas lidi nechápali, po kom jsme kluky tak pojmenovali (staroslovanská jména). Tak co teda se mnou? ![]()
Aty patříš kam? Mezi ty skoro nebo každé?
Mě teda nenapadlo o sobě si myslet, že jsem lepší než ostatní. ![]()
@Flyingfrog tak asi nejseš pravej mileniál
. Co vidím, tak jsou v okolí samí individualisti, pyšní na sebe. Jedno jméno máme divný, moderní, v okolí moc nepoužívaný, který u dříve narozených evokuje psa, ale přes naše asociace to prošlo a jedno tradiční, celkem běžně používaný, ale umíme ho pěkně vyslovit, takže mi to nezní ohraně.
@Takyjedna Asi budu spíš stará, páč jdu gůglit mileniála. ![]()
Edit: Ha, podle tetky wiki jen o fous nejsem mileniál. ![]()
Z těchto dvou spíš Stella, i když Berta taky není úplně špatné a hlavně teď tolik nefrčí. Víc se mně ale líbí třeba Marta.
Stella davali kdysy ve starych Italskych filmech.
Stella, jméno Berta mi přijde jako z jiného století (pokud se tak někdo z vás jmenuje, omlouvám se)
@Flyingfrog To je jako u nás, před 20 ti lety jsme dali Mikuláše, dost lidí si klepalo na hlavu, ale pak usoudili, že Miky je prostě prima.. V ty době jsme se s ním nesetkali nikde.. A dneska?? Přijde mi teď dost častý..
Stella, byl to jeden z mých favoritu (teda s jedním L). Ale je fakt, ze jich je teď víc než dost. Berta mi vůbec neprijde ani jako holčičí, ani ženské jméno. ![]()
@Anonymní píše:
@Flyingfrog To je jako u nás, před 20 ti lety jsme dali Mikuláše, dost lidí si klepalo na hlavu, ale pak usoudili, že Miky je prostě prima.. V ty době jsme se s ním nesetkali nikde.. A dneska?? Přijde mi teď dost častý..
Mikulášů je hodně. Souhlasím. Syn má dva ve třídě ve školce.
Mně se to jméno líbí.
Kdysi jsem chtěla Matthiase, no a než jsem dospěla, vdala se a měla děti, kolem mě samý Matyáš, Matouš a Matěj.
Tak mám na kluky jména užívána spíše v generaci dědečků. ![]()
Mimochodem Berta znamená zářící, skvělá. Významově tedy podobná Stel(l)e.