Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ocean.mama píše:
Stella. Znas kapelu Tlusta Berta?
Tak ona ta Zázvorková nebyla taky žádná laňka…
Mě připadá už přestellováno. Nejdřív to bylo takové zajímavé jméno, když ho měla jenom ta Zázvorková. Jak už to slyším po stopadesáté, tak mi to evokuje výstelku. Navíc mi to připomíná Stelu Artois, jestli to píšu správně. To je jak kdyby se dítě jmenovalo Budvar.
@Takyjedna píše:
Tak ona ta Zázvorková nebyla taky žádná laňka…Mě připadá už přestellováno. Nejdřív to bylo takové zajímavé jméno, když ho měla jenom ta Zázvorková. Jak už to slyším po stopadesáté, tak mi to evokuje výstelku. Navíc mi to připomíná Stelu Artois, jestli to píšu správně. To je jak kdyby se dítě jmenovalo Budvar.
Tak u Artois se zrovna píše se dvěma L.
A klasika, pako pojmenuje pivo jménem, co znamená hvězda a tady se to okamžitě prevede na „To je jak kdyby se dítě jmenovalo Budvar.“
Stejně tak zničená jména jako Mercedes, Fabie, Felície.
![]()
Stella i Berta jsou hezká jména.
@Flyingfrog A není to divný? Dneska je doba, že se za hvězdu považuje každá. Zázvorková byla ve svý době fakt hvězda, tam to rodiče trefili. To bylo nomen omen. Ale to je fuk, mě vadí ten zvuk toho jména a ta nadužívanost. Jako třeba ten tuk na pečení buchet - Hera. Tam si taky bohyni představim těžko. Edit: -je tam sice e - a ne é, to se už v jiném jazyce stává, že se jména přizpůsobí, stejně tak jako Stella - Stela. (Ale dotaz byl na jméno Stella)
Příspěvek upraven 27.08.20 v 10:55
@Takyjedna píše:
Tak ona ta Zázvorková nebyla taky žádná laňka…Mě připadá už přestellováno. Nejdřív to bylo takové zajímavé jméno, když ho měla jenom ta Zázvorková. Jak už to slyším po stopadesáté, tak mi to evokuje výstelku. Navíc mi to připomíná Stelu Artois, jestli to píšu správně. To je jak kdyby se dítě jmenovalo Budvar.
A Albert je jako by se dite jmenovalo Lidl, ze
.
Stella je normální jméno s tradicí, že tak někdo pojmenuje nějaký výrobek na tom nic nemění.
@Takyjedna píše:
@Flyingfrog A není to divný? Dneska je doba, že se za hvězdu považuje každá. Zázvorková byla ve svý době fakt hvězda, tam to rodiče trefili. To bylo nomen omen. Ale to je fuk, mě vadí ten zvuk toho jména a ta nadužívanost. Jako třeba ten tuk na pečení buchet - Hera. Tam si taky bohyni představim těžko. Edit: -je tam sice e - a ne é, to se už v jiném jazyce stává, že se jména přizpůsobí, stejně tak jako Stella - Stela. (Ale dotaz byl na jméno Stella)
Jakože rodiče vyberou dítěti jméno a to děcko se v kolíbce už považuje za hvězdu? Nebo jak to mám chápat? ![]()
Hele a takové Terezy a Elišky ti nevadí? Doufám, že ano. Protože těch je pořád víc jak Stel(l). ![]()
Beru názor „jméno se mně nelíbí.“ OK. Ale vysmívat se mu, případně (z větší části)dětem, páč boom to jméno zažívá tak 10 let), to je trochu hloupé. ![]()
Hlasujte