Hádáme se s partnerem o jméno dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.20 08:23

Prosím, prosím

Dobré ráno všem,
Omlouvám se za založení nové diskuze, určitě jich bylo několik s tímhle tématem. Nastal problém. TP mám co nevidět a nemůžeme se shodnout na jménu pro našeho syna. Bohužel, před nějakou dobou jsme toto téma probírali a navrhlo se jméno, o kterém přítel řekl, že se mu docela líbí. A nechal mě přitom. Neviděl v tom problém a tak jsem byla přesvědčená, že už je rozhodnuto. Sžila jsem se jménem a ostatní taky. Ale najednou čím blíže jsem k porodu, tím to začalo být horší, neustále hádky a zapírání, že jsme se dohodli na jménu po příteli a o jiném nechce slyšet, na matrice jsem kvůli tomu taky ještě nebyli. Nejdříve byl ochotný slevit, jen když to nebude to první jmeno co jsme vybrali, ale posléze ani žádné jiné. Dokonce mi přišlo, že chce odemě odejít. Z důvodu komplikace vzájemném vztahu přítele s mými rodiči, už nevím co bych měla dělat. Když vyberu jiné jméno, tak si všichni budou muset zvykat odznovu. A budu vypadat jak puťka, nejdříve tvrdím jedno a pak zase druhé. Opravdu nevím jak se mám rozhodnout, a už nemám sílu se dál hádat. A přijde mi, že ať už se rozhodnu jakkoliv tak ukřivdím každému. Ps. Dvě jména se zamítají. A nechi aby jedna část oslovovala jedním a druhá část druhým jménem. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5598
27.8.20 08:34
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem,
Omlouvám se za založení nové diskuze, určitě jich bylo několik s tímhle tématem. Nastal problém. TP mám co nevidět a nemůžeme se shodnout na jménu pro našeho syna. Bohužel, před nějakou dobou jsme toto téma probírali a navrhlo se jméno, o kterém přítel řekl, že se mu docela líbí. A nechal mě přitom. Neviděl v tom problém a tak jsem byla přesvědčená, že už je rozhodnuto. Sžila jsem se jménem a ostatní taky. Ale najednou čím blíže jsem k porodu, tím to začalo být horší, neustále hádky a zapírání, že jsme se dohodli na jménu po příteli a o jiném nechce slyšet, na matrice jsem kvůli tomu taky ještě nebyli. Nejdříve byl ochotný slevit, jen když to nebude to první jmeno co jsme vybrali, ale posléze ani žádné jiné. Dokonce mi přišlo, že chce odemě odejít. Z důvodu komplikace vzájemném vztahu přítele s mými rodiči, už nevím co bych měla dělat. Když vyberu jiné jméno, tak si všichni budou muset zvykat odznovu. A budu vypadat jak puťka, nejdříve tvrdím jedno a pak zase druhé. Opravdu nevím jak se mám rozhodnout, a už nemám sílu se dál hádat. A přijde mi, že ať už se rozhodnu jakkoliv tak ukřivdím každému. Ps. Dvě jména se zamítají. A nechi aby jedna část oslovovala jedním a druhá část druhým jménem. :zed:

Prosím Tě co je Ti do toho, jak si zvyknou, nebo to vezmou ostatní? Všem kromě Tebe a chlapa je do toho p. d i kdybys jméno rozhlasila 5 minut po početí a změnila ho na porodním sále :roll:.A že budeš vypadat jako puťka :roll: Kolik Ti je pro Boha? Tvoje starosti by pár dní před porodem chtěla jistě mít spousta nastávajících maminek. Pokud máte vztah s mužem v takovém stavu, že jste pomalu schopni se rozejít kvůli jménu, tak to gratuluji, to Vám to patrně dlouho vydrží.
V klidu si spolu sedněte a společně vyberte jméno přijatelné pro oba.To snad není, tak neřešitelná věc ani otázka života a smrti…ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
27.8.20 08:37

Souhlasím, ostatním je po tom prdlačky… spousta lidí co znám změnila jméno na poslední chvíli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.8.20 08:39
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem,
Omlouvám se za založení nové diskuze, určitě jich bylo několik s tímhle tématem. Nastal problém. TP mám co nevidět a nemůžeme se shodnout na jménu pro našeho syna. Bohužel, před nějakou dobou jsme toto téma probírali a navrhlo se jméno, o kterém přítel řekl, že se mu docela líbí. A nechal mě přitom. Neviděl v tom problém a tak jsem byla přesvědčená, že už je rozhodnuto. Sžila jsem se jménem a ostatní taky. Ale najednou čím blíže jsem k porodu, tím to začalo být horší, neustále hádky a zapírání, že jsme se dohodli na jménu po příteli a o jiném nechce slyšet, na matrice jsem kvůli tomu taky ještě nebyli. Nejdříve byl ochotný slevit, jen když to nebude to první jmeno co jsme vybrali, ale posléze ani žádné jiné. Dokonce mi přišlo, že chce odemě odejít. Z důvodu komplikace vzájemném vztahu přítele s mými rodiči, už nevím co bych měla dělat. Když vyberu jiné jméno, tak si všichni budou muset zvykat odznovu. A budu vypadat jak puťka, nejdříve tvrdím jedno a pak zase druhé. Opravdu nevím jak se mám rozhodnout, a už nemám sílu se dál hádat. A přijde mi, že ať už se rozhodnu jakkoliv tak ukřivdím každému. Ps. Dvě jména se zamítají. A nechi aby jedna část oslovovala jedním a druhá část druhým jménem. :zed:

Moudřejší ustoupí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 08:43

Já původně nechtěla aby se jmenoval po příteli už z toho důvodu, že jsou dva a náš syn by byl třetí. Špatně jsem to podala. Tomu rozumím, já bych rozhodně vztah kvůli jménu zahodit nechtěla, ale přijde mi, že přítel klidně ano, i když jsem se se jménem sžila, tak jsem psala, že jsem chtěla vybrat jméno, které bude se libit mám oboum. Ale jiné, než to jeho prostě nejde. Přítel mě nechal pěkně dlouho mit vybrané jméno, které nechce. A před porodem se semnou začne hádat. Je mi dost, a vím, že je to naše věc. Ale já sama se cítím divně z toho všeho. Za nejasné podání se omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.8.20 08:44

Pokud se jménem souhlasil, tak bych už u toho jména zůstala.

• Citovat
  • Upravit
37116
27.8.20 08:44

Na ostatní kašli, je to vaše rozhodnutí. Klidne zatim zadne neurčujte a můžete dite pojmenovat az po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
27.8.20 08:46

Já taky tak. Manzovi se líbilo jedno jméno a moc, ale já to jméno odmítala lebo tak se jmenoval bývalý. Nic naplat, vždycky by jsem si vzpomněla. Já jsem proti tomu jménu zbrojila a manžel jen tohle a jen tohle. Tak jsem se s tím smirila, ale pořád jsem to jméno nedokázala přijat, ani mi nešlo z pusy, vůbec jsem z toho neměla radost, tak jsem manzovi řekla, že je mi to líto, ale naše dítě se tak volat nebude, nemám z toho radost, jsem proti zásadně a ačkoliv to vůbec nebylo v plánu, syn se volá po něm. Pak jsme sice všem museli vysvětlovat, že nastala změna, nebude se volat tak ale onak a všichni se rychle přeorientovali a byl klid. Dokonce asi 60% ludi řekli, že tohle druhé jméno je o hodně hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 08:49

@Russet
Asi máte pravdu, stejně by mi nic jiného nezbylo. Jen jsem potřebovala uklidnit, co se týče názoru. A je pravda, že tam byli ještě další jisté okolnosti ale nejvíce mě probral prvni komentář @prokr. Moc Vám děkuji asi opravdu jsem si teď připadala jak 10ti letá slečna. :P :zed:

• Citovat
  • Upravit
626
27.8.20 08:52

Ahoj, já bych tedy okolí a jejich zvykání nijak tragicky nebrala! Je to vaše miminko a to, že jste se nakonec rozhodli jinak, je vaše věc a důvod proč taky. Pokud je okolí rozumné, rýpat se v tom nebudou. S tvým mužem mě napadá jediné, chlapi jak známo mají ego do nebe sahající a třeba ten tvůj tajně doufal, že přeci jen zvítězí to jeho. To je jasné, že každého chlapa musí těšit, že jeho syn nosí stejné jméno ;) otec mého dítěte byl při výběru laxní(po pravdě s námi ani nebyl) tak jsem dala jméno, dle svého uvážení a když jsme spolu pak mluvili, říká :hmmmm, to je škoda, že ho nemá po mě :roll: tak to vidíš. Hele, zkus si s ním v klidu promluvit, říct mu, že tě to moc trápí a řešit jenom vás tři a na okolí se vyprdnout.
Přeci jde hlavně o to, aby jste byli šťastní, máš před porodem, měla bys být v klidu a přítel nebo muž by měl být rozumný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 08:53

@lucenka
To je to co mi neprojde, můžu být ráda, že pritel nemá buh ví jaké jmeno ale je zcela normální. Pořád mě ale nepřijde na chuť aby byl už třetí v řadě. :D

• Citovat
  • Upravit
851
27.8.20 08:54
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem,

Měla bys jet do KLDR na půl roku na zkušenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
27.8.20 08:59
@Bellino píše:
Já taky tak. Manzovi se líbilo jedno jméno a moc, ale já to jméno odmítala lebo tak se jmenoval bývalý. Nic naplat, vždycky by jsem si vzpomněla. Já jsem proti tomu jménu zbrojila a manžel jen tohle a jen tohle. Tak jsem se s tím smirila, ale pořád jsem to jméno nedokázala přijat, ani mi nešlo z pusy, vůbec jsem z toho neměla radost, tak jsem manzovi řekla, že je mi to líto, ale naše dítě se tak volat nebude, nemám z toho radost, jsem proti zásadně a ačkoliv to vůbec nebylo v plánu, syn se volá po něm. Pak jsme sice všem museli vysvětlovat, že nastala změna, nebude se volat tak ale onak a všichni se rychle přeorientovali a byl klid. Dokonce asi 60% ludi řekli, že tohle druhé jméno je o hodně hezčí.

To máš dobrý, můj bývalý se jmenuje stejně jako můj současný manžel a syna chtěl samozřejmě po sobě.. :lol: a to jsme se s bývalým rozešli docela ve zlém, skončila jsem sama s dítětem… No, snažím se tomu smát, holt se toho jména už nikdy nezbavím.. ale zase se mi to neplete, prostě v mém životě hrál roli jen muž jednoho jména (ano, měla jsem jen dva partnery v životě a oba se jmenovali stejně :mrgreen:) a to to není až tak obvyklé jméno jako třeba Honza apod.. Prostě ironie osudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 09:00

@Mauša5218
To už jsem několikrát zkoušela, ustoupí a druhý den je řev od znovu, typu co by mi to udělalo apod. Podle přítele právě v některých chvilkach z důvodu, že čekáme chlapa, tak do toho mluvit nemám, aspoň mě to tak přišlo. :roll: a myslím si, že v to opravdu doufal. A chtela jsem i kompromis, nekdo tvrdí, že ja jsem matka, tak je výběr na mě. A nekdo naopak. Myslím si, že je to na obouch. Ale fascinoval mě případný odchod, kvůli jednomu jménu. Nevím, jestli to bylo z trucu nebo myšleno vážně ale docela mě to zarazilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.20 09:02

@Lainaire8
A já si stěžuji. :think: :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat