Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Gorlami píše:
A Albert je jako by se dite jmenovalo Lidl, ze![]()
.Stella je normální jméno s tradicí, že tak někdo pojmenuje nějaký výrobek na tom nic nemění.
A Alex je čistič na podlahy, Dana nitroděložní tělísko atd.
Taky tyhle asociace lidí nechápu. Ještě se těším, až někdo přifrcí s názorem „to je jak pro psa.“
Původně jsem reagovala na asociaci tlustá Berta, tak jsem přihodila moje asociace ke Stelle, která se mi jako jméno nelíbí vůbec. Snad to zakladatelce k výběru pomůže. Že mám k tomu nepěkné asociace, neznamená, že se někomu vysmívám. Zvykla jsem si i na svoje hnusný jméno, patří ke mě, zvyknu si i na hnusný jména lidí v okolí. Moje sympatie k lidem jejich jméno neovlivní, ani jim to neříkám. Tady se můžu vyjádřit, tak to s radostí a pravidelně dělám ![]()
@Flyingfrog no, výběr jména rozhodně vypovídá o rodičích. Je to taky o tom, jak jdou s dobou. A já si fakt myslím, že je doba, kdy se skoro každý považuje za lepší, než ostatní.
@Takyjedna píše:
@Gorlami Albert se mi líbí. Žádnýho neznám. Stella ne.
Tak nesrovnavej Stellu s Budvarem. Nelíbí se ti ok, urážet nemusíš.
Obe hezky, lehce se mi vic libi Stella, ale mozna jsem zaujata. ![]()
Kazdopadne Berta byla u nas ve vyberu taky. ![]()
Já zastávám názor, že každé jméno je krásné…ale Berta je jedno z mála jmen, které bych jako dospělá nosit nechtěla. Takže za mě Stela. A mmch mi máme psa Stelu
Proto prosím ponechat anonym, mohl by mě podle toho někdo poznat
…ale není to podle mě typické psí jméno, dali jsme ho, protože původní jméno v rodokmenu je podobné, ale pro psa úplně debilní…
@Gorlami neurážím, asociuju. A vyvažuju asociaci tlustá Berta. A vůbec, co je na Budvaru urážejícího? Nebuďte tady tak vztahovačné a hyperkorektní. Rozhodnutí okolí o výběru jména nekomentuju, neptaj se na to. Tady jo a prihodim i svoje asociace. Tak si zvykni, dělám to tu celkem často
@Takyjedna píše:
@Gorlami neurážím, asociuju. A vyvažuju asociaci tlustá Berta. A vůbec, co je na Budvaru urážejícího? Nebuďte tady tak vztahovačné a hyperkorektní. Rozhodnutí okolí o výběru jména nekomentuju, neptaj se na to. Tady jo a prihodim i svoje asociace. Tak si zvykni, dělám to tu celkem často
Ale prd asociujes
. Stella je jak pojmenovat dítě Budvar. U Alberta to není jako pojmenovat dítě Lidl, protože Albert se ti líbí
. Proste se ti to jméno nelíbí, což je mi úplně u zadku, ale porovnávat Stellu k Budvaru je traparna ![]()
Obě jména jsou hezká. Zkus je vyslovit nahlas i s příjmením a možná ti některé bude znít o trošku líp… Pak se rozhodni.
@Gorlami Mě je fuk, co si mysíš o tom, co si myslím já. Naše děti jsme pojmenovávali stejně - jméno a pak volný výčet nefiltrovaných asociací. Nejsme jediní, kdo to tak dělá. Kdo to nechce slyšet, ať se neptá na netu.