Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
První hárání? Vždyt je sama ještě štěně ![]()
Já bych do toho nešla
![]()
Připrav se na možnost, že budeš dokrmovat z lahvičky..Je hodně mladá
![]()
@WERISKA že je mladá vím. zase co vím u malých plemen se začíná nakrývat už u druhého hárání.
@Anonymní píše:
@WERISKA že je mladá vím. zase co vím u malých plemen se začíná nakrývat už u druhého hárání.
A co je to za rasu..to mi uniklo?
Asi bych fenu s potratem vykastrovala… a pokud ji máte na chov, tak nemám slov
Uaaa, to snad ne. Rozhodně by byl lepší potrat. A že se u malých plemen nakrývá hned druhé hárání? To jste četla kde? možná tak od nějakého množáka, který na psech jen vydělává, ale o jejich zdraví mu nejde… I malý pes, např. jako je čivava, se běžně kryje až minimálně na 1,5roku, ale i to je dle mne brzo a pro fenu je lepší, když má štěnda až kolem 2 let. To, že lidé s vidinou „obrovského výdělku“ to dělají jinak, to už je jejich vizitka…
@Bejbyy píše:
Asi bych fenu s potratem vykastrovala… a pokud ji máte na chov, tak nemám slov
naprostý souhlas
@loves píše:
Uaaa, to snad ne. Rozhodně by byl lepší potrat. A že se u malých plemen nakrývá hned druhé hárání? To jste četla kde? možná tak od nějakého množáka, který na psech jen vydělává, ale o jejich zdraví mu nejde… I malý pes, např. jako je čivava, se běžně kryje až minimálně na 1,5roku, ale i to je dle mne brzo a pro fenu je lepší, když má štěnda až kolem 2 let. To, že lidé s vidinou „obrovského výdělku“ to dělají jinak, to už je jejich vizitka…
naprosto souhlasím. to je idealní věk
U malých plemen nakrýt při 2 haraní??
To dělají jen množitelé.
Sama je štěne takže za mně potrat a následná kastrace. Předpokládam že na chov ji nemáš- jinak by se to nestalo.
My jsme neuhlídali čivavu (máme psa a fenu). Neměla ani rok, nakonec skončila na císaři, jedno štěně v pohodě, další se tam zapříčilo. A nakonec byly tři, bohužel jedno po pár dnech umřelo. Fenu jsme při cs nechali zrovna vykastrovat. Už bych nebyla tak blbá a dala ji na potrat a zrovna vykastrovat. Jinak teda se o štěňata starala krásně, jedno si nechala mamka a pro druhé si dojela slečna z Prahy. Takže to je moje zkušenost.
Jj jsem mnozitelka a proto sem píšu a ptam se. No pořadím se na veterině asi budou vědět nejlépe co je pro fenku nejmenší zlo. a jinak se malá plemena uchovňují již na 1.5 roce tzn. Že už můžou mít šťěňata. A nejdýl by malá plemena měla mít šťěňata do 3 let hrozí pak komplikace u porodu.
Ahoj měl někdo štěňata u velmi mladé fenky. Nepodařilo se mi uhlídat a hned při prvním hárání byla nakrytá jestli úspěšně zatím nevíme 25.den jdeme na sono do té doby se máme rozhodnout