Štěně má stále průjem

59374
26.4.19 13:15

@katern co na to chovatel? Ne průjem ok není. šla bych jinam, co vše má za vyšetření, koprologie byla dělaná? Co žere? Kapsičky ne, to je fakt rada. Uvařit rýži s kuřecím pokud nevadí kuře a mrkev a krmit často a malinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32081
26.4.19 13:18

No průjem není v žádném případě normální. To kuřecí s rýží je dobré, mrkev nedávej, veterinář mi říkal, že mrkev psům ten průjem může způsobit. Jdi k jinému veterináři…Mám taky čivavu, když měl průjem, tak hned veterinář a dostal léky a dietu. Navíc ten náš má intoleranci na kuřecí a všechno možný, takže je na speciálních granulích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
26.4.19 13:20

Měla jsem to samé, když jsem si před dvěma lety přivezla tříměsíční čivavu. Myslela jsem, že nepřežije první týden. Veterinářka dala nějakou pastičku, funguje něco jako naše Smecta, a měla jsem vařit rýži s k. masem a mrkví. Pomohlo to.
Bohužel, od té doby jsme u vařeného jídla zůstali, granule bere jenom jako mlsku, nebo něco na doraz, když jí večeře nestačí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
26.4.19 13:21

Čím krmite a čím krmil chovatel? Nemenili jste to náhle? Možná by to chtělo změnu znacky granuli a i veterináře… Osobně krmím masem, takže bych dala kuřecí s rýží a mrkví. Po malých dávkách a velmi najemno nakrájet. Ale pokud chceš dávat granule, tak je potom nemusí chtít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
26.4.19 13:25

Každopádně toto by měl poradit veterinář… Nám při problémech vždy nabídl speciální dietní granule, konzervy a případně doporučil, co uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
26.4.19 13:27

Po pravdě mě nenapadlo se zeptat chovatele :-(, ale zkusím to. Dnes jsem mu uvařila rýži s kuřecím masem, ale měl také průjem. Volala jsem lékařce a pouze zase řekla, že to mže být ještě reakce s očkování a někdy mívají průjem ze změny jídla, ale kapsičky mi poradila ona. Granulky mu dáváme Brit Care Junior, ale odmítá mi to od té doby co zkusil ty kapsičky. Nijak zvlášť vyšetření mu nedělala jen ho prohlídla, poslechla a bylo to. Je to moje první štěňátko tak se teprve učím a na vše se ptám děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257

Okamzite zmen stravu! Cim. krmite? Uvar kureci, mrkev a ryzi a smichej mu to. Prujem normalni neni, nemeli jste ani ockovat.Mame take stene civavy prujem nikdy nemela. Davame ji ruznorodou stravu, prospiva vyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374

@Monchichik syrová ale vařená je na dietu ok. Ale kdo ví co se štěnětem je. mini pes a ještě průjem :?. Jestli je bez PP bála bych se něčeho horšího, možná giardie nebo jak se ten hnus jmenuje :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.4.19 13:29

Zkus na piti cerny caj, pokud ho nebude chtit, dej male mnozstvi strikackou. A snaz se co nejvic ryze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
26.4.19 13:30
@katern píše:
Po pravdě mě nenapadlo se zeptat chovatele :-(, ale zkusím to. Dnes jsem mu uvařila rýži s kuřecím masem, ale měl také průjem. Volala jsem lékařce a pouze zase řekla, že to mže být ještě reakce s očkování a někdy mívají průjem ze změny jídla, ale kapsičky mi poradila ona. Granulky mu dáváme Brit Care Junior, ale odmítá mi to od té doby co zkusil ty kapsičky. Nijak zvlášť vyšetření mu nedělala jen ho prohlídla, poslechla a bylo to. Je to moje první štěňátko tak se teprve učím a na vše se ptám děkuji :-)

8o bez vyšetření no tak to je odbornice :potlesk: :potlesk: Okamžitě jdi jinam ;), chce to rozbor výkalů at ví jak léčit. Zkusila bych vynechat kuře, takže brit ne a uvařila bych hovězí s rýží a mrkví. A pořádné vyšetření. Průjem prostě je špatně, navíc čivava je mini pes :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.4.19 13:30

Je odcerveny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.4.19 13:46

Bohuzel u civavek je to hodne caste a maji to cely zivot.Mam 2 civavky a ta jedna to ma od stenatka a uz ji bude 6 let. Nesmim ji dat nic od stolu…hlavne nic masneho! ani zadny kosti na kousani co jsou masne z kuze atd. Varim ji mrkev kure a ryzi a vzdy to namrazim cca na 14 dni.Kdyz sni neco co nema, tak ma hned prujem…je to des :nevim: ale da se to ohlidat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1

U tak malého plemena bych okamzite mazala k vetovi.

Odcervoval ji chovatel a odcervujete ji vy pravidelne?

Jakou mela stravu u chovatele a dal vam s sebou domu na par dni? Nemenili jste ji najednou znacku nebo typu stravy (granule vs barf vs varene jidlo apod.)?

• Citovat
  • Upravit
2707

My lecili prujem syrovym masem. Zabere vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175

@jannina1 Děkuji a proč jsme neměli očkovat dala nám domů cosi na odčervení ve stříkačce a to měl dostat dva dny po očkování. teď dáváme Brit Care Junior tyhle granule dával mu je i chovatel. Jenže je odmítá. Rýži a kuřecí dnes měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný