Štěně a samota doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3295
22.5.26 23:22
@stinga píše: Více

Ano, je to hrozné. Normální chovatel nedává ve spodní hranici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.5.26 23:25

@EnnieDee

Moc díky za tenhle komentář ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.5.26 23:32

No, to jsem si zas dala 😂
Jsem netušila, že psa si pořizují jen lidi, co mohou být nonstop měsíc doma a pracují jen z domova teda 🙈
OK, díky všem za komentáře, že nemám na psa čas, když si dovolím jit na 4 hodiny do práce, pak si beru volno, abych s nim byla celou dobu doma a věnovala se mu. Jsou skutečně přínosné :wink:
A nechat psa s 8 letým dítětem samotné doma jak tady někdo radil? No, tak to určitě.
Na závěr - štěňátko je od chovatele, zkušeného, z žádné množírny.
No, můžu si za to sama, co jsem čekala za radu a podporu na internetu, že 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.5.26 23:48

@marola Co jsi čekaIa? že budou Iitovat tebe, že jsi frustrovaná, když jediný kdo je chudak je ten pes? chtěIa jsi koIo tak šIapej, ditě by jsi taky neodIožiIa na 4 hodiny a ten pes někoho prostě potřebuje v novém prostředi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14616
22.5.26 23:59

Psa si určitě nepořizují jen lidi, co s ním můžou být nonstop měsíc doma, ale ty sis nezařídila ani blbý týden dovolené, to je prostě hodně špatné načasování pro příchod štěněte. Zajímalo by mě, proč sis vybrala zrovna bostona a jestli máš se psy nějaké zkušenosti, teriéři obecně nejsou zrovna povahy, které odpouští začátečnické chyby. Pokud máš po dvou týdnech pocit, že ti přerůstá přes hlavu, opravdu vážně bych doporučila zvážit, jestli nebude pro všechny zúčastněné nejméně bolestivé, když ho vrátíš do chovné stanice. Já bostonků znám několik a věř mi, že nevychovaného a frustrovaného fakt doma nechceš. Možná jsem ale zaujatá, mně teriéří povaha nikdy moc nesedla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
23.5.26 00:15

@marola podmínky na psa nemáš, trápíš štěně a ještě se vztekáš. Jsi normální? Nechat psa s 8 letým dítětem je furt lepší varianta než nic, ale to je prostě od tebe nezvládnutá situace.

U některých plemen bys opravdu musela byt klidně ten měsíc skoro celý psovi k dispozici, ve vašem případě by pomohl aspoň týden, dva, aspoň na zaběhnutí.

Jen tak mimochodem, to co tomu psovi provádíš už může být vyhodnoceno jako týrání. Můžeš se stavět na hlavu jak chceš, ale fakt nečekej poplácání po ramenou, když správně bys měla být nahlášena 🤷‍♀️

Příspěvek upraven 23.05.26 v 00:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
23.5.26 00:26

@marola co teď s tím - začít se psovi věnovat. Všechno co popisuješ je normální proces a bude to trvat ještě klidně dalších několik měsíců než trochu dospěje. Tím začátkem sis bohužel hodně přihoršila a jiné řešení než najít čas na psa a začít to celé odznova není :nevim:

Můžeš si aspon teď vzít 2 - 3 týdny volna nebo práci domů? Nebo má tě kdo nahradit, koho bys měla čas psovi představit, kdo by s ním byl doma a staral se o něj?
Tak abyste mohli začít nějak fungovat, zvykat na režim, naučit psa vám zase důvěřovat, socializovat.

Pokud ne, tak to ale řešení opravdu nemá a nejlepší bude dát psa pryč.

Příspěvek upraven 23.05.26 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15244
23.5.26 03:01
@Jazmine píše: Více

Není to hrozné, naopak 8-9 tydnu je ideální.. Štěňátko si zvykne na novou rodinu lépe než ve 12 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
23.5.26 03:14
@Nimie píše: Více

Tak holku nechat ze skoly tyden klidne mohla, ale to bych fakt nedelala. Nikdy nevis, co dite napadne za pitomost. Zvlast kdyz jeste nema vuci psu vubec vytycene hranice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
23.5.26 06:09

Chudák. Musíte to vymyslet jinak, ať se netrápí.
Sousedi měli štěně loni touhle dobou. Střídali jsme se všichni v hlídání. Včetně našich dětí dospívajících. Do práce (do školy) se chodit musí. Kdo zrovna mohl, tak jsme hlídal, aby nebyl sám. Když jsme zrovna nikdo nemohl. Tak sousedka platila k nim domů hlídačku (od nějaké její sestřenice dcera).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
23.5.26 06:16

@stinga ne, nedava. 8 týdnů běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
23.5.26 06:34

Ty jsi vážně čekala, že štěně vydrží samo? Je to živý tvor. Není plyšák, který se posadí do kouta a tam bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
23.5.26 06:57

@marola Jako pořídit se teriera je blbost. To jsem udelala i já, nezkusena, nikdy jsem psa neměla.
Navíc jsme si vzali psa, který už měl 4 měsíce, ze ho někdo vrátil, prave protože knuci, a sousedy o obtěžuje.
Já si teda vzala v praci jeden týden, manžel pak druhy. Ale během toho týdne jsme knuceni úplně odbourali a kupodivu vycvičit teriera vlastně nebi tak těžký, jen to chce spoustu času, nula trestu a hodně trpělivosti.
Ceres už jsi dostala, tak to zkusim rict, co pomohlo nám, jak jsme ho odnaucili knucet.
Nejdřív jsem hi navykla byt za zavřenými dveřmi doma. U nas pes bývá v chodbě. Zavrela jsem dveře od chodby a stala v místnosti vedle. Zacal knucet, otevřela jsem, pomazlila, hrála, dala pamlsek.
Zavrela, opakovala a postupně jsem se vzdalovala a pomalu zvyšovala intervaly, kdy jsem se vracela. Az přestal knucet za zavřenými dverma doma, udelala jsem to stejny u vchodových dveří. Sledovala jsem ho kamerou, takže ikdyz jsem prodloužila na treba 10 minut, koukala jsem na nej, abych se přesvědčila, ze furt neknuci.
Musíš ho proste navyknout, ze ty dveře se po case otevřou, ty prijdes a bude sranda a dobrota.
S osmiletého bych klidně nechala, stěně ji neublizi, kousani je normální, at si vezme hracku a až ji vyjede po rukách - protože je to i jejich způsob hry, da mu hracku a budou blbnout s ni.
Hlavně ne prosím žádný obojky a klece! A taky bych na tyhle malý bezproblémový pejska nedoporucovala Desenskyho, jak je populární.
Mas vikend před sebou, tak můžete cvičit cely dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.5.26 07:45

Hlavně to, prosím, nějak řeš. To štěně musí být hrozně ve stresu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
23.5.26 08:12
@Alušáček píše: Více

Hele nemyslim si to, to má opačný efekt. Zvykne si daleko lépe, pokud je plně zralé matku opustit, ne když si po ní bude stýskat. Měla jsem nalezenkyni co se ke mně dostala ve vysokém stupni březosti a štěňata jsem dávala až když jsem viděla že jsou plně na pevné stravě, nepřicucávaji a ona je odhání. Vím že ze zákona je min. 50 dní. Já umisťovala štěňata postupně od 11-12 a něco týd. Belgického ovčaka z chovky nám paní dávala v 10 t, posledni z vrhu i ve 13 t.. také dříve nedávala.
To je ale tady v tomto případě ten nejmenší problém…

Příspěvek upraven 23.05.26 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný