Štěně a samota doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3297
23.5.26 08:15
@liptom píše: Více

Ano to nelze rozporovat, ale ne kazdý to dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.26 08:15

Chudák pes a chudáci sousedé, kterým tam přes den kňučí. Počítej, že to brzy začnou razantně řešit.

• Citovat
  • Upravit
3297
23.5.26 08:18

@Alušáček ano, 8-9 týdnu budiž, ale spodní hranice je 50 dní. O té jsem psala. Tam hraje každý den roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35825
23.5.26 08:20
@marola píše: Více

No ti inteligentní co o psech a zvířatech něco ví to tak opravdu dělají, aby s pejskem někdo byl hlavně v prvních dnech, týdnech. Pak jsou bohužel ti ostatní jako ty. A vztekat se můžeš jak chceš a není to internetem, klidně bych ti to řekla do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
23.5.26 08:31

My jsme si v chovné vyzvedávali štěně, když měl mezi 11 -12 týdnů.
Ještě tam byla všechna psí mimina. Nevyzvednutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.5.26 08:34

@marola Nebylo by možné brát pejska s sebou do práce? Dát mu tam pelíšek, pár hraček. Takhle to u nás řešili dva kolegové. Alespoň pár týdnů, než začnou letní prázdniny. Případně třeba najít nějakého studenta, který by byl ochoten se za poplatek o štěňátko přes dopoledne postarat? Je to ještě miminko, potřebuje mít v podstatě neustálou pozornost a pocit, že není sám.
Do klece bych ho nezavírala, za kousání netrestala. To štěňátka prostě dělají. Držím palce, ať se brzy sžijete 🐕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.5.26 08:49

@tterka Ke kleci a trestům se určitě uchylovat nikdy nebudu. Zkusím to pořešit, jak nejlépe to půjde. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.5.26 09:00
@marola píše: Více

Ano, prosim to fakt nedělej. Urcitě bych u nezkušného chovatele doporučila cvičák pro psy. Dostaneš odborné rady jak s pejskem v jakých situacích pracovat. I na youtube najdeš spoustu skvělých videí k výcviku. Jak ale bylo napsáno, Desenský fakt ne, mnoho zkušených chovatelů (včetně mě) se proti jeho výchovným praktiktám vymezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
23.5.26 09:21

Zkusila bych ji zavřít třeba v kuchyni, ještě než odejdete. Určitě ne tak, aby byla přímo za vchodovými dveřmi. Štěně si zvykne, ale je hloupé, že nemáš aspoň týden dovolené, no. Co už.
Hlavně, kolem příchodu a odchodu nedělej tanečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
23.5.26 09:22
@Yasmen píše: Více

Jasne no, ale furt lepsi nez takhle. Mohla ji nechat aspon te nejdelší den dva a nechat s nima chuvicku, nebo proste nejak to nakombinovat. Ale samozřejmě záleží na mnoha faktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
23.5.26 09:33

@Jazmine Tak Ruda je svéráz, ale já i plno chovatelů, které znám, ho uznáváme. Koneckonců stačí se přijet podívat občas na sobotní akce a každý sám pozná, kolik lidí z Čech tam je.
Ale každý na to máme svůj názor a je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
23.5.26 09:35

@Kelsey1 já ve 13 týdnech, prtz sem měla školení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.5.26 10:37
@Hanča1234 píše: Více

No ehm, měla jsem tu „čest“ zažít ho v ráži. Pohybuji se léta v komunitě chovatelů převážně Belgických ovčáků. Byl to rok tuším 2010 a jedna znamá, zkušená chovatelka se ujala bázlivého, nepředvídatelného psa z velmi špatných podmínek. Rudu znala. Byla jsem osobně svědkem, jak na ní vulgárně do telefonu řval, že bázliví psi jsou ti nejhorší, a jak už ho měla dávno utratit že si jenom koleduje o průser, jak jí zkazí ostatni psy. A to aniž by ho viděl. Byl neuvěřitelně protivnej, sprostej a arogantní. Radila se i jinde v zahraničí u různých chovatelů. Věnovala psovi neuvěřitelný množství času, trpělivosti, lásky. A pes byl pak totální mazel a miláček. Výcvik a poslušnost sice nebyla na 100%, ale s ohledem na to kolik mu už bylo když si ho brala zvládnul neuvěřitelné. Ale hlavně to byl vděčnej, mazlivej božan. Pejsek už nežije, je to řadu let zpět. Bylo o tom napsáno ve FB skupinách chovatelů myslím již hodně. Není jediná s podobnou zkušeností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
23.5.26 10:41

@Jazmine neznám, nikoho ke komu by se tak choval a řekl ať se útrati pes. Podle mě, by spíš utratil ty paničky😂
Mám Bernardýna a před tím malamuta. S oběma sem tam byla x krát a takové chování sem nezažila. Ale, každého věc kde a skym řeší svá zvířata :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
23.5.26 10:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat