Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim
mame doma stene z utulku, to nas neustale kouse, ale vubec ne nezne! Dnes rano mi prokouslo nos do krve, pritelovi litko a nasemu mopsovi zadicka. Knucime, kricime au, zavirame tlamicku jako fena… nic nezabira. Majitelka utulku I veterinarka rikaj at ho nechame ze ho to prejde at ho hlavne za to netrestame, ale neni to uz trosku moc? Mate s tim nekdo zkusenost?
Jeste podotknu ze mu je zhruba 3,4 mesice, rasa neznama - stredni velikost. Aktivitu ma primerenou veku. Sem zvedava
Jestli kouše až tak, tak bych ho normálně povalila na záda, ruku přidržela na břichu a temným hlasem mu vylíčila, co se mu stane, když toho nenechá.
Nemáte v okolí někoho zkušeného, kdo by ukázal názorně? Ono to chce mít ten správný ton hlasu, správný grif…
Tak ze myslis nechat ho byt, netrestat? Me totiz prijde ze to stejne nema cenu, I kyz ho lehce plesknu, tak snad kouse jeste vic, ale zas mam strach ho nechat aby si nemysle ze to je normalni. I kdyz po to stenecim obdobi uz snad takovou potrebu mit nebude ne?
@Etcetera78 píše:
Jestli kouše až tak, tak bych ho normálně povalila na záda, ruku přidržela na břichu a temným hlasem mu vylíčila, co se mu stane, když toho nenechá.
Nemáte v okolí někoho zkušeného, kdo by ukázal názorně? Ono to chce mít ten správný ton hlasu, správný grif…
Ja to delala podle toho chlapa v telce, on se uklidnil, tak sem ho pustila a on mi nafnul po obliceji. To me nenapadlo ze to delam spatne, chci chodit na cvicak, ale jeste nema posledni ockovani, tak mi treba zatim ukazou co s tim. Dik ![]()
@Boudová poptej se na cvičáku, toho očkování bych se moc nebála, protože zrovna tam chodí psiska řádně očkovaná, větší riziko chytnutí nemoci je venku při normálních procházkách. Takže jestli tam u vás pořádají nějaké lekce pro štěňata, tak vyražte.
Vychovat psa je docela jednoduché, jen musí člověk objevit, jak na to
(taky jsem se na prvním psu učila metodou pokus omyl
)
Tohle dělal bráchův pes, zjistili jsme, že když se na ní řve, trestá se apod. tak jí to baví akorát víc a přitvrzuje. Vyloženě se jí líbí, když jí někdo seřve nebo jí dá na zadek
Takže nastala ignorace kdykoli něco provedla, docela rychle se uklidnila co se týká ničení bytu, ale když se rozblbne, tak kouše pořád jako prase, ale to je asi normální.
Hlavně žádné násilnosti, to štěně si normálně hraje. Když kousne, tak bolestivě vykřiknout a psu strčit do tlamy uzel, nebo cokoliv jiného, co smí kousat.
Rostou mu zuby, tak kouše a navíc je to bezva hra.
Převalování na záda fakt nedoporučuji, to je normální výhružka smrtí. Psi sebou hází na záda SAMI, pokud jde o podřizování, ne, že by se navzájem povalovali. Otáčet psa na záda je docela kravina a pes má z toho velkou hrůzu.
Ahoj, tak u štěňat je to okusování normální, než vymění zuby, u nás to bylo okolo 4 měsíců. Ale když už přehání určitě bych netrestala bitím, ale převalila bych ho na záda a držela bych ho než se uklidní.
No me veterinarka rikala ze musim pockat, tak sem to pochpopila tak ze bez toho nesmim. Jinak mi to docela jde ta vychova
![]()
@Fjodorka píše:
Hlavně žádné násilnosti, to štěně si normálně hraje. Když kousne, tak bolestivě vykřiknout a psu strčit do tlamy uzel, nebo cokoliv jiného, co smí kousat.
Rostou mu zuby, tak kouše a navíc je to bezva hra.Převalování na záda fakt nedoporučuji, to je normální výhružka smrtí. Psi sebou hází na záda SAMI, pokud jde o podřizování, ne, že by se navzájem povalovali. Otáčet psa na záda je docela kravina a pes má z toho velkou hrůzu.
to docela koukám, mám doma fenku JRT a na cvičáku mi poradili v neposlušnosti dát psa na záda a musím říct, že se mi to osvěčilo, pes ví že je něco špatně a hned se zklidní a začne udobřovat.. ![]()
@Fjodorka píše:
Rostou mu zuby, tak kouše a navíc je to bezva hra.Převalování na záda fakt nedoporučuji, to je normální výhružka smrtí. Psi sebou hází na záda SAMI, pokud jde o podřizování, ne, že by se navzájem povalovali. Otáčet psa na záda je docela kravina a pes má z toho velkou hrůzu.
Me prijde ze tan nas nema hruzu z niceho - vsechno je hra. Nasili nesnasim, tak ze nehrozi. Zeptam se jeste na tom cvicaku. Snad ho to prejde ![]()
Prokousnout mi pes nos do krve, tak mu přesně tu hrůzu chci nahnat
až na něj venku zamává nějaké batole a štěně ho samou láskou rafne do krve, tak bude zakladatelka těžko vysvětlovat, že to je jen období, které přejde.
@Boudová píše:
No me veterinarka rikala ze musim pockat, tak sem to pochpopila tak ze bez toho nesmim. Jinak mi to docela jde ta vychova![]()
Je to štěnatko = děcko, netrestej ho za to, je to pro něj hra a taky mu rostou zuby. Já vím jaký to je. Když máme štěnata, tak je to divočina kor, když na vás visí takovejch 15 bolí to hrozně.
Jo a násilí u psů nepoužívám. Drtivou většinu věcí řeším sušenými plícemi, ale na některých zákazech trvám prostě na svém a se psem nediskutuji.