Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jj čas dám
a kam si myslíte že je lepší aby trávila čas když jdu pryč|?nechaval jsem jí v chodbičce v predsini a nebo mě napadla ložnice tam nejsou žádné kabely ![]()
Baslerinda píše:
Aha, křížence, dočítám až teď, neznamená, že když je tam kus bordery, že bude mít pravou bordeří povahu, bůhví s čím je křížená, píšeš, že ,,snad by se to mohla naučit,,. Ty jí to máš naučit.
já se snažím celou dobu …za odměny a tak i návody a tipy čtu na netu ..píšu sem že vidim že to moc nezabírá !!
A co si představuješ aby zabíralo u osmitýdenního štěnda? Výsledky budou nejdříve za měsíc, pokud budeš důsledná.
Baslerinda píše:
A co si představuješ aby zabíralo u osmitýdenního štěnda? Výsledky budou nejdříve za měsíc, pokud budeš důsledná.
zakladatelka chtela radit ne prudit
![]()
mikitaa píše:Baslerinda píše:zakladatelka chtela radit ne prudit
A co si představuješ aby zabíralo u osmitýdenního štěnda? Výsledky budou nejdříve za měsíc, pokud budeš důsledná.![]()
Nikdo jí neprudí, radu má na první straně.
zkus treba neco takovyho…me to pro stenata zabiralo aspon na chvilku http://www.krmivoprozviratahejduk.cz/…vukem-11-5cm
a mate i nějaké jiné tipy co zabírá?kromě trička nebo prodlužováni intervalů?
wercis píše:
Někdo kdo by pohlídal, když bys musela pryč?
Je hrozné malá, prostě se bojí, že se nevrátíš. Naučí se to postupně a opravdu to hned po ní nemůžeš chtít, zkus to přijmout, bude se ti to lépe snášet. Pes potřebuje cítít kdo je jeho pán a taky potřebuje vědět, že se opravdu vrátíš, pak se uklidní. Ale jak někdo tady psal jsou bohužel pejsci co se to nenaučí nikdy.
Moje rada zní ( u mně to fungovalo) neodcházet ve spěchu a stresu ten pes to cítí, odejít dle možností v klidu. My jsme měli ritual, jsem se postavila říkám: „hezky hlídej za chvíli se vrátím“, pohladila jsem ji, dala kus piškotu a odešla. To stejné když jsem se vrátila, „ahoj jsem zpět“, pohlazení piškot. Žádné velké vítačky. Naše fena se to naučila velice rychle.
Prostě mi věřila, že se na ni nevykašlu:-).
A jinak samozřejmě psa co nejvíc unavit, pak bude spát a nebude vyvádět.
Příspěvek upraven 11.11.11 v 12:58
wercis píše:
Pořádně venku vyběhat a unavit ![]()
ahoj, tak my když jsme si domů přivezli naší čubinu - labrador - vzala jsem si týden dovču a byla s ní doma. Jeden den jsem odešla na půl hoďky pryč a po návratu mě čekala docela spoušť.
Postupně jsme dobu prodlužovali. Ze začátku jsme jí nechávali naše staré triko a puštěné rádio. Do půl roku vydržela doma v pohodě - než jí začly růst zuby a šla na ní puberta
. Teď, ve 3 letech, je v pohodě, jen občas jí zajímá odpadkový koš, když ho zapomenem vynést
.
sieta.m píše:wercis píše:Pořádně venku vyběhat a unavit
Dvouměsíční štěndo ? Hm …
Neboj zvykne si, ale nevím jestli je dobré ji někam zavírat my jsme to taky tak dělali a bylo to ještě horší když byl Max (maltézák) ještě štěně taky vyváděl kňučel všude čůral a kadil,ale s tím musí každý počítat když si pořídí psa
Teď je mu skoro 5 a mám pocit, že má radost když někam jdem aspoň má klid
Jinak sousedi si před nedávnem pořídili štěně a kňučelo tam na dvoře asi 14 dní a pak ho to přešlo
Jinak jsem si vzpoměla, že nám ze začátku pejsek hopsal všude po stole no děs
dokonce si i zapl televizy to když se proběhl po ovladačce ![]()
Baslerinda píše:sieta.m píše:Dvouměsíční štěndo ? Hm …wercis píše:Pořádně venku vyběhat a unavit
Né? To se vozí v kočárku? Samozřejmě jsem myslela dle jeho možností, né 5 km
Aha, no tak potom co řešíš. Max vyběhnutí do města nebo k dr.