Štěně samo doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
11.11.11 12:45
wercis píše:
Baslerinda píše:
Co máš za plemeno? Osmitýdenní štendo je malé na to, aby vydrželo samo doma celou tvojí pracovní dobu, proč si nevezmeš alespoň 14 dní dovču a nejsi ze začátku s ním aby mělo čas si zvyknout,pokud není v rodině nikdo, kdo by hlídal, nebo s kým by jsi se o psa střídala v hlídání aby bylo samo doma minimálně, tak ti nezbyde, než ho učit samotě, postupně, na chvíli, jít za dveře, na deset min, za pár dní jít na půl hoďky na nákup … a intervaly prodlužovat. Na dobu, kdy bude muset být samo mu kup alespoň kong nebo něco.
já sem nepsala že chodím do práce? je se mnou neustále..jsem na mateřské 8-o

Aha, no tak potom co řešíš. Max vyběhnutí do města nebo k dr.

• Citovat
  • Upravit
221
11.11.11 12:46

jj čas dám :) a kam si myslíte že je lepší aby trávila čas když jdu pryč|?nechaval jsem jí v chodbičce v predsini a nebo mě napadla ložnice tam nejsou žádné kabely :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.11.11 12:47
Baslerinda píše:
Aha, křížence, dočítám až teď, neznamená, že když je tam kus bordery, že bude mít pravou bordeří povahu, bůhví s čím je křížená, píšeš, že ,,snad by se to mohla naučit,,. Ty jí to máš naučit.

já se snažím celou dobu …za odměny a tak i návody a tipy čtu na netu ..píšu sem že vidim že to moc nezabírá !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
11.11.11 12:49

A co si představuješ aby zabíralo u osmitýdenního štěnda? Výsledky budou nejdříve za měsíc, pokud budeš důsledná.

• Citovat
  • Upravit
9454
11.11.11 12:50
Baslerinda píše:
A co si představuješ aby zabíralo u osmitýdenního štěnda? Výsledky budou nejdříve za měsíc, pokud budeš důsledná.

zakladatelka chtela radit ne prudit :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
11.11.11 12:52
mikitaa píše:
Baslerinda píše:
zakladatelka chtela radit ne prudit :wink: :mrgreen:

Nikdo jí neprudí, radu má na první straně.

• Citovat
  • Upravit
9454

zkus treba neco takovyho…me to pro stenata zabiralo aspon na chvilku http://www.krmivoprozviratahejduk.cz/…vukem-11-5cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221

a mate i nějaké jiné tipy co zabírá?kromě trička nebo prodlužováni intervalů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
11.11.11 12:54
wercis píše:

Někdo kdo by pohlídal, když bys musela pryč?

• Citovat
  • Upravit
3115

Je hrozné malá, prostě se bojí, že se nevrátíš. Naučí se to postupně a opravdu to hned po ní nemůžeš chtít, zkus to přijmout, bude se ti to lépe snášet. Pes potřebuje cítít kdo je jeho pán a taky potřebuje vědět, že se opravdu vrátíš, pak se uklidní. Ale jak někdo tady psal jsou bohužel pejsci co se to nenaučí nikdy.
Moje rada zní ( u mně to fungovalo) neodcházet ve spěchu a stresu ten pes to cítí, odejít dle možností v klidu. My jsme měli ritual, jsem se postavila říkám: „hezky hlídej za chvíli se vrátím“, pohladila jsem ji, dala kus piškotu a odešla. To stejné když jsem se vrátila, „ahoj jsem zpět“, pohlazení piškot. Žádné velké vítačky. Naše fena se to naučila velice rychle.
Prostě mi věřila, že se na ni nevykašlu:-).
A jinak samozřejmě psa co nejvíc unavit, pak bude spát a nebude vyvádět.

Příspěvek upraven 11.11.11 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
wercis píše:

Pořádně venku vyběhat a unavit :palec:

• Citovat
  • Upravit
5437
11.11.11 12:55

ahoj, tak my když jsme si domů přivezli naší čubinu - labrador - vzala jsem si týden dovču a byla s ní doma. Jeden den jsem odešla na půl hoďky pryč a po návratu mě čekala docela spoušť. :mrgreen: Postupně jsme dobu prodlužovali. Ze začátku jsme jí nechávali naše staré triko a puštěné rádio. Do půl roku vydržela doma v pohodě - než jí začly růst zuby a šla na ní puberta :mrgreen: . Teď, ve 3 letech, je v pohodě, jen občas jí zajímá odpadkový koš, když ho zapomenem vynést :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
11.11.11 12:56
sieta.m píše:
wercis píše:

Dvouměsíční štěndo ? Hm …

• Citovat
  • Upravit
1392
11.11.11 12:57

Neboj zvykne si, ale nevím jestli je dobré ji někam zavírat my jsme to taky tak dělali a bylo to ještě horší když byl Max (maltézák) ještě štěně taky vyváděl kňučel všude čůral a kadil,ale s tím musí každý počítat když si pořídí psa :mrgreen: Teď je mu skoro 5 a mám pocit, že má radost když někam jdem aspoň má klid :lol: Jinak sousedi si před nedávnem pořídili štěně a kňučelo tam na dvoře asi 14 dní a pak ho to přešlo :mrgreen: Jinak jsem si vzpoměla, že nám ze začátku pejsek hopsal všude po stole no děs :mrgreen: dokonce si i zapl televizy to když se proběhl po ovladačce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.11.11 13:07
Baslerinda píše:
sieta.m píše:
wercis píše:
Dvouměsíční štěndo ? Hm …

Né? To se vozí v kočárku? Samozřejmě jsem myslela dle jeho možností, né 5 km

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný