Štěně samo doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
11.11.11 12:54
wercis píše:
a mate i nějaké jiné tipy co zabírá?kromě trička nebo prodlužováni intervalů?

Někdo kdo by pohlídal, když bys musela pryč?

• Citovat
  • Upravit
3115

Je hrozné malá, prostě se bojí, že se nevrátíš. Naučí se to postupně a opravdu to hned po ní nemůžeš chtít, zkus to přijmout, bude se ti to lépe snášet. Pes potřebuje cítít kdo je jeho pán a taky potřebuje vědět, že se opravdu vrátíš, pak se uklidní. Ale jak někdo tady psal jsou bohužel pejsci co se to nenaučí nikdy.
Moje rada zní ( u mně to fungovalo) neodcházet ve spěchu a stresu ten pes to cítí, odejít dle možností v klidu. My jsme měli ritual, jsem se postavila říkám: „hezky hlídej za chvíli se vrátím“, pohladila jsem ji, dala kus piškotu a odešla. To stejné když jsem se vrátila, „ahoj jsem zpět“, pohlazení piškot. Žádné velké vítačky. Naše fena se to naučila velice rychle.
Prostě mi věřila, že se na ni nevykašlu:-).
A jinak samozřejmě psa co nejvíc unavit, pak bude spát a nebude vyvádět.

Příspěvek upraven 11.11.11 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
wercis píše:

Pořádně venku vyběhat a unavit :palec:

• Citovat
  • Upravit
5437
11.11.11 12:55

ahoj, tak my když jsme si domů přivezli naší čubinu - labrador - vzala jsem si týden dovču a byla s ní doma. Jeden den jsem odešla na půl hoďky pryč a po návratu mě čekala docela spoušť. :mrgreen: Postupně jsme dobu prodlužovali. Ze začátku jsme jí nechávali naše staré triko a puštěné rádio. Do půl roku vydržela doma v pohodě - než jí začly růst zuby a šla na ní puberta :mrgreen: . Teď, ve 3 letech, je v pohodě, jen občas jí zajímá odpadkový koš, když ho zapomenem vynést :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
11.11.11 12:56
sieta.m píše:
wercis píše:

Dvouměsíční štěndo ? Hm …

• Citovat
  • Upravit
1392
11.11.11 12:57

Neboj zvykne si, ale nevím jestli je dobré ji někam zavírat my jsme to taky tak dělali a bylo to ještě horší když byl Max (maltézák) ještě štěně taky vyváděl kňučel všude čůral a kadil,ale s tím musí každý počítat když si pořídí psa :mrgreen: Teď je mu skoro 5 a mám pocit, že má radost když někam jdem aspoň má klid :lol: Jinak sousedi si před nedávnem pořídili štěně a kňučelo tam na dvoře asi 14 dní a pak ho to přešlo :mrgreen: Jinak jsem si vzpoměla, že nám ze začátku pejsek hopsal všude po stole no děs :mrgreen: dokonce si i zapl televizy to když se proběhl po ovladačce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.11.11 13:07
Baslerinda píše:
sieta.m píše:
wercis píše:
Dvouměsíční štěndo ? Hm …

Né? To se vozí v kočárku? Samozřejmě jsem myslela dle jeho možností, né 5 km

• Citovat
  • Upravit
Renca127
11.11.11 13:15

holky tak ja mam labradora a tak jsem to cele zadupala ze jsem byla porad s ni a ta vyvadela silene i sousedi si stezovali.
na cvicaku mi rekli,ze ho mam naucit na misto pak jit tak na minutku za dvere,dalsi den na 5 minut a pokd nebude stekat tak ji pochvalit a kdyby jo tak ze na ni vlitnout..tak to zkousim..nesteka ale knuci tak nevim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
221
11.11.11 13:41

tady jsou sousedi taky netolerantní :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.11.11 14:34
Anielkha píše:
wercis píše:
mikitaa píše:
navic dva mesice je strasne malo…to je cerstve odstaveny stene…chce byt s mamou (nebo nahradou - panickou)
no ale do kramu jí brát nemůžu a když jdu s malou dr tak taky ne tak se to musí nak naučit :zed:
nas bígl se to naucil, az kdyz mu byly dva roky.. ;) jinak vsechno nicil, jecel, fnukal.. ale 2m je fakt malinkaty, to je jeste takovy miminko.

Náš taky :mrgreen: Do dvou let vždy doma po návratu pohroma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
11.11.11 17:23

My jsme měli štěstí, že se naučila být doma sama v pohodě. Až se lidi diví, že je tu pes, protože mlčí a neštěká jak je tu sama (podle nás se bojí na sebe upozorňovat). Jen má teda demoliční sklony, tam kde bývá nesmí být nic co by mohla zničit, zbyla jí tam už jen postel, matrace a koberec tak ničí aspoň to.

Já bych zkusila to postupné nechávání doma s hračkama. Taky máme ten míček na granulky, ten jí bavil, ale bořila jím zábrany tak ho teď nemá a čeká na nový baráček, kde ho bude moc zase mít. My jsme si jí naučili, že při odchodu musí něco dostat, jinak na nás taky štěká a kňučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.11 23:11

No, aby se štěně mohlo začít učit samotě, musí být spokojené po psí stránce, tj. mít splněno pár věcí, co potřebuje. Mělo by mít v té chodbě (ta je asi nejlepší, je tam lino, budou loužičky, takže chodba plus třeba kuchyň) svůj pelíšek, misku s vodou a nějakou tu hračku. Pak by štěně mělo být unavené, než ho necháš samotné, důkladně vylítané. Bordera je hoodně akční plemeno, tak si najdi venku nějaké hodné, vyrovnané a oškované psí kamarády a nech ji s nimi dosyta pohrát. Hraj si s ní i ty, aby si zkrátka tu energii co má (a co by jinak vyřídila se sourozenci) nějak vyčerpala.
To zavírání do jiné místnosti je asi špatně pochopeno. Ty by ses měla normálně pohybovat po bytě (jako to děláš i bez psa), štěně courá za tebou a ty před ním prostě občas zavřeš dveře. Třeba když jdeš na záchod, do ložnice apod. Pak jdeš zpátky a zase dveře otevřeš. Štěně nevítáš, neloučíš se, musí to být všechno zcela samozřejmé. Co štěně velmi ocení je tvůj klid - dodává mu to jistotu a pocit bezpečí. Klidný, důsledný a laskavý páníček je to nejlepší.
Jakmile bude prcek zvyklý na to, že mu občas na chvilku někde zmizíš (zase - nejlepší je to dělat ve chvíli, kdy je štěně unavené, vyhráté, vyblbnuté a chce se mu spát), můžeš začít pomalu odcházet na chvilku z bytu. Neloučíš se, max řekneš něco jako „hezky tu hlídej“ a jdeš, za 5 minut se vrátíš, letmo velmi lehce se přivítáš („ahoj pse“) a pokračuješ v domácích záležitostech, jakoby se nechumelilo. To „jakoby se nechumelilo“ je dost podstatná věc ve všem ohledně psa, protože čím větší drama z toho člověk dělá, tím to pes hůř nese a dělá problémy.
Takže postupně, v klídku, trpělivě, a ono to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.11.11 20:35

U nás zvykání na samotu probíhalo taky docela lehce..měli jsme labradora od 2 měsíců, ale samotného jsme ho poprvé nechali až skoro ve 4měsících a kupodivu v pohodě..poštěká si když slyší startovat auto, ale pak je klid..když odcházíme říkáme vždy stejnou větu a dostane piškot :-) Jak se vrátíme tak nevítáme, ale on vítá stejně tak jako tak :-) Naučit psa samotě od štěněte je důležité i když si na mateřské, když ti mateřská skončí tak by to bylo o to těžší zvykat si až potom. Takže určitě pilovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
15.11.11 17:13

Neloucit se a nevitat, pejsek z tebe musi citit, ze o nic nejde srdceryvne louceni je na skodu. Pelisek je nejlip v boudicce, nebo necem uzavrenem, at si tam muze zalest a bude se tak citit bezpecneji nez v otevrenem prostoru. Odchazet postupne, zacala bych po par minutach minutach max. Postupne prodluzovat. Pokud se vracis a nesteka, nevyje, tak mu dat pamplsek. Pokud steka nechat byt, takhle male stene se nesmi trestat.
Nas pes se to takhle naucil za 2 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 08:25

Co teď? Nové štěně a zaměstnání.

Dobré ráno, zítra si máme jet pro štěně. Bude mít cca 9 týdnů. Když jsme si ho domlouvali byla jsem nezaměstnaná. No a nyní jsem našla práci. Zítra když si ho večer přivezeme, budeme s nim celý den oba. Jenže já v úterý odejdu na noční a partner má ranni. Takže štěně tady bude cca 2 hodiny samo. Pak s nim budu dvě hodiny doma a musím znova do práce na dvě hodiny. A tak to bude až do pátku, o vikendu s nim budeme doma a pak se uvidí podle toho jakou bude mít přítel směnu. Takže znova bude samo. Co teď? Zrušit to mi příjde hrozné, je to pejsek z útulku. Navíc máme vše nakoupeno. Já jsem teď nastoupila, takze si v práci nemůžu moc vybírat a partner volno tak rychle nedostane..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný