Štěně staforda devastuje byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
17.9.21 21:20
@Anonymní píše:
Ahoj, už jsem vážně v koncích a vůbec nevím co dělat :( od května máme štěně staforda, kluka. Ze začátku bylo vše v pořádku, pes klidný, poslouchal a když jsme to nestihli ven, tak si došel na noviny. Zlom toho všeho začal asi v jeho 4. měsících :( Začali jsme ho učit to, že bohužel někdy bude muset zůstat sám doma. Nejdřív po půl hodince, pak po hodině.. Vše bylo v pořádku, maximálně doma vykonal potřebu. Pak to ale začalo, začal ničit vše co se dalo. Jednou jsem přišla domů a on uprostřed zdi vykousal díru :zed: vše co našel tak rozkousal, vytahal. Když jsme začínali uklízet věci z jeho dosahu, tak se stejně nějakým způsobem k tomu dostal. Dřív jsme měli z chodby do obýváku danou zábranu, tu bohužel přeskočí. Nejvíc mě dostalo, když jsem přišla domů a po celým bytě roztahaný prášek na praní, rozkousané židle, gauč :zed: Jelikož jsme v pronájmu, nemůžeme si dovolit aby tady pes takhle ničil věci. Teď kdyby k nám přišel majitel bytu, tak nás okamžitě vyrazí :zed: Vyřešili jsme to tak, že ho tedy dáme k příbuzným na zahradu. Tam ale dělá to samé. Na verandě ničí a roztahává věci, rozkousal si boudu, kouše plot a co hlavně, tak utíká. Což je hodně špatný, jelikož příbuzní mají barák hned u silnice. A teď nevíme co s tím :roll: Nic na něj nezabírá, neposlouchá a žádný „fuj“ na něj neplatí :( a to jsme se mu vážně věnovali, chodili s ním každou hodinu ven, snažili jsme se ho utahat.. Dálkově studuji, přítel pracuje a při představě, že pejska máme zase doma a já budu chodit domu vystresovaná, co tam znova zničil :zed: Ale pejska samozřejmě máme rádi, je to vážně skvělý parťák a přirostl nám k srdci. Proto jsme ho dali na tu zahradu. Mysleli jsme, že to pro něj bude lepší než v bytě a uklidní se, ale bohužel.

Tak tohle je pes, který potřebuje zaměstnat jak fyzicky, tak duševně. Teď si představ, že někdě někoho pokouše :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.9.21 22:11

Souhlasim s vyse uvedenym, mame taky staforda - 22 mesicu a jedine, co znicil, bylo par detskych hracek a ploutve… Pes spi az 18 hodin denne, ale musi byt fyzicky i psychicky unavenej… Jestli ho vemete 3× denne kolem baraku, tak je to proste malo… Takze unavit rano aspon hodinu venku, my chodime behat-bud manzel nebo ja… pes pak spi az do 3-4 odpoledne…Co se tyce klece-tu nema mit pes za trest, ale je to misto klidu… Kdyz se na ni nauci, vetsinou uz se ani nemusi zavirat… Pointa je v tom, ze pes musi vedet, ze kdyz neni panicek doma, tak se odpociva, protoze oak uz nebude kdy :D

To ze ho soupnete na zahradu neni reseni, protoze se proste nudi…

Rada: pokud ho mate fakt radi, tak musite slevit ze sveho komfortu, rano ho vzit na hodinu nebo dve ven vyblbnout( jo klidne v pet ranoa ano i v zime a snehu) a doma pozitivne motivovat a naucit na klec- navic klec je pro jeho bezpeci- jednou se vam pusti do zasuvek nebo rozkouse neco ostryho, a mate po psovi… A k temto opatrenim cvicak… Ted steneci, pak pokracovaci zakladni poslusnost a pocitejte s tim, ze date psa do kupy a cca ve veku 12-18 mesicu vam chytne pubertu, a jedete od znova… Za timto plemenem je spousta prace, ale odmenou je skutecne partak na cely zivot…

Pokud nejste schopni uprednostit potreby psa pred svoji pohodlnosti, tak mu najdete novy domov… jina cesta proste neni :srdce: a priste premyslejte, nez si poridite psa evidentne bez zkusenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
17.9.21 22:38

To nebyl moc rozumný nápad, až sousedi budou kontaktovat majitele bytu. Je to štěně a samo se strašně nudí a čím akčnější plemeno tím větší ničitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
18.9.21 13:11
@Karamba2020 píše:
V tomhle případě vidím jako nejvhodnější psa dát tomu, kdo se o něj bude umět postarat, ví, co tahle rasa obnáší a potřebuje.

Souhlas. Pořídí si psa, o kterém prd ví a teď si na něj pořídí klec, aby nic není il, a elektrický obojek, aby nestekal - a co bude příště? Chudák pes. Příště bych doporučila plyšového, to je pro takové majitele ideální.
Jo a taky dobré pro pronajímatele bytů. Může se pak někdo divit, že nikdo nechce lidí se psy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.9.21 14:00
@inkakřivák píše:
Souhlas. Pořídí si psa, o kterém prd ví a teď si na něj pořídí klec, aby nic není il, a elektrický obojek, aby nestekal - a co bude příště? Chudák pes. Příště bych doporučila plyšového, to je pro takové majitele ideální.
Jo a taky dobré pro pronajímatele bytů. Může se pak někdo divit, že nikdo nechce lidí se psy?

Přesně, ráno jsme byli venčit psy v útulku. 90 procent psů tam je právě takových, jejich majitelé vůbec nevěděli co si pořídili, co jejich pes potřebuje a v určitém okamžiku jim to všechno přerostlo přes hlavu a začali se psa bát a ten putoval se špatnou nálepkou do útulku. Většina jich je úplně mimo, někteří fakt potřebuji jen, aby se jim někdo věnoval a dal jim co potřebujou, ale někteří už to mají v hlavě prostě vyhráblý. Útočí na stromy, na auta, rvou se s člověkem o vodítko, ale tak, že prostě nepustí klidně koušou i do karabiny a teče jim krev. Vůbec nevnímají, jsou úplně mimo, nemají žádnou stopku, hra se změní v agresi, během vteřiny atd. Takový pes mě vždycky vysílí za dvacet minut a to se psů nebojím a mám sílu, ale takového psa bych si nevzal ani já. Občas mám co dělat a blbý pocit mám téměř celou procházku. Navíc ten útulek všechno ještě zhorší. Jak jich je tam hodně, jejich jediná zábava je se k sobě dostal a pozabíjet se, oni kdyby mohli, tak si i přes mříže urvou čumáky a to jich je většina mladých a už takhle zkažených. Takového psa si vezme jenom blázen. Tohle by měli vidět všichni, co si takového psa chtějí pořídit, jak to pak vypadá, když se pes ne svou vinou zkazí. Jsou tam přesně psi, co byli zavírání do klecí, měli El obojky, dva dokonce přišli s ránou na čumáku, protože jim svazovali hubu provazem. To není řešení tohle, to je cesta do pruseru. A čím dříve se ten pes dostane ze špatných rukou, tím je větší šance, že jednou bude v pohodě. Taková škoda to je a ti psi budou odkázáni na život v kotci a bude jim hrabat čím dál tím víc. Náš pes strávil v útulku dva roky, nikdo ho nechtěl a to i když měl nějaký problémy, byl jeden z těch, co se s tím dalo něco dělat, byl hodně tvárný a nebyl mimo, dal si říct, přesto dva roky žádný zájem. Tak to ti opravdu zkažení prostě nemají šanci. Je to asi blbý, ale já bych ty nejhorší prostě nechal utratit, protože vidina toho, že budou žít na pár metrech celý život, nikdo s nima nic nedělá, nevěří jim ani ti ošetřovatelé, jen mají žrádlo a vodu, tak co to je za život. Ale nechal bych to udělat ty majitele, třeba by se jim rozsvítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
18.9.21 14:22

@Matt 02 My jsme měli cubinu z útulku, ale voriska. Nějaký,, člověk" ji uvázal drátem ke stromu v lese, naštěstí ji našli lidí a dali do útulku. Ten pes si tu zradu nesl do smrti. Nikdy jsme ji nesměli nechat někde uvázanou, třeba před obchodem. To byla schopná orekousat vodítko nebo se oběsit. A byla na nás totálně závislá. Ale byl to malý vorisek. Teď budou útulky plné covidovych mazlíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný