Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
URYCHLENĚ oznámit výskyt štěnic SVJ, protože je nutné deratizovat celý dům. Štěnice nemusí být od vás.
Mám reálnou zkušenost, dovezla jsem si štěnice ze zahraniční dovolené a dlouho jsme s nimi bojovali.
Pokud jde o ohrožení sousedů, záleží, v čem bydlíte. Podle firmy, která u nás byla, se to šíří dobře v panelácích, v cihlových domech tolik ne. Nahlásit každopádně ano, ale třeba u nás byly nejvíce v ložnici, a neobjevily se ani v bytě, který s ní přímo sousedí.
Okamžitě zavolat firmu. Domácí přípravky nepomohou. Kvalitní firma jednak najde všechna místa, kde jsou, a jednak má vyzkoušené otestované přípravky. Některým lidem se nedělají pupínky, takže ukazatelem výskytu není, že třeba v některém pokoji jeho obyvatel není poštípaný, nebo když nejste poštípaní nikdo.
Jestli máte po bytě zatím jen pár kousků, nebude to takový problém. Kdyby se ukázalo, že je některý kus nábytku hodně zamořen, počítejte s tím, že může dojít i na vyhazování.
Klíčové je ale jednat hned, protože oni se množí geometrickou řadou. Mohli jste si je dovézt s nábytkem: z druhé ruky, ale i novým, někdy se zvířátka schovávají i ve skladech, kde umějí prožít i hodně měsíců bez „potravy“. Mohli jste si je taky od někoho přinést třeba v tašce. Sama vím, jak je snadné je doma mít, a přitom o tom nevědět.
Jinak kdybyste chtěli doporučit konkrétní firmu, nám se osvědčila tato - líbilo se mi, že dávají záruku, kdyby nějaký ha*zl přežil.
Ahoj taky mám s tím už zkušenost na ostatní v baráku nekoukej co budou říkat jde o tvůj být
Myslela jsem že jsme je přivezli z dovolené měla jsem je v autosedačce byly tam i vajíčka a v sedačce v obýváku kam jsem nejvíc pokládala autosedačku nejdřív jsem to chtěla řešit sama tak jsem zkoušela hledat hnízdo jenže to nikde nebylo tak jsem zkusila páru v záhybech sedačky a už začali vylézat ty mrchy tak jsem zavolala firmu také žádné hnizdo nenašli udělali postřik a bombu týden jsme byly u mamky protože se v tom s miminkem nedalo být měla jsem furt takovou štiplavy pocit na jazyku a v nose pak nakonec projeli všechny byty v baráku a zjistili že to má sousedka v prvním patře úplně zamořený byt podotýkám že my jsme ve čtvrtým a u nikoho jinýho to nebylo takže jsem si to nejspíš odnesla v autosedačce před jejími dveřmi jsem ji většinou pokládala ale konec konců sousedi to zjistí tak či tak budeš mít zapáskované škvíry ve dveřích s papírkem deratizace přeji hodně sil a štěstí (tuk tuk na zuby) zbavili jsme se jich napoprvé ![]()
Taky jsme řešili - mám podezření, že je dovezl syn z adaptačního pobytu
Naštěstí jsme na ně díky mé paranoi přišli hrozně brzo - manžel by to v klidu svedl na komára, mě se to nezdálo a vyslala jsme ho s baterkou v noci prohlídnout postel. Měly jen pidi hnízdo u syna v posteli, jinak nikde nic.
Stačily dva postřiky nějakou speciální látkou - deratizátor obešel celý byt, postříkal i matrace, sedačku. Mohli jsme tady normálně být, jen domácí zvířata (tenkrát jsme neměli) nesměly hodinu po tom postřiku chodit. Žádná páska na dveřích se nekonala ![]()
Vůbec není za co se stydět. Pozvat firmu, ideálně vyhodit matrace a bude to dobrý. My máme zase sametky, to je něco podobného ale venku. Těch se zbavit nedá.
Když nezavoláte deratizaci, nikdy se jich nezbavíte, přemnoží se a rozlezou po celém baráku. Teprv tehdy vám všichni ostatní nájemníci „poděkují.“
Dobrý den hodně se za to stydím ale našla jsem mrtvou štěnici máme koupený byt nechceme aby nás vystěhovali a nechceme aby si něco mysleli sousedé poraďte co máme dělat… Kromě deratizace jsme čistotní nevíme kde se to vzalo ale párkrát už jsem je zabila i v posteli nevím co dál… Poraďte prosím