Stent v ledvině v těhotenství – neměly jste problém při porodu?

3113
2.6.11 08:57

Stent v ledvině v těhotenství

Ahoj. Hledám holky,které mají podobnou zkušenost. Cca v 7 měsíci mě byl zaveden stent do pravé ledviny,po tom,co mě v noci přijali s ledvinovou kolikou. Původní verze byla Pyelonefritída,jelikož horečky a problémy s močákem se mi táhnou léta,nyní se vzhledem k těhotenství doktoři přiklánějí k časté pravostranné hydronefróze. je možný,že je to od každého něco.
Na popud včerejšího zážitku,kdy mi stent jaksi povolil a já zůstala trčet na wc v zaplivané hospodě,kolem které jsem měla namířeno na kontrolu,jsem založila tohle téma,abychom si o tom mohly povykládat. mimochodem jsem myslela v prví čtvrthodině,že rodím :mrgreen:

Po šestinedělí mi stant mají vytáhnout. Zajímalo by mě,zda vám nevylezl při porodu a jaké bylo vytahování. Díky :wink:

P.S.: omluvte neodborné výrazy,chyby atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
2.6.11 10:12

Zkušenost nemám, ale hrozili mi s ním v prvním těhu…též ledvinová kolika. Nakonec mě poslali domů s tím, že jestli budu mít ještě záchvat, tak mi ho zavedou…ale jak tak čtu, tak taková výhra to zas není :think:
Doufám, že v tomhle těhu to bude v pohodě. Ledvina mě sice chytla už 3×, ale po protrpěné noci to zase povolilo. Myslela jsem, že se to nikam hýbnout nemůže 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
3.6.11 07:53

Ahoj,mrzí mě, že to taky znáš.A víš jaká to byla ledvina? No ano,taky jsem netušila,že to může vylézt. Minimálně by na to mohli upozornit,zvlášť když je ženská těhotná a mohla by si to splést z plodovou vodou. Jako třeba já :lol: .
Díky za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.6.11 08:58

Při první jsem byla na pohotovosti, dělali UZV s tím, že ledvina je zvětšená právě proto, že mi děloha utlačuje močovod a že mi tam možná šoupnou nějakou tu trubičku, aby mi ledvina moč nezadržovala. Teď ta bolest byla naprosto stejná, ale říkala jsem si, že už plašit nebudu a počkám (tak jako i oni minule čekali), jestli ta kolika přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
3.6.11 09:31

aha,jasně,to je myslím ta pravostranná hydronefróza.Toto se stává docela často právě kvůli tomu utlačování dělohou. Tak je fajn,že ses tomu vyhnula :hug: A po těhu bys měla mít už klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.8.11 12:26

Ahoj Kofilo,
mám taky hydronefrozu prave ledviny, jsem 28+3. V sobotu si mě nechali v nemocnici, mám zánět v ledvině, který mi spustil kontrakce. Strašně jsem se bála.Ale vše se uklidnilo. Mám antibiotika, stentem mě zatím nikdo nestrašil. Jen mi lékař doporučil, ať ležím pouze na levém boku, ať ledvina není utlačovaná a předepsal klidový režim. Dej vědět, jak se Ti daří. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
15.8.11 13:24

ahojky já ležím už 14 dní v nemocnici. přijela jsem s kontrakcema, který zastavovali nejdřív kapačkama magnézka a pak gynipralem.
Zjistilo se že mám hydronefrozu 3. stupně pravé ledivny, chodím pravidelně na UZ a už 2 x mi naposlední chvíli zrušili zavedení stentu. Maj tady se stentem blbé zkušenosti tak by mě chtěli nechat když to vydrží ledvina na 3. stupni až do porodu, který by byl dřív. ideálně až 38 tt ale nejmín abych vydržela ještě měsic do 34 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.8.11 22:22

Ahoj, mám taky stent a Tvůj příspěvek mě docela vyděsil :)
netušila jsem, že je možnost, aby mi to vypadlo. Diagnostikovali mi ledvinovou koliku ve 22tt, po dvou protrpěných dnech a nocích se rozhodli zavést mi stent, prý absolutně neškodná věc. Jenže můj gynekolog mě docela vystrašil, dostala jsem potvrzení o rizikovém těhotenství a naordinovaný klidový režim a to včetně zákazu veškerého namáhavějšího pohybu, takže jsem svým způsobem už odepsaná.Chtěla bych se zeptat maminek, které se stentem rodili, zda rodili normální cestou nebo císařem, mě hrozí císař. Taky mi gynekolog doporučil, že je třeba si zajít do porodnice, kde budu rodit a registrovat se v nějaké urologické poradně, aby eventuelně věděli o případných komplikacích. Byli jste všechny se stentem v této poradně?
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
24.8.11 10:48

tak já ten stent stále nemám, jak sem říkala, maj s nim v nemocnici špatné zkušenosti a ty koliky se dají zvládat,tak vyčkávaj.
co se týká porodu normální porod se stentem je možný, ale záleží kdy bude. nebudou to vyvolávat pord dřív? mě asi o měsíc dřív aby se ledvině ulevilo.. záleží na výsledcích. mě říkali že když mi daj stent tak ho vyndaj buď u nebo po porodu.. podle mě je lepší u porodu..
určitě bych zašla do porodnice aby tě tam znal i jejich urolog a domluvit se..
se stentem už nemáš bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
24.8.11 10:50

jinak po třech týdnech mě pustili na zkoušku domů.. mám vysoce rizikové ( ohrožené) těhotenství a můžu jen ležet a krátkodobě sedět, tak se o mě stará máma a jak píšeš..já sem odepsaná až do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.8.11 13:47

tak já mám stent zatím jen 14dní, ale prozatím jsem v tom nenašla žádnou výhodu, stále mě bolí ledvina a pokud se mi náhodou nepodaří vypít víc jak 3 litry denně tekutin, tak hrozně trpím na záda.
Když mi ho dávali, tak mi řekli, že mi ho vyndají až po šestinedělí, až mi budou moci udělat rentgen, takže uvidím. V porodnici jsem zatím nebyla, ted je zrovna období, kdy jsem ráda že existuju v takových vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
24.8.11 15:20

je to náročný.. nedá se nic jinýho dělat než vydržet!!!! držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
24.8.11 19:36

Kofila:Ahoj,já měla při mém prvním těhotenství to samý co ty,akorát mě to zavedli v 5.měsíců a taky do pravé ledviny.Potom celý zbytek do porodu mě všichni včetně mudr říkali,že budu muset rodit císařem,ale pak týden před termínem,mě v porodnici řekli,že můžu i klasicky.Do porodu se mi to párkrát vysunulo,nechtěně a tak sem musela na výměnu,abych neohrozila malou.Porod probíhal v klidu,vůbec sem nevěděla,že mám nějaký vývod z ledviny a vyndali mě to cca týden po porodu,proto sem taky musela být nějých 9dní po porodu ještě v porodnici.Pak mě poslali na RTG ledviny a podle něj mě to vytáhli,to už se dalo.Nic mě nebolelo a ani to nezašívali,to se zacelilo samo.Teď čekám další miminko cca 5.týden a občas mě v té pravé ledvině píchne.Snad to nebudu muset mít znovu zavedený v ledvině,no.Držím pěstičky,ať to v pohodě zvládneš.Pak dej vědět jak to dopadlo…a jaký si z toho měla pocity,když ti to po takové době vytáhnou…U mě to byla strašná úleva…Jinak sem rodila v termínu,takže žádný komplikace nebyli.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
25.8.11 18:39

tak já sem zpátky na kapačkách v nemocnici, doma sem si pobyla 6 dní :-(
další kolika vůbec neustupovala…kapačky dost zabraly tak to jen cítím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
26.8.11 18:41

stentík

Myslím, že by pro Tebe možná bylo lepší zavedení stentu, pokud jde jen om tu koliku a nemáš k tomu nic jiného. Aspon by se Ti ulevilo :) Držím palečky at to zvládneš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí