Stereotyp, deprese

Napsat příspěvek
Velikost písma:
207
3.4.18 23:58

A co ostatni rodina, babicky treba? nebo to vyresit hlidanim a at do drahy teda zaplati, kdyz vydelava… fakt nevim, u nas to byl take chvili boj, dnes mi uz sam navrhne ze vem si zitra volno, ale ja pujdu zas tam a tam, proste vyjednava protze take chce jit nekam sam… proste pohoda. snad se to spravi, drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.18 00:25

Prosim, nenech to zajit tak daleko, jako jsem to nechala ja. Synovi budou dva a za ty dva roky jsem mela tak tri volne dny (jednotlive). Ted si jen tezko prosazuju volno pro sebe, ale pomalu se to ucim. Chodim k psycholozce a kdyz uz se hodne hroutim, tak me posila na hospitalizaci do krizoveho centra. Tomu se teda zatim zaryte branim. Ale taky mi urcite uz rok rika, abych deti nechala tatinkovi na dva dny, aby si to zkusil jaka je to brnkacka. Muj manzel se teda stara, to nemuzu rict, ale kdyz jsem doma ja, nechava vse na mne. Kdyz se zhroutis, bude se muset postarat stejne a nikomu to neprospeje. Ale je to o komunikaci. Rict mu, ze je i v jeho zajmu, aby mel doma zdravou a odpocatou zenu.
Kolik je synovi? Kojis? Kdyz nemas moznost nejake sve aktivity, proc bys nemohla jit jen tak sama na prochazku do prirody? Hazet kaminky do potoka, cist si knizku… Proste jedno odpoledne - vecer v tydnu si pro sebe vybojovat / vykomunikovat. Starsi ditko urcite ulozit zvladne a s mladsim se to taky nauci.
Ale taky me napada, maly spi dopoledne tri hodiny? Kolik mu je? Treba uz tolik spanku nepotrebuje. Nezvykala bych ho na spani v jedoucim kocaru. Spi i po obede? Treba by dopo stacila hodina a pul a zbytek se zabavi doma a ty neco udelas.
Radi se mi to dobre, ja vim. Ale vim, ze je to potreba a cim dyl to budes odkladat, tim hur si ty zmeny budes prosazovat. Ja se na to chystam a opravdu si chci tenhle mesic prosadit svuj vikend mimo domov. I kdyz se toho sama hrozim, verim, ze to bude ku prospechu vsem zucastnenym.
Drzim palce, at to das!

• Citovat
  • Upravit
6203
4.4.18 07:28

Tak já teda vidím problém i u tebe. Jak to máš rozvržený. Ty jdeš ráno na 4h ven s dítětem, pak něco doma uděláš..nevím teda co, protože píšeš, že vaříš, až když přijdete ze školky po 16h. Co celý den děláš? já bych tedy si být na mateřské..ráno udělám pohodu, poklidim, uvařim. Hlavně bych naučila mimčo spát doma /v kočárku jako bonus, ne nutnost/ No a až přijde přítel z práce, najezte se a jděte klidně spolu ven. Dej mu do ruky kočár, zapoj ho. Můžete i někam na zahrádku-za chvíli budou delší a teplejší dny.

Přijde mi, že si vše chceš dělat sama, neděláš nic pro to, abys chlapa zapojila-nenásilně. Máš blbě rozvržený den. Sama mám dvě děti a stíhala jsem u toho i cvičit u tv a spoustu dalších věcí. Rodičovská pro mě byla opravdu pohoda. Je to vše v hlavě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
4.4.18 09:00

@kam2 neřekla bych, že je to v hlavě. Spíš o těch dětech. Já s uřvaným synem na začátku nezvládala vůbec nic a nechat ho vyřvat kvůli mému cvičení jsem nechtěla. Nebo tobě taky řvalo, ale nechala jsi ho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.4.18 09:08
@Anonymní píše:
@janickaIII to mas pravdu, bez komunikace to nejde, ale kdyz mu treba reknu, 20.jdu k zubari, tak mi na to rekne, hmm a co ja s tim? To mam byt doma, cipak ja vim, co v praci bude?? On vetsinu orace delat pres pc a telefon, takze doma byt muze, ale je tim uplne posedly

Tak zkus změnit způsob komunikace. Řekni mu 20. jdu k lékaři potřebuju abys… A trvat na tom co potřebuješ. Ze zacatku to bude trvat než pochopí a naučí se to, ale je rodič stejně jako ty takže povinnosti máte oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
4.4.18 14:32

@belladonna tak zakladatelka nepíše nic o uřvaným dítěti. Píše, že se malý narodil asi před rokem, to se zrovna stěhovali. Takže si nemyslím, že roční dítě nejde už nějak zabavit. Navíc, pokud ho naučí spát doma-chce to chvíli trpělivost, ne to hned vzdát, bude mít na to cvičení/jiné věci i čas. Ale když chodíš 4h venku, tak prostě nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.4.18 12:25
@Anonymní píše:
@janickaIII kazdy den jsem s kamaradkou venku, ale je to porad dokola to same. :,( Na krouzky se od nas z vesnice nedostanu, bez auta… Je to zacarovany kruh :,( :? Moc rada bych nekam jednou vypadla sama, ale to se mi postestilo nedavno a do ted to vse posloucham, jak jsem prisla o pulnoci. Kdykoliv jde tatinek, tak ho nechame i rano vyspat. Vse je na mne, on totiz VYDELAVA!:( (Tim se obhajuje) :(

Tak to je ale velice špatný argument. Na tohle zřejmě pomůže jen léčba šokem. Třeba o víkendu bych jej nechala prostě s dětmi samotného, ať se stará. To by teprve pochopil, že nejste na dovolené. Jinak je to ale o klidné komunikaci. Prostě si s ním v klidu večer sednout a vysvětlit, jak vlastně vypadá váš den, že se neflákáte. Odpočinek a trochu seberealizace určitě potřebujete, nelze žít jen s dětmi v domácnosti. Pokusila bych se nic manželovi nevyčítat, spíše trochu „pohladit jeho ego“ tím, že samozřejmě oceňujete jeho pomoc, že zajistí rodinu apod., ale poukázat na to, že si opravdu moc neodpočinte, že děti vyžadují pozornost a neustálou péči a že byste ráda také alespoň jednou týdně někam vyrazila. Upřímně nechápu macho smýšlení, že ženská musí sedět doma a být zticha, když muž vydělává. Nejsem si ale jistá, zda bude vás muž schopen, vůbec vám naslouchat, podle toho, co píšete. Dobrý argument je také poukázat na to, že když budete neustále unavená, podrážděná aj., odnesou to dost šeredně vaše děti, což by přeci on také nechtěl. Pokud ano, tak je to tedy značný sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí