Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy.
Diskuzí na toto téma tu je asi hodně, ale nechce se mi to hledat.
Podstpupila jste některá sterilizaci ve 30 letech? Mám 2 děti, jeden potrat za sebou a celkově 3× kyretaž. Další děti už opravdu nechceme.
Udělá mi ji někdo v tomto věku? A lze to na pojišťovnu nebo se to hradí? Děkuji za odpověď
Udělá, hradíš sama. Je tam povinná lhůta 14 dní, aby sis jako měla čas to promyslet, dle zkušeností kamarádek měl občas někdo blbý kecy, ale jinak v zásadě pohoda. Osobní zkušenost nemám.
Hradí se to. Taky o tom vážně uvažuju. Je mi teda o pár let víc. Kdysi byly přísnější podmínky, dneska už ne. Jen je tam ta lhůta pro potvrzení, rozmyšlení.
Kdyby se můj nejmladší neotočil, tak jsem chtěla sterilizaci v rámci sekce. Ale otočil se, rodila jsem normálně, tak musím vyloženě na zákrok. Jinak je to i levnější, když se to dělá v rámci jiné operace. Teď čekám až se přežene covid a až přestanu kojit.
Známá byla hradila si to sama cca 15tis (zalezi na nemocnici) a je spokojená až nasetrim mam to v plánu taky.
Já jsem si nechala udělat sterilizaci u třetího CS. Bylo mi 29. Bralo se to, jako zdravotní důvody, takže jsem nic neplatila.
Ahoj, chci se zeptat, máte některá kdo tu jste zkušenost s tou sterilizací? Mám zákrok příští středu a mám dotaz, jestli když doposud užívám pilulky, tak jestli musím vysadit? Respektive teď jsem měla pauzu týden a zítra bych měla začít nový plato, ale ve středu mám ten zákrok avšak antikoncepci kvůli pravidelnému cyklu prý lze užívat i po sterilizaci, tak se chci poptat jestli nevíte co s těmi pilulkami od zítra, pokračovat s nimi dál? Děkuji
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, máte některá kdo tu jste zkušenost s tou sterilizací? Mám zákrok příští středu a mám dotaz, jestli když doposud užívám pilulky, tak jestli musím vysadit? Respektive teď jsem měla pauzu týden a zítra bych měla začít nový plato, ale ve středu mám ten zákrok avšak antikoncepci kvůli pravidelnému cyklu prý lze užívat i po sterilizaci, tak se chci poptat jestli nevíte co s těmi pilulkami od zítra, pokračovat s nimi dál? Děkuji![]()
Ahoj, prosím tě, napsala bys sem pak, jak to probíhalo, jak se to hojí, jestli něco bolelo, atd.? Chtěla bych to podstoupit, akorát chlap je proti, ale já do toho chci na 99% jít..
@marcellia píše:
Ahoj, prosím tě, napsala bys sem pak, jak to probíhalo, jak se to hojí, jestli něco bolelo, atd.? Chtěla bych to podstoupit, akorát chlap je proti, ale já do toho chci na 99% jít..
Určitě, napíšu sem koncem příštího týdne nějak, jak to všechno probíhalo, až budu mít vše za sebou ![]()
@Anonymní píše:
Určitě, napíšu sem koncem příštího týdne nějak, jak to všechno probíhalo, až budu mít vše za sebou
přeju hodně štěstí, ať to moc nebolí a vše se dobře zhojí… také o tom uvažuji, tak budu ráda za dojmy ![]()
@Anonymní píše:
Určitě, napíšu sem koncem příštího týdne nějak, jak to všechno probíhalo, až budu mít vše za sebou
Díky a držím palce, ať to jde hladce ![]()
Ačkoliv se necítím na to nemít anonym, také se přimlouvám za sdělení dojmů. Zvažuji…
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, máte některá kdo tu jste zkušenost s tou sterilizací? Mám zákrok příští středu a mám dotaz, jestli když doposud užívám pilulky, tak jestli musím vysadit? Respektive teď jsem měla pauzu týden a zítra bych měla začít nový plato, ale ve středu mám ten zákrok avšak antikoncepci kvůli pravidelnému cyklu prý lze užívat i po sterilizaci, tak se chci poptat jestli nevíte co s těmi pilulkami od zítra, pokračovat s nimi dál? Děkuji![]()
Asi uz antinu potrebovat nebude kdyz jdes na sterelizaci
ja uz bych nic nebrala, zvlast pred operaci, muze vzniknout embolie.
@marcellia píše:
@azaleila píše:
přeju hodně štěstí, ať to moc nebolí a vše se dobře zhojí… také o tom uvažuji, tak budu ráda za dojmy
@Anonymní píše:
Ačkoliv se necítím na to nemít anonym, také se přimlouvám za sdělení dojmů. Zvažuji…
@andelka83 píše:
Já taky poprosím. Též uvažuju.
Ahoj, tak už to mám za sebou, přijela jsem tam nalačno na 8 ráno, jenom jsem měla gynekologický vyšetření, sespsala ještě nějaký papíry navíc k hospitalizaci a pak šla na pokoj a kolem 10 ráno jsem šla hned na sál, pod celkovou anastezií, tu jsem zvládla v pohodě, probrali mě na pokoji, kde kontrolují 15 minut zdravotní stav a pak mě převezli zase já normální pokoj, pak jen dali kapat infuzi a kontrolovali tlak, zákrok jsem měla laparoskopickou cestou, mám vpich přímo v pupíku, druhej vedle pupíku nalevo a třetí na levým podbřišku, co si budem, bolí to jak čert, těžko se mi vstává, chodí i sedí, ale to bude v pohodě, přirovnala bych to k silným menstruačním bolestem plus bolest v každém tom zašitém vpichu, jsem celá nafouklá jak balón, museli mě v narkóze i cévkovat a tak mám trochu podrážděný močák, ale to všechno se dá dokupy, dali mi ještě večer injekci proti trombóze, nabízeli léky na bolest a druhý den jsem jela dobrovolně domů, mohla jsem tam ještě zůstat 3 den, ale já jsem se rozhodla odjet, jsem doma více v klidu, pak samozřejmě trvá kratší neschopnost od práce, přičemž já mám dovolenou, takže to řešit nemusím teď a pak za 5 až 7 dní jdu k obvodní gynekoložce na vyndání stehů a bude to v pohodě, takže bych to řekla takhle, není to nic co se nedá zvládnout, až se to zahojí bude to v pořádku a antikoncepční pilulky už dál zobat nebudu, teď se bude muset srovnat hlavně nějak můj cyklus po těch pilulkách plus po tom zákroku, teď už to chce jen čas a hlavně jsem teď moc spokojená, takže pokud nad tím uvažujete, vydržet se to dá úplně v klidu, vlastně složitý na tom je to vyřizování a papírování, 14ti denní lhůta na rozmyšlenou, jestli na zákroku opravdu stále trváte, ale to se taky dá všechno prostě vyřešit, pokud o to opravdu stojíte, takže jo, spokojenost ![]()