stisk v pěstičkách

115
14.12.09 19:57

stisk v pěstičkách

Maminy, prosím, mám dva dotazy. První je v síle stisku ručičky. Anetka bezproblémů udrží v ručičkách běžná chrastítka, předává si je z ruky do ruky, natáhne se sama a uchopí hračku. Ale když chci, aby se mě pevně chytla a já ji za ručičky vytáhla (z lehu do polosedu), tak se to nedaří. Buď se neudrží, nebo se sama hned pustí.
Druhý dotaz: od kdy by měla zvládat pasení koníčků s rozevřenými dlaněmi? Anetka se snaží na rukou zvedat, ale stále se zaťatými prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
14.12.09 21:34

A co na to vaše doktorka? Já nejsem žádný expert, ale z naší zkušenosti - my byli na neurologii a rehabilitaci prvně už ve třech měsících, právě kvůli téhle „zaťatosti“, malé tam předepsali vitamín B6 na uvolnění svalů. Takže pokud se ti něco nezdá, zeptej se doktorky. Buď vás někam pošle, nebo aspoň poradí.
Mimochodem, se slzou v oku vzpomínám na ty doby, kdy si naše bosorka držela svoje zaťatý pěstičky a nesnažila se mi co pět minut zlámat prsty nebo vyškubat všechny vlasy… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
14.12.09 22:01

Ahoj, máme něco přes 4 měsíce, taky pěstičkujeme u pasení a taky rehabilitujeme. Už snad ve 3 měsících by mělo otevírat ručky… taky bych se zeptala dr, jestli vás neodešle na dětskou neurologii na zkouknutí… ať to radši posoudí odborné oko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 08:40

Holky, děkuju za rady. Anetka bezproblémů pěstičky otevírá, učila jsem ji jak se dělá „malá“ a opravdu krásně otevře dlaň a pohladí. Děláme pěkně paci paci, ale jen při tom pasení na to ještě nepřišla. Nafoukla jsem ji balón, tak to zkusíme ještě takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.09 11:35

Máš moc šikovnou holčičku, rozevřené pěstičky bude mít, až se sama bez problému překulí na záda a zpět, u nás to bylo v cca 5-6ti měsících, musí na to dojít sama. Není kam spěchat, pak se zbytečně stresuješ a honíš po rehabce a přitom by to malá zvládla třeba za 3 týdny sama, oni mají mimča své tempo a dokážou často mile překvapit :wink:

Co se týče úchopu, to je přirozené, že se tě už nedrží jak klíště, vyvýjí se v samostatnou bytost, počkej za dalších 5-6 měsíců se tě bude opět držet jak klíšťák a ječet „mama mama“ , to nastane doba fixace na maminku a WC budete okupovat obě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 12:03

janinko děkuji, to wc mě pobavilo, ale vím že na to dojde a už se tak nějak těším :lol: .
Zatím se tím nijak nestresuju, protože Anetka si dokáže chytnout prsty na nožičce, což je dle tabulek až pro sedmiměsíční, jen v tomto je trošku pozadu. Vím že sledování tabulek je nanic, protože každý mimčo je jiný, a odchylka +- 2 měsíce nehraje roli. Já do nich jukám, abych věděla na jaké hrátky se mám víc zaměřit. Zkusila jsem ji položit na balón a tam má pěstičky krásně rozevřené.
A na ten stisk nestisk se zeptám doktora. Možná prostě bude jen něžná jemná ženská :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí