Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janulinka81
Snížena funkce, ale opravdu jen mírně… tohle se spraví během chvilky a těhotenství to určitě bránit nebude ![]()
@Janulinka81
Určitě, normální hodnota je do 3,8. Jakmile začneš brát léky tak se to upraví. Navíc když bude doktor na endokrinologii vědět, že se snažíš o miminko, bude tě pečlivě hlídat.
Ahojky, já jsem 3,5 roku bez štítné žlázy. Kvůli zhoubnému nádobí na šž mi i se všemi uzlinami na pravé straně krku vyoperovali. Že začátku to byl boj, protože nemohli vyvážit hladinu hormonů,abych mohla fungovat nebyla unavená a ostatní spokojené problémy. Hodně záleží co ti určili za diagnózu…máš sníženou nebo zvýšenou funkcí štítné?? V podstatě obojí není dobré, ale každé v něčem jiném. Mě třeba strašili ,že nebudu moci vůbec otěhotnět, vím,že hodně holek s tím má problémy, ale my měli štěstí a za měsíc se nám narodí chlapecek. Ovšem ze svých zkušeností vím,že pokud ti najdou dávku euthyroxu nebo letroxu ( podle diagnózy) a ty se cítíš v pořádku ( nesmíš byt unavená, jak kdyby přejetá , musíš se prostě cítit dobře a hlavně normálně fungovat) mělo by být vše v pořádku. Opravdu hodně záleží na té diagnóze. Pokud si budeš chtít napsat soukromne, klidně ti poradím, myslím,že o tom za ty roky čím dost.
Přeju ti hodně štěstí. A svět nestojí na šž.
![]()
@Ivulka218 jasné rada si popovidam..ale nevím jak se to děla soukromé?.. ![]()
@Katkaje ano řekla jsem sestřiček důvod vyšetření takže vědí ze se snažíme o miminko.. ![]()
@Janulinka81 také mi posouvali než se srovnají hodnoty.
Hrozí potrat, nebo že se ani neujme.
@Janulinka81 jestli si dobře pamatuji pro otěhotnění je ideální hodnota okolo 2
@Janulinka81 v těhotenství jsem brala léky, to jsem se bála..
Po porodu jsem je vysadila, protože mám hraniční hodnoty a nechtít těhotnět, nikdo by to neřešil. Doktorka mi v tomto tady dala protichůdné info - přesně to řekla, že kdybych nechtěla otěhotnět, nemusela bych to brát a pak řekla léky brát doživotně.
Ale nepíšu to jako návod někomu.
@Efka2015 no a to bylo za jak dlouho?A měla jsi IUI nebo IVF?
Ano a to jsem ani nebyla zadna mlada maminka (bylo mi 33 let)