Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janulinka81 IVF. IUI se nevedlo.
No hodnoty znova nezkoumala, má zkušenost, že se to stabilizuje za ty 2M, takže jsme do toho za ty 2M šli.
@Efka2015 a kolik jsi měla hodnotu štítky ?A kde jsi byla v jakem centru?a kolik jsi doplacela za IVF?
@Janulinka81 TSH byla i okolo 5,100, jestli si dobře pamatuji.
IVF Clinic Olomouc, 21.500 Kč
@Efka2015 tobě udělali IVF ikdyz jsi měla hodnotu 5,100?
nebo jsem to špatně pochopila?Me naměřili 5,30. A měli jste k tomu IVF i nějaké další techniky jako napr ICSI?Promin ze se tak vyptávam ![]()
@Janulinka81 Určitě být Tebou, tak nejdříve zaléčím tu štítnou žlázu. Mě zjistili na začátku v CAR autoimunitní zánět ŠŽ, tak mě poslali na endokrinologii a až po zaléčení jsme šli do IVF. Není to jenom problém otěhotnět, ale miminko tu Tvou potřebuje právě na začátku těhotenství než se mu vytvoří jeho vlastní. Navíc jsem na začátku chodila více na kontroly na endokrinologii a upravovaly se mi dávky léků
@Bananas mě dnes také zjistila zánět autoimunitni zánět a v pondělí jdu k ni znova protože tam bude mít výsledky z krve jelikož si není jista tou hodnotou protože jsem byla po viroze když mi vyšla 5,30.A jak dlouho ti trvalo než ses vyléčila?
@Janulinka81 Já už je mám doživotně ty hormony. Ale fakt je dobré, že jsi tam šla a budou Tě více hlídat. Hlavně v tom případném těhotenství je to nutné. To jsem chodila každý měsíc na kontrolu.
Zadařilo hned na první pokus a po 5 letech jsem dokonce přirozeně otěhotněla
@Bananas no já se dovim v pondělí co a jak a pak uvidíme..navíc se teď s manželem lecime na zánět co nám zjistili antibiotikama deset dni..12.3. Jsem objednana do pronatalu a v dubnu bych chtěla na IUI pokud se nezadari přirozené.jeste jsem si koupila nosifol tak uvidime
@Janulinka81 nene, už si to nepamatuji přesně, myslím, že to bylo po IVF ale ne před vložením, to jsme odložili.. možná to bylo před celým IVF nevím fakt teď přesně..
Ahoj obnovují diskuzi, snad někdo odpovi ![]()
S manželem chodíme do caru a našli mi sníženou funkci sníženou funkci štítné žlázy
5,68 naměřili.
Poslali Mě na endokrinologii to jdu až 17.1.
Chci se zeptat, otěhotněl někdo po tom? Jaká je léčba? O mimi se snažíme 11. Měsíců a nic. Pokud to nepujde zkusime IUI. Jak to probíhalo u vás?
Děkuji za odpovědi jsem z toho špatná ![]()
@Leontys ahojky já mám také sníženou funkci štítné zlazy a když mi na to v lednu přišli měla jsem hodnotu 5,30 ale dali mi léky a během tři měsíců jsem to měla v pořádku..sice jsem otěhotněla po prvním ket ale v 11+1 revize protože to bylo zamlkle tehu pak druhy pokus nevyšel a když jsme chteli jít do dalšího kola ivf tak jsem otěhotněla přirozeném a teď jsem 8tyden tehu..
ale je to taky hodně v hlavě..
@Leontys
Ahoj, na sníženou funkci štítné žlázy jsem také přišla až při delším marném snažení. Bohužel nevím jakou hodnotu jsem tenkrát měla, na endokrinologi ti budou dělat odběry krve a podle toho nasadí léčbu. Většinou prášek Letrox, může pár měsíců trvat než se hladina ustálí. Já první rok chodila na odběry krve zhruba každý třetí až čtvrtý měsíc a podle toho upravovali výši dávky. Později už jen jednou ročně na pravidelnou kontrolu (jako se chodí zbytek života).
Moc tě nepotěším, ale ikdyž už mám hladiny dlouhodobě ustálené, tak jsem stále neotěhotněla.
Ideálně si nechej později vyšetřit i imunologii, mě to dělali v CAR. Poruchy štítné žlázy se řadí mezi autoimunitní onemocnění (zjednodušeně tělo na daný orgán samo útočí a zničí ho). V souvislosti s tím můžeš (ale hlavně i nemusíš) mít rozjetá další autoimunitní onemocnění - především reakci vlastího těla na sperma nebo dokonce reakci těla na oplodněné vajíčko. Tělo s imunitní poruchou to rozponá jako vetřelce a zahubí ho.
Mě to řekli v CAR, že to nejspíš bude můj případ, když jsem jinak zdravá. Imunologii mi proto provedli dvakrát a problém v tomhle nebyl.
@Janulinka81
Gratuluju k těhotenství
Je krásné vidět, že se stále daří přirozeně, i přes neúspěšné KET. Přeju aby to dopadlo do šťastného konce.
@Sarkaa90 dekuju moc…
snad to tentokrat už dopadne až do konce..za měsíc jdu na screening