Štítná žláza a problém otěhotnět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
21.12.19 08:20
@Janulinka81 píše:
@Leontys ahojky já mám také sníženou funkci štítné zlazy a když mi na to v lednu přišli měla jsem hodnotu 5,30 ale dali mi léky a během tři měsíců jsem to měla v pořádku..sice jsem otěhotněla po prvním ket ale v 11+1 revize protože to bylo zamlkle tehu pak druhy pokus nevyšel a když jsme chteli jít do dalšího kola ivf tak jsem otěhotněla přirozeném a teď jsem 8tyden tehu.. :potlesk: ale je to taky hodně v hlavě..

Ahoj tak alespoň dobra zpráva děkuji, jsem vystrasena co se bude dít, aby šlo vůbec umělé…A tobě gratuluji a přeji ať je vše jak má být :) Ještě by mě zajímalo jak píšeš že jsi byla na KET co to znamená? To je IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.12.19 08:24

@Sarkaa90 já právě nejspíš v té souvislosti mám autoimunitni onemocnění juvenilni idiopatickou artritidu už asi 13 let…
A ty jsi nebyla na žádném umělém oplodnění že se nezdařilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.12.19 09:50

@Leontys
Ahoj, pokud už máš nějaké autoimunitní onemocnění tím zvlášť bys měla trvat na vyšetření imunologie v CAR. Tyhle nemoci se na sebe mohou nabalovat.
Ale překážka pro umělé to taky být nemusí. Já chodím do do CAR rok a půl, zkoušeli jsme pár IUI (ale to nemá moc velkou šanci, spíš je to jen nenáročný pokus). Potom mám za sebou dva transfery embra v rámci IVF. (KET je kryo embryo transfer - tedy vložení rozmrazého embrya). Doporučuju všechno o IVF načíst dopředu, ať si pak s doktorem rozumíte a víš na co se zeptat ;) Štítná žláza se musí při otěhotnění hlídat, je to důležité k vývoji. Ale při otěhotnění to nemusí být jediná překážka. Myslím že u mě to samotnou štítnou žlázou není, problém musí být i jinde, jen se nezjistil.
Přeju pevné nervy a hlavně trpělivost!! Nezoufat nad tím, že to nebude hned, radši se připravit na více pokusů (vždyť úspěšnost IVF je cca 50-60%). Když budeš mít to štěstí a podaříse to brzo, budeš alespoň mile překvapená. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
21.12.19 10:06

@Leontys dekuju.. :* ano to je ivf ET je transfer čerstvého embrya a KET je transfer rozmrazeneho embrya.. :palec: držím ti palce ať se brzy zadari.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.12.19 10:07

@Sarkaa90 děkuji moc snad ano. Jak dlouho se snažíte jestli se mohu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.12.19 11:16

@Leontys Snažím se celkem 4,5 roku. Taková doba a to ještě nemáme vyhráno. Kdyby mi to někdo řekl na začátku, vůbec bych nevěřila že se to takhle potáhne. Každou chvíli jsem čekala kdy už to bude, že už to nemůže přeci dlouho trvat. Ale prostě čas pokračuje a nic… Důležité je, že se všechno řeší, že chodíme k doktorům a nesedíme už jen doma se založenýma rukama.
Je fakt že jsem se s tou neplodností dlouho nemohla smířit a srovnat se s tím. Je to moc těžké, však to každá známe.
A jak dlouho se snažíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.12.19 00:00

@Sarkaa90 jeziis chudino to mi je moc lito :,( v čem je ještě tedy u Vás problém?
My se snažíme 11 měsíců takže když to vezmu podle tebe je to nic…
Ale teda šíleně mi to ovlivňuje poslední asi 3 měsíce psychiku. Jsem na všechny zlá a protivná. Nechodím nikam krom práce…snad se brzy postesti no.
Pokud můžu se ještě zeptat. Jak dlouho Vám trvalo než jste šli do ivf?
My jsme teda v začátku budou.mi dělat pct test a manželovi nějaký hloubkový spermiogram a pak se asi dozvíme co dál…jestli se počká než se zaleci ta stitna zlaza… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
22.12.19 10:10

@Leontys pokud nebudeš mít zalecenou stitnou žlázu tak asi stejně moc šanci na otehotneni nemáš…stitka je previt… :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.12.19 20:43

@Leontys Ano opravdu je to dlouho, ale spousta ostatních je na tom stejně nebo hůř. Mě popravdě dodává nejvíc sílu, když čtu co všechno jiné snažilky museli překonat. Jinak žádný jiný zdravotní problém se doposud nenašel, někdy se to ani nezjistí, někdy není jasná příčina. Do CAR jsme začali chodit opravdu později. Od začátku jsem nebyla moc příznivcem IVF, bylo to pro mě až to poslední řešení. Hlavní pro mě bylo počít přirozeně a protože je mi pod 30, tak jsem tomu chtěla dát šanci, ale nepodařilo se. S těmi náladami tě chápu, není to lehké být pořád dobře naladěná když trápí tohle. Psychicky náročné to bohužel je a nejhorší když jsou těhotný kamarádky okolo a bez snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.12.19 21:12

@Sarkaa90 mě je taky pod 30,radsi bych přirozeně, ale uvidíme no…
Budu držet palečky snad se co nejdřív podari :srdce:
Přesně jak píšeš, kolem mě samé těhotné, nebo mimina mají a to na první dobrou jak se říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí