Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebovala bych poradit mám 5-ti měsíčního chlapečka je kojený ale už 14 dní mu dávám na večer kašičku a k obědu zeleninu potom ho dokojím ale přestal mi potom kakat kakal krásně 2 krát denně a tet tak jednou za týden už asi 5 dní nekakal pořát tlačí ale nejde mu to, dneska jak tlačil tak vytlačil trošku krve dost mě to vyděsilo můžete mi někdo poradit jesti měl někdo podobný problém jak mu pomoct? děkuji
Myslím, že tohle má většina přikrmovaných dětí ![]()
Já jsem používala špičku teploměru a do toho jsem jí mačkala břicho, někdy ten bobek byl tak tvrdý, že si tedy dcera musela užít. Prodávají i takové trubičky na odsátí bobku, ale my jsme vždycky použily teploměr. Možná zkusit mu před tím, než bude tlačit namazat konečník nějakou mastnou mastičkou(jestli se to dá vypozorovat).
Nedávej mrkev. Krev mohla vyjít proto, že tam je teď dost tvrdá stolice a jak se jí snaží vytlačit, tak si odřel konečník, tak jsme to měly my. Při zavádění příkrmů malá kakala tak, že jsem jí chytla pod kolínky (byla jakoby na bobku, držela jsem jí tak jako když dáváš venku čůrat holčičku)a ty jsem jí přitáhla co nejvíc k bříšku, pod ní jsem dala jednorázovou podložku a obvykle to šlo ven, když ne, tak jsem použila rektální rourku |)došlo na ní tak 5×)
Urcite pouzij rektalni trubicku a vydrz/opakuj, kdyz se hned na prvni zastrceni nepodari boban vytlacit. Kdyby to nevypadalo, tak radsi k doktorovi, pro jistotu
A souhlasim s nedavanim mrkve, ta stavi.