stolni hra pro 4,5 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
169
19.11.09 14:06

stolni hra pro 4,5 let

Ahoj,planuji pro synovce pod stromecek nejakou stolni hru,ale zatim zacal pobirat jen obrazkove clovece.Ma nekdo tip na jinou hru,ktera prave NENI ve stylu clovece(to aby zkousel premyslet i jinak,a nemel doma vlastne dve stejne)?Pexesa,kvarteta,cerny petr mu jeste nejdou:(.Kdyz koukam v obchode,tak hry jsou zabelene a moc se nedozvim.Diky za rady co bavi vase ratolesti.Jo a asi nemusi byt pro vice hracu(spolecenska?)ale spis by to asi uvital,nerad si hraje sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jrk
494
19.11.09 14:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
19.11.09 14:23

Mohu doporucit hry:
Halali - vyborna pro dva hrace (fakt moc pekna)
Strelene kachny - vynikajici i pro mensi deti. Jednoducha pravidla. Cim vic lidi tim vic zabavy.
Z pohadky do pohadky
Loupeznici - pomerne jednoducha hra na typu chodicky
Lovci pokladu - jiste pamatujete z nasich detskych let.
Carcasone - pokud hru zjednodusis mohou hrat i mensi deti (stavet mesta a silnice). ale zalezi jak na tom jste.
Activity - znama si koupila a pry je to vynikajici pro rozvijeni ditete.
sfinga - dobra hra na pamet

A ted jsme koupili jeste pro mensi hru
Zabak kvak - ale hrali to i dospeli a moc se libila.

Nevim presne nazvy

• Hazes kostkou a podle barvy jedes na pole horiz a diag. No a na cervenych polich jsou mrkve. Ty je sbiras.

(mohu poslat planek hry)

• skladani barevneho kasparka (mohu poslat obrazek)
  • pexeso, karty (treba harry potter hra - 3 druhy karet)

slozitejsi hry:
Katedraly - rozviji kombinatoriku
skladani slov - mnoho variant, jestli neoceni ted, jak budete trosku starsi urcite bodne pro rozvoj slovni zasoby a cestiny.
Bang - je potreba ale vetsi skupina lidi, jinak je to nuda.
Marsal a spion - me se v deseti tato hra moc libila, ale je otazka zda jste na takoveto hry.
Citadela - dobra hra pro pobaveni, ale je lepsi ji hrat ve vice lidech.
kralovske rosady - hodne na hlavu kde nic neni jiste.
Dostihy a sazky - po urcite dobe se dost opakuje.
Fantom stare prahy
Talisman - pekna hra pro detskou fantazii. Ale nevim jestli je k sehnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
19.11.09 15:01

moc dik za bohate info :-D ..my jsme hodne hravy(cela rodina:),ale bohuzel maji same hry pro ty starsi,i z tech co jsi jmenovala..ja myslela neco fakt jednoduchyho pro toho ctyrletyho,on teprve zacina s hrama a obrazkove clovece pochopil nedavno:(jeste mu to moc nemysli :roll: ..myslela jsem treba toto,tyhle hry vubec neznam- http://www.svet-her.cz/…pasliku.html
http://www.svet-her.cz/…k-vario.html
jestli to knecemu je,nebo jsou to hry o nicem?
Jeste me lakaji ty detske activity,myslite ze jsou hodne tezke pro 4roky?hrajete to nekdo doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.11.09 18:41

My jsme teď spíš (kvůli mladšímu) začali hrát hodně Loto. Je to hra o náhodě, komu padne jaký obrázek, ale dají se koupit lota s různými tématy - my teď máme třeba hodiny, takže i něco naučit se u toho dá…A dají se i vymyslet různé obměny. No a kluky to baví oba dva, Tomík je nadšený, že hrajem konečně něco, u čeho se nemusí tak přemýšlet :lol:

Neukazuje mi to metr - starší (Tom) má 5,5 a mladší 3 roky.

Příspěvek upraven 19.11.09 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
19.11.09 20:21

Honzík je malinko mladší a hrajeme

• domino
  • lotto
  • carcassone (bez figurek, jen stavime)
  • člověče
  • loupežníky
  • mozna jeste neco, ale nechce se mi jit kouknout se do skrine, pexeso ho moc nebere, cerneho petra, kvarteta jsme ani nezkouseli.

Taky ma doma houby, ale jako hra ho to moc nebere, jen hraje s dedou „prebijenou“ kartami s houbami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
19.11.09 21:06

Mrkni na navody.imlok.net
a stahni si toho saska. Dal jsem ho tam spec. pro tebe. Treba se bude libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pel
4861
19.11.09 21:25

Naše dcerka bude mít 3 roky a kromě výše jmenovaného se u nás často hraje Smolíček pacholíček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
19.11.09 22:02

vsem moc diky :-D obzvlast za saska,ten si myslim „sedne“ :lol: ..a vzhledem k cene:) zkusim rovnou i nake to loto a neco k tomu,to by bylo ze se nenauci :mrgreen: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Letajicizabka
20.11.09 06:57

Doporučuju taky hru Serpentina, to je příjemná hra na procvičení barev :-) Skládá se had tak, aby navazovaly barvy. Mě to baví i jako dospělou :-)

serpentina -lepší obrázek jsem nenašla

• Citovat
  • Upravit
Sakari
20.11.09 11:26

Ahoj,
mám otázku ke hře Activity děti . Může se hrát jen ve dvou nebo je fakt potřeba min. těch 3 - 4 hráčů, jak se píše na internetu ?
Díky. Sakari

• Citovat
  • Upravit
1490
22.11.09 10:48

Ahojky, doporučuji taky Smolíčka Pacholíčka, je to opět o náhodě (věci schované pod kloboučky), kostka s obrázky těch věcí. Kdo najde Smolíčka vyhrává. Mám tříletého caparta a hrajeme to s ním (i když on má svoje pravidla :roll: a to i u člověče,nezlob se - ale i tak je to legrace)

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
23.11.09 10:31

Nebo kloboucky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 09:21

OŽIVUJI

Dceři je 5 a čtvrt. jakou hru?

Hrajeme člobrdo obrázkové i počítací ( asi tak 20× denně a už mě to fakt neba :-) ), prší a různý karetní hry.
Já z dětských let pamatuju jen Z pohádky do pohádky, ale to mi přišlo takové zmatené a dlouhé - kdyžtak mi to vyvraťte, a Dostihy a sázky. Ty dostihy by se mi líbily. Ale zvládlo by to pětileté dítě? Aspoň třeba ten základ, po žetony, bez sázek. Je na hry taková šikovnější. A co třeba námořní bitva. Tam jsem četla, že je to od pěti let. Ale opravdu pětileté dítě zmákne souřadnice???

Asi trochu trpím pocitem koupit něco, co znám z dětství. :-D

• Citovat
  • Upravit
9066
10.12.14 09:34

My ted s petiletou hodne hrajeme cink junior http://www.bejby.net/…-junior.html?… a ted pod stromecek dostane pexeso pro usi http://www.sevt.cz/…si-43000200/?… a moje prvni obrazky http://www.agatinsvet.cz/…zky-v-kostce?… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí