Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás jsou oblíbené V kostce: Abeceda, Barvínek, Děti z Carcassonne, Želví závody, Kuřecí olympiáda, Look! a Farma od zn. Trefl, Duha.
My máme z těch Smart her zatím jen Králík Kuk (to je pro úplné maloše), Den a noc a Záhadný hrad.
Tučňáky na ledu jsme měli půjčené z knihovny, ale moc to holky nezaujalo, možná proto, že pro mladší holky to bylo moc těžké a nejstarší tyhle hlavolamy nebaví, nemá na ně trpělivost. ![]()
Teď mám zálusk právě na ty Zámecké schody pro tříletou a Barevný kód pro pětiletou dceru, ale k Vánocům mám už dárky nakoupené, tak to nechám na nějakou jinou příležitost. Želví závody jsou super, je tam sice prvek štěstí, ale musí se u toho přemýšlet, jaké kartě dát přednost (jestli posunout svou želvu dopředu, nebo škodit soupeřům), dá se i docela dobře taktizovat. ![]()
Na Labyrint junior jsem taky zvědavá, mám ho pro dceru k 5. narozkám, tak uvidíme. ![]()
Ubongo máme dospělácké, ale to horko těžko zvládá naše sedmileťačka, juniorskou verzi neznám. ![]()
@mona77
Prosím, můžu se zeptat, jak moc jsou si podobné Dobble a Barvínek? My máme Barvínek, ale dcera teď pořád básní o Dobble, že to hrály s holkami ve skautu. Tak přemýšlím, jestli to mám pořídit, jestli má cenu mít doma oboje, aby to nebylo totéž.
Díky.
@katsha Tak dobble i barvínek jsou založený na tom, že hledáš stejné dvojice obrázků. U obou jsou kartičky, ne kterých je množství různých obrázků.
U dobble má každý svoji kartičku s obrázky a uprostřed je hromádka zbylých kartiček (je jich nějak kolem 50) a kdo první najde dvojici stejných obrázků na své kartičce a na té uprostřed, ten bere tu jednu kartu z prostřední hromádky k sobě. Kdo má na konci nejvíc kartiček u sebe, ten vyhrává.
No a barvínka znáš.