Stop přibírání v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
447
30.11.11 20:50

STOP přibírání ?

Zdravím maminky :mavam:
Chtěla bych se zeptat,stalo se některé z vás,že jste v těhu úplně přestali přibírat na váze?Už tak měsíc mám stejnou váhu,ani deko nahoře a min.týden jsem byla u dr.(31tt) a malá měla jen 1180g 8o Trošku se bojím,že už mi tolik nepřibere… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101545
30.11.11 20:58

To kolik přibíráš nebo nepřibíráš ty nemá vůbec vliv na to jak přibírá mimčo. Ta váha mimča je možná o něco menší, já měla cca 1500g, ale na druhou stranu, ono není zrovna moc přesné, stačí když se doktor trochu sekne u měření a hned vychází něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.11.11 21:09

Já teď v druhém těhu přestala přibírat někdy ve 32.tt, přibrala jsem 13kg a pak už do konce ani ťuk. Ale asi mělo vliv i to, že jsem si do toho 32.tt dávala k obědu dortíček a pak jsem to dost omezila. A celkově jsem míň jedla, šíleně mě pálila žáha, takže jsem si mohla dát jen po malých porcích.
Dítě mělo skoro 3,7kg, takže byl v normě, ale váhový odhad byl v tom 32.tt nějakých 1900g :nevim: Ty ho máš celkem nízký, říkala na to dr něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.11.11 21:15

Já přibírat ani nezačala… Zatím. Ale kolik má mimino teda nevím, tak nějak doufám, že si vezme, co potrebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.11.11 21:17

ahoj já ke konci moc nepřibírala a děti taky ne..v 33+0 kdy jsem rodila měla malá 1.450 a syn 1.750g, takže mi to přijde na jedno mimčo málo, taky by mě zajímalo, co říkal dr. nechtěla bych tě zase zbytečně plašit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
30.11.11 21:46

Tak malá měla odhadem v 29+1tt 1360g narodila se v termínu s váhou 3600g
Já jsem nabírala tak nějak postupně,možná ke konci trošičku víc než na začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.12.11 07:51

Ty přibírat nemusíš, hlavní je, jak přibírá miminko. Pokud jíš normálně, nehladovíš ani nějak schválně nehubneš, nemusíš se bát, miminko si od tebe vezme, co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
1.12.11 10:36

On mi právě neřekl nic…Sestra mi dělala poradnu a zapisovala mi váhu do průkazu,ale taky nic…Až pak když mi dr. dělal UTZ,říkal,že je trošku menší,a pak se ptal mamky(byla se kouknout na miminko),kolik jsem vážila jako malá já,když mu mamka řekla,že já jsem měla 2800g,řekl,že nemůžu čekat obra,že bude taky menší…Já teda doufám,že to s její váhou opravdu nesouvisí,protože po dnešním vážení jsem zjistila,že jsem i malinko zhubla :,( A přitom se naopak cpu… :nevim: No,já doufám,že to ještě dožene.Jdu k dr. za 14dní,ale UTZ už mi dělat nebude,tak nevím jak to pozná…Dle přátel to může být stresem a tím,že dělám teď spoustu práce kolem pokoje pro malou,tak prý se mi to nestíhá ani ukládat :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.12.11 10:42

Já od 24. do 28.tt nepřibrala ani gram, pak za další měsíc + 0,8kg, malej podle odhadu za ty dva měsíce + 1100g, takže jsem vlastně taky „hubla“. Neboj, doktor by ti řekl, kdyby bylo něco v nepořádku. A že nepřibíráš, no, buď ráda, aspoň se nebudeš muset trápit s kily navrch po porodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
1.12.11 11:05
Dessie píše:
Já od 24. do 28.tt nepřibrala ani gram, pak za další měsíc + 0,8kg, malej podle odhadu za ty dva měsíce + 1100g, takže jsem vlastně taky „hubla“. Neboj, doktor by ti řekl, kdyby bylo něco v nepořádku. A že nepřibíráš, no, buď ráda, aspoň se nebudeš muset trápit s kily navrch po porodu :kytka:

No,nikdy bych nevěřila,že budu vynervovaná z toho,že mi kila padají dolů :lol: Ale děkuji,už jsem klidnější…zatím to prostě nebudu řešit,ten stres mi taky nepřidá a budu se dál ládovat tak jak do teď :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.12.11 21:36

Ahoj, já se taky trošku nervačím, jsem 35+3 a od záčátku jsem nepřibrala ani deko, podle doktorů jsme ok, nejsem žádná hubeňourka 168cm a 74 Kg. A to jsem počítala, že naberu minimálně 20 kilo, jak máme v rodině zvykem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 14:20

Tak až budeš u dr, tak ho popros o kontrolní odhad váhy, zda mimčo přiměřeně roste. Já bych asi byla též nervní, nerostoucí mimi by mohlo mít problém s placentou.
Ale pokud ty jsi v termínu měla pod 3kg, tak už se tam opravdu můžou objevovat dědičné dispozice. Tak se aspoň nebudeš muset bát porodu obříka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
2.12.11 14:26

Jojo, taky bych řekla, že bude dobré to zkontrolovat, ale pokud si byla ty maličká, tak to může odpovídat. Pokud by ti mimčo přibíralo stejně rychle jako mě, tak mi vychází, že by mělo mít po narození nějakých 2600g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.12.11 12:21

Tak já u prvního těhotenství jsem měla cukrovku,a celou dobu mi doktoři říkali jak je miminko malé,že nepřibírá ,ať jen ležím nic nedělám.Nakonec se malej narodil a vážil 3390g a doktorka se udiveně ptala kdo , že mi napsal do spisu ,že to je malé dítě :-)).Takže né vždy doktoři malé změří správně. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
3.12.11 13:00

Ono asi opravdu nemá cenu se tím ještě víc stresovat,pokud moje váha nemá na váhu miminka vliv,stejně s tím nic nenadělám :roll: A i když nejsem dr. myslím si,že pokud je tak malá,že by jí to nějak ohrožovalo,můžou doktoři dělat něco až po porodu,ne?Jako inkubátor atd… :nevim: Teď jen víc odpočívám,nelítám kolem domácích prací jak splašená,pokoj pro dítě je už taky hotový,takže jen čekám a láduji se dál jídlem,kterým chci :mrgreen: Příští úterý jdu k dr.,tak se zeptám,jestli už malá něco přibrala,víc asi dělat nemůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí