Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Safrik Já si taky občas uzobnu, ale svět se mění, názory také tak se ptám ![]()
@MilaLB píše:
@Safrik Já si taky občas uzobnu, ale svět se mění, názory také tak se ptám
Nazory a svet se menit klidne muze, ale nema to vliv na moji radost ze stoviku ![]()
@Jdani my dneska doma na gauči
byla jsem kouknout na zahradu na úrodu a našla jsem ho, to byla doma radost ![]()
Ne, na bezpečných místech jsem ho hrozně dlouho neviděla (i u nás na chalupě úplně vymizel, nevím proč), viděla jsem ho jen u cesty, kde močí ožralí, tam bych je to nenechala jíst ani omyté.
Ale na chalupě děti baští sléz (takové ty malé zelené kulaté placičky, my tomu říkali se sourozenci koláčky nebo chlebíčky).
Myslíš šťavel, takové ty trojlístky? Kyselina šťavelová je jedovatá, zejména neprospívá ledvinám. Jasně, všichni jsme to v dětství jedli, ale moc bych ji v tom nepodporovala a už vůbec ne v nějakém větším množství, než třeba ten jeden trojlístek na procházce…
@zrcadlo Jo tady ho už x let není nikde moc vidět. Letos ho tu pár máme, ale to dcerka už snědla skoro ![]()
@klamonožka Ne ne, šťovík je úplně jiná rostlina, taková vyšší s podlouhlými listy, google napoví.
Bože, jak ten jsem dlouho neměla. Vyrostla jsem na vesnici u lesa a tam ho byla plná louka. Krmily jsme se s ním se ségrama, mňam. Ale teď jsem ho fakt dlouho nikde neviděla.
Asi to bude znít jako toužebné volání po komunistických včerejšcích, ale mě vám přijde, že už ani ten šťovík není co dřív bejval, to je asi ta chemie všude… i když DDT asi taky žádná hitparáda. ![]()
@MilaLB píše:
Dobrý den. Maminky jí vaše děti také venku šťovík? Moje starší dcerka ano, vždy ho omyjeme vodou a hrozně ji chutná
Jako dítě jsem ho jedla bez omývání, vlastní dítě tím nekrmím. Když nevím, kolik psů to počůralo.
@zrcadlo píše:
@klamonožka Ne ne, šťovík je úplně jiná rostlina, taková vyšší s podlouhlými listy, google napoví.
Jo, já vím, akorát že my jsme právě jako děti jedli hodně tyhle šťavely (trojlístky, Oxalisy) a říkali jsme tomu šťovík, tak jsem si nebyla jistá, jestli nemyslíš to.
Nicméně i šťovík tu kyselinu šťavelovou obsahuje, i když ne tolik, takže by se ve velkém množství neměl. Ale pár listů asi neuškodí.
Dobrý den. Maminky jí vaše děti také venku šťovík? Moje starší dcerka ano, vždy ho omyjeme vodou a hrozně ji chutná