Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máme doma 3 měsíční holčičku, porod byl rychlý, jelikož už byl druhý. Byla do dvou měsíců dost neklidná a často plakala. Po té se to změnilo, bylo to krásné sluníčko, dvakrát jí dokonce hlídali prarodiče. Neměla problém s cestováním ani že ji někdo choval. Teď je tomu tak týden byla na píchání oušek a zároveň ji očkovali do obou nožiček. Na druhý den ji hlídala sousedka jako obvykle, jak se probudila, tak mě na chvilku zahlídla a smála se, šla jsem tedy vyzvednout malého ze školky, jak jsem se vrátila, tak řvala a řvala a nebyla k utišení, jen se jí sousedka dotkla nebo jen přiblížila, nechápu. Od té doby se to stupňuje a je to čím dál horší, nemůžeme ani k babičce. Nikdo kromě mě a mého manžela nesmí na ni sáhnout, ani přiblížit. Doma je jak sluníčko, hezky papá, v noci krásně spinká. Nevím, co se s ní stalo, Je mi jí líto, prostě se bojí. Lítostiví pláč-((((
Nemáte s tímto problémem zkušenosti???? Můj syn takový nebyl ![]()
sousedka ji uřknula!!!!
![]()
ne, fakt, já nevím, to mě napadlo jako první… ale kdoví, třeba tam je nějaká tahle věc mezi nebem a zemí…
ale spíš bych to přičítala reakci na očkování - i to byly naše děti vždycky cca 2 měsíce nesnesitelný. Jak to ovlivňuje nervový systém nebo co…prostě na zabití, a je jedno, jestli to bylo 3.měsíční mimino nebo roční prcek. Prostě po očkování to byly s nima nervy… může to být podobná reakce.
NiKi
Zrovna nedávno jsem o tom četla - strach z ostatních lidí, který vrcholí kolem 8.měsíce.Vy jste si s ním tedy pospíšili, obvykle začíná až kolem půl roka.Moc rad tam nepsali, jen to, že se má dítě učit na nepřítomnost mámy pomocí her typu Kde je máma? Kuk.Ale to bych řekla, že ve třech měsících bude ještě na prd..Vydržet, no ![]()
Možná bere zkušenost s pícháním oušek a očkováním jako špatnou zkušenost s cizími lidmi ![]()
Co třeba nějaká homeopatika či Bachovky proti strachu, těžko říct, zda by to pomohlo. Zkus mrknout do Poraden, je tam i homeo sekce
Tak moje malá asi od 3měsíců nesnáší mého tatku,jakmile ho spatřila tak spustila řev.Ted když ho uvidí tak docela dobrý ale nesmí jí chovat,to taky je řev.No a minulý týden jsme musely na hodinku pryč tak hlídala tchýně a dojedem a řvala jak tur
předtím to nedělala až ted.Asi se bojí
ale ukidnuju se tím že to věčně trvat nebude, jen musíme vydržet ![]()
Jo a ještě jsem zapoměla napsat že jakmile vyděla nekoho cizího tak řvala.Ted už tolik ne na štěstí ![]()
Jsme schválně vyhrabala ten článek a jmenuje se to „Strach osmého měsíce“…Tady jsem našla ten článek, možná je to váš případ… http://www.rodina.cz/clanek6128.htm
Když mě přijde ve 3m na separační úzkost ještě trochu brzo
A pokud to začalo po tom píchání a očkování, tak bych to spíš připisovala opravdu strachu a špatné zkušenosti
Gladys píše:
Když mě přijde ve 3m na separační úzkost ještě trochu brzoA pokud to začalo po tom píchání a očkování, tak bych to spíš připisovala opravdu strachu a špatné zkušenosti
Jj, to jsem taky psala, že je to ve 3.měsíci brzy, na druhou stranu že by si tříměsíční miminko pamatovalo, že mu někdo cizí způsobil bolest? Moje si to teda nepamatuje..
![]()
Po zavedení používání přípravku HEXAVAC byly hlášeny další nežádoucí účinky:
Byly hlášeny další reakce, které se vyskytují v místě podání injekce, svědění a vyrážky.
Vzácně byl zaznamenán u pacientů delší nebo abnormální neutišitelný pláč
Stejně jako u jiných očkovacích látek, se mohou u vašeho dítěte objevit některé vedlejší účinky. V proběhlých klinických studiích byl HEXAVAC všeobecně dobře snášen. Vedlejší účinky v místě vpichu zahrnovaly bolestivost při tlaku, zarudnutí, otok a bolest. Dalšími vedlejšími účinky byly podrážděnost, ospalost, horečka, nespavost, průjem, zvracení, nechutenství a dlouhodobý neutišitelný pláč
Následující nežádoucí účinky zahrnují ty, které byly hlášeny pro Prevenar 13:
Velmi časté nežádoucí účinky (tyto se mohou vyskytnout u více než 1 z 10 dávek vakcíny) jsou: • Nechutenství • Horečka,podrážděnost, jakákoliv bolest, citlivost, neklidný spánek
No tak ale to by plakala nejen u sousedky, ale kdekoliv a kdykoliv, ne?Ne že doma se směje a je zlatá a u sousedky řev jak na lesy..
Nás očkovaly teprve před 14dnama takže tím to teda fakt nebude
zdravím, máme doma totéž, její strach z cizích lidí se dost zhoršil a bez problémů snese jen mě a přítele…
Ahoj, dneska jsme zkusili, že babička přijela k nám, prvně jak zbystřila někoho jiného a taky jiné hlasy, brečela, ale jak tu byli dýl, bylo to o něco lepší, ale nechtěla jsem ji znovu trápit, že si ji někdo vezme do náručí. Opravdu stačí jen, aby se někdo nad ní naklonil a je tu lítostivý pláč, doma se aspoň zklidní, protože je ve svém prostředí, ale jinde ji nejde utišit. Jo a očkování s tím nemá opravdu souvislost, nic jí není-)