Strach o mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
11.2.14 11:54

No já nevím, mě to přehnané příjde… Dettol pro půlročního - vždyť už leze (nebo začne) a pak dá do pusy všechno.. Já ani nic nevyvařovala, ale tak chápu, že každý to má nějak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.2.14 11:54

ALe s těma myšima máš částečně pravdu, přenášejí nemoci a k takto malému dítěti by se jejich výkaly dostat neměly. Já mám roční holčičku a změnilo mě to tak, že bych to sama nikdy nečekala. Jsem spíš typ co nic moc neřešil- všechny maminy byly pro mě přehnaně čistotné, uzkostné…a teď? Taky jsem začala všechno víc řešit. A taky mě pár lidí „obvinilo“ že něco řeším až moc. To je asi normální, ale já mám pocit že to zatím mám v mezích normy. Ty máš pocit jiný a trápí tě to tolik, že ses vydala všanc cizím lidem a založila toto téma. A že jsou tady různí pisatelé :?. Podle mě jsi úplně normální :)-už jen proto, že máš takovou sebereflexi. Ale máš i tak dost starostí a pokud tě uklidní „odborný“ názor tak si zajdik tomu psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.2.14 11:56

Tak trochu přehnané to je, hlavně na to furt myslet :roll:
I když já jsem v začátcích taky chtěla, ať si umyjou ruce a kuřáci mi vadili a vadí stále (ale ti mi vadili i před dětma, mi samotné to strašně smrdí :poblion: ). Ale až děti začla lézt tak ošahali a olízali celý byt a tomu se fakt zabránit nedá a savem jsem rozhodně nevytírala, aby měli sterilní prostředí :roll: čím starší dítě, tím více té „špíny“ snese :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 11:58

@misulinka27 Dlouhou, je to neskutečný boj s nimi. Dokonce jsme i před lety měli i kočku, aby tu myši nebyli, ale ani kočka nezabrala. Všechny díry, co jsme viděli, tak jsem se snažili zadělat, ale i tak se sem nějak dostanou. :cert: A už tenkrát jsem z toho byla naštvaná, ale teď se o malou hrozně bojím, aby z nich něco nechytla.
No právě, když jsem řekla známe, která k nám přišla, aby si umyla ruce ( navíc je kuřačka a od to z ní je cítit), tak na mě pomalu vyjela, že to přeháním a ať jí s tím dám pokoj. Pak si je šla umýt, ale s těmahle řečma.

• Citovat
  • Upravit
3755
11.2.14 11:58
@Sibyla0 píše:
No já nevím, mě to přehnané příjde… Dettol pro půlročního - vždyť už leze (nebo začne) a pak dá do pusy všechno.. Já ani nic nevyvařovala, ale tak chápu, že každý to má nějak..

my máme dettol taky a děti mám odrostlejší a nevidím na tom nic špatného. a vyvařovala jsem dudáky a lehvičky, dokud z nich holky pily…to mi přijde taky normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
11.2.14 12:00
@Anonymní píše:
@misulinka27 Dlouhou, je to neskutečný boj s nimi. Dokonce jsme i před lety měli i kočku, aby tu myši nebyli, ale ani kočka nezabrala. Všechny díry, co jsme viděli, tak jsem se snažili zadělat, ale i tak se sem nějak dostanou. :cert: A už tenkrát jsem z toho byla naštvaná, ale teď se o malou hrozně bojím, aby z nich něco nechytla.
No právě, když jsem řekla známe, která k nám přišla, aby si umyla ruce ( navíc je kuřačka a od to z ní je cítit), tak na mě pomalu vyjela, že to přeháním a ať jí s tím dám pokoj. Pak si je šla umýt, ale s těmahle řečma.

no promiň ale to bych ji hnala. u nás to je teda automatický ;) a zvlášť jestli kouří to by u mě taky neprošla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
11.2.14 12:01
@Anonymní píše:
No právě, když jsem řekla známe, která k nám přišla, aby si umyla ruce ( navíc je kuřačka a od to z ní je cítit), tak na mě pomalu vyjela, že to přeháním a ať jí s tím dám pokoj. Pak si je šla umýt, ale s těmahle řečma.

tak leda pořád pastičky odchytávat…v tom přece nemůžeš žít s miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.2.14 12:01

Tak takovou „známou“ co si neumyje ruce a když jí o topoprosíš, tak ti vynadábych už příště nepustila přes prah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
11.2.14 12:03

Ty uz jsi tu diskusi jednou zakladala, vid? Tak trosku prehanis ale neprijde mi to zase az tak hrozne. Snad je normalni, ze k miminku nechodi nemocny clovek, a ze kdyz prijdu z venkova, tak si umyji ruce. To my spis prijde nenormalni opak :think:
Ale na tobe je videt, ze te to dlouhodobe trapi a porad nad tim dumas. Zajdi si k lekari. Nevidim na tom nic spatneho a myslim, ze nebudes prvni ani posledni s takovym trapenim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
11.2.14 12:04

Jinak u nás je teda normální jít si umýt ruce zvenčí i když na mimčo nesahám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 12:16

@Pizlam Nn nezakládala, tohle je poprvé, ale už jsem se musela vypovídat a zjistit, jak to mají jiné maminky :think:
@misulinka27 No ona je taková od rány, takže když se jí něco nelíbí, tak to řekne a dost často neváží slova. A ona je to spíš víc manžela kámoška než moje, takže se domlouvá s ním, kdy dorazí.
My zkoušeli pastičky, jedy (víc druhů), kočky, zadělat všechny díry… a oni na chvíli zmizí a pak se zase objeví. Ale jsou hlavně za linkou a v pokoji, kde bude jednou pokojíček. Savem podlahu nemyji, jen vodou s čistícím prostředkem na podlahy nebo jarem. Záchod myji každý týden a podlahu taky 1 týdně, někdy za 14 dní.
Manželova rodina je celá kuřácká, krom něj. A mě jako nekuřákovi kuřáci vadí a smrdí :( a když si ho třeba chce pochovat tchýně, která byla před tím venku na cigaretě, tak mi naskakuje husí kůže. Manžel ji upozornil, jednou si je umyla, ale pak už zase ne. Je mi i trapné pořád někomu říkat, ať si ruce myje.

• Citovat
  • Upravit
15404
11.2.14 12:17

Ježíš, však to je úplný humus ty příklady, co jsi uvedla, to by snad vadilo každýmu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
11.2.14 12:25

Anonymni: Nezakladala? Tak vidis, ze nejsi jedina ;) Uz to tu jednou bylo. ( mozna i vickrat, ja si to pamatuji jen jednou a docela nedavno )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 12:30

@Pizlam No, ale ta tu řešila půjčování… to mi problémy nedělá, když si malého někdo pochová…jako nepůjčila bych ho na noc ještě, ale když k nám někdo přijde, tak ho půjčím na chování a je mi jedno jestli ho mají v náručí 10 minut nebo celou návštěvu…pokud nejsou nemocní a umyjí si ruce z venku. Já se spíš bojím těch nemocí, co by mohli malého hodně ohrozit. :,(

• Citovat
  • Upravit
11739
11.2.14 12:34

@Sibyla0 no já nevim, co je na dettolu špatného, právě proto že ty děti nacpou do pusy cokoli, tak je snad dobrý jim toho hnusu trochu ubrat, ne? jako umýt ruce když člověk přijde z venku je snad naprosto přirozené a že jsem obyč tekuté mýdlo vyměnila za dettol neni snad nic proti ničemu…

jinak nám dneska v bytovce dělají vodoměry, teprve když neteče voda si člověk uvědomí, jak často by si ruce umyl… já jsem u kohoutku tak často, že by mě to ani ve snu nenapadlo… ale vařím, teda tu nejšpinavější část vaření mám odbytou od rána, kdy voda tekla, ale i tak, člověk zamíchá, ochutná, dochutí a automaticky a ono nic :roll: už aby ta voda tekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí