Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@madrianova píše:
To co popisuje paní anonymní mi přijde úplně normální! to vadí vše uplně stejně i mě, to není jen strach, ale hygiena atd. spíš mi přijde, že maminky, kterém to nevadí tak si nejsou normální spíš ony.to co píšeš ty je pochopitelné a jasné!!!
souhlas
![]()
@Pizlam Aha a nevíš jak se ta diskuze jmenovala? Já právě hledala a našla jsem jen tuhle, co tomu byla aspoň trochu podobná a proto jsem ji oživila.
@cami.m Jo s tou vodou to taky znám. Při té rekonstrukci linky nám voda netekla a hrozilo, že ani nepoteče a já šílela, že si nebudu moct umýt láhve.
@Anonymní píše:žiši a kde žiješ, že by bylo normální to udělat? neoblíknu ani sobě věci z krámu, to jse snad normál, ne? a že je čisto je dobrý, ale to snad nedává důvod mýt si ruce méně, ne? kde to žijeme, když je ženská s miminem nervozní z toho, že dodržuje základní hygienický pravidla??!!??
@brumik7 No a to je další věc, nechci malého obléknout do věcí, co jsou z krámu a nejsou vyprané nebo když tchýně upletla čepičku, svetr a rukavičky a chce, abych mu to před ní vyzkoušela a já nechci, protože pletecí jehly má na půdě nebo ve sklepě (není vlhký, jen se tam prochází kočky, myši atd)a když je jednou za rok vytáhne, tak je neomyje, než začne plést.
@cami.m Ruce si myji taky často (častěji než před porodem). Snažím se to omezit. Říkám si, že doma je čisto, tak to nesmím přehánět, ale bylo období v šestinedělí, kdy jsem si je myla pořád, když jsem šla dám špinavé prádlo do pračky, připravovat sunar malému…
Holky taky vse perem nez vezmem na sebe i pro dospely, natoz pro mimco. Kdyz jsem byla tehotna tak mamka sundala z auta spzetku a polozila ji na linku, no me omyvali
![]()
@cami.m píše: žiši a kde žiješ, že by bylo normální to udělat? neoblíknu ani sobě věci z krámu, to jse snad normál, ne? a že je čisto je dobrý, ale to snad nedává důvod mýt si ruce méně, ne? kde to žijeme, když je ženská s miminem nervozní z toho, že dodržuje základní hygienický pravidla??!!??
spíš je z toho špatná, protože má okolo sebe lidi- čuňata který se tak nechovají, tak si připadá nenormální ![]()
@cami.m No mé okolí to vidí jako přehnané a že tím co dělám mu kazím imunitu - nejčastější argument je, že některé skupiny lidí mají doma bordel větší než venku a jejich děti jsou nejzdravější
a nebo, že takhle mu bráním se setkat se vším a až bude ve školce, tak bude pořád nemocný a skolí ho i rýma. ![]()
Taky když jdu vynést koš, tak si vezmu oblečení na ven, abych si nezašpinila domácí a to taky prý přeháním…prostě prý řeším až moc čistotu a všechno.
@Anonymní píše:
@cami.m No mé okolí to vidí jako přehnané a že tím co dělám mu kazím imunitu - nejčastější argument je, že některé skupiny lidí mají doma bordel větší než venku a jejich děti jsou nejzdravějšía nebo, že takhle mu bráním se setkat se vším a až bude ve školce, tak bude pořád nemocný a skolí ho i rýma.
Taky když jdu vynést koš, tak si vezmu oblečení na ven, abych si nezašpinila domácí a to taky prý přeháním…prostě prý řeším až moc čistotu a všechno.
no tak něco bych možná ubrala
třeba to oblečení s košem, to už přehnané je
ale základní zásady hygieny, jako mytí rukou z venku, nebo před jídlem. atd… jak jsme tady psali mi přijde naprosto normální.
@Anonymní píše:
@Pizlam Aha a nevíš jak se ta diskuze jmenovala? Já právě hledala a našla jsem jen tuhle, co tomu byla aspoň trochu podobná a proto jsem ji oživila.
@cami.m Jo s tou vodou to taky znám. Při té rekonstrukci linky nám voda netekla a hrozilo, že ani nepoteče a já šílela, že si nebudu moct umýt láhve.
na to mám naštěstí všechno připravené, prostě člověk použije čisté nádobí, v tom nevidím paniku…
@cami.m No já mám jen dvě flaštičky na krmení a bez vody jsme byli 6 hodin a nevěděli jsme jestli nebudeme i déle. Naštěstí nebyli…jinak bych asi jela pro balenou.