Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sibyla0 no já nevim, co je na dettolu špatného, právě proto že ty děti nacpou do pusy cokoli, tak je snad dobrý jim toho hnusu trochu ubrat, ne? jako umýt ruce když člověk přijde z venku je snad naprosto přirozené a že jsem obyč tekuté mýdlo vyměnila za dettol neni snad nic proti ničemu…
jinak nám dneska v bytovce dělají vodoměry, teprve když neteče voda si člověk uvědomí, jak často by si ruce umyl… já jsem u kohoutku tak často, že by mě to ani ve snu nenapadlo… ale vařím, teda tu nejšpinavější část vaření mám odbytou od rána, kdy voda tekla, ale i tak, člověk zamíchá, ochutná, dochutí a automaticky a ono nic
už aby ta voda tekla…
@Anonymní píše:
@Pizlam Nn nezakládala, tohle je poprvé, ale už jsem se musela vypovídat a zjistit, jak to mají jiné maminky
@misulinka27 No ona je taková od rány, takže když se jí něco nelíbí, tak to řekne a dost často neváží slova. A ona je to spíš víc manžela kámoška než moje, takže se domlouvá s ním, kdy dorazí.
My zkoušeli pastičky, jedy (víc druhů), kočky, zadělat všechny díry… a oni na chvíli zmizí a pak se zase objeví. Ale jsou hlavně za linkou a v pokoji, kde bude jednou pokojíček. Savem podlahu nemyji, jen vodou s čistícím prostředkem na podlahy nebo jarem. Záchod myji každý týden a podlahu taky 1 týdně, někdy za 14 dní.
Manželova rodina je celá kuřácká, krom něj. A mě jako nekuřákovi kuřáci vadí a smrdía když si ho třeba chce pochovat tchýně, která byla před tím venku na cigaretě, tak mi naskakuje husí kůže. Manžel ji upozornil, jednou si je umyla, ale pak už zase ne. Je mi i trapné pořád někomu říkat, ať si ruce myje.
no tak to nesnáším taky a to bych je teda hnala taky…jinak já luxuju 2× týdně- máme všude dlažbu. jen v pokojíčkách a ložnici koberce, takže se hrozně práší a na dlažbě to je víc vidět- stírám 1× týdně dettolem
záchod meju nebo otírám snad každý den, když vidím nějaký kapičky nebo tak…
no tak si teď tak říkám jestli nejsem náhodou normální ![]()
Jee, mne mamka taky rikala ze nejsem normalni a s cistotou to prehanim a jsem rada ze nejsem jedina
nejvic me to bralo na konci tehotenstvi a v sestinedeli, kdyz to miminko zacina brat veci do pusy, tak si myslim ze uz je to jedno. Ale zrovna se segra divila ze peru hracky od lamaze nez je dam male, kdyz se nezabalene vali nekde ve skladu a v obchode, kde je muze ohmatat kdokoli
@Anonymní píše:
@Pizlam Nn nezakládala, tohle je poprvé, ale už jsem se musela vypovídat a zjistit, jak to mají jiné maminky
@misulinka27 No ona je taková od rány, takže když se jí něco nelíbí, tak to řekne a dost často neváží slova. A ona je to spíš víc manžela kámoška než moje, takže se domlouvá s ním, kdy dorazí.
My zkoušeli pastičky, jedy (víc druhů), kočky, zadělat všechny díry… a oni na chvíli zmizí a pak se zase objeví. Ale jsou hlavně za linkou a v pokoji, kde bude jednou pokojíček. Savem podlahu nemyji, jen vodou s čistícím prostředkem na podlahy nebo jarem. Záchod myji každý týden a podlahu taky 1 týdně, někdy za 14 dní.
Manželova rodina je celá kuřácká, krom něj. A mě jako nekuřákovi kuřáci vadí a smrdía když si ho třeba chce pochovat tchýně, která byla před tím venku na cigaretě, tak mi naskakuje husí kůže. Manžel ji upozornil, jednou si je umyla, ale pak už zase ne. Je mi i trapné pořád někomu říkat, ať si ruce myje.
no a jestli v pokoji jsou myši tak to bych tam teda pokojíček nedala ani náhodou
![]()
@dani24687 píše:
Ježíš, však to je úplný humus ty příklady, co jsi uvedla, to by snad vadilo každýmu
souhlas ![]()
Anonymni: Nene, psala, ze vsechno musi drhnout, protoze vidi vsude spinu. Taky, ze se na mimco chodi porad koukat kdyz spi. Proste mela uplne panickou hruzu, ze se miminku neco stane.
@brumik7 píše:
Jee, mne mamka taky rikala ze nejsem normalni a s cistotou to prehanim a jsem rada ze nejsem jedinanejvic me to bralo na konci tehotenstvi a v sestinedeli, kdyz to miminko zacina brat veci do pusy, tak si myslim ze uz je to jedno. Ale zrovna se segra divila ze peru hracky od lamaze nez je dam male, kdyz se nezabalene vali nekde ve skladu a v obchode, kde je muze ohmatat kdokoli
chi já taky peru hračky- od malička, to mi přijde taky uplně normální
i te´d větším- starší je 8let, mladší 4 a když dostanou plyšáka nebo něco na spaní a hraní a dá se to vyprat, tak to nejdříce letí do pračky
![]()
Příspěvek upraven 11.02.14 v 12:43
@cami.m píše:
@Sibyla0 no já nevim, co je na dettolu špatného, právě proto že ty děti nacpou do pusy cokoli, tak je snad dobrý jim toho hnusu trochu ubrat, ne? jako umýt ruce když člověk přijde z venku je snad naprosto přirozené a že jsem obyč tekuté mýdlo vyměnila za dettol neni snad nic proti ničemu…jinak nám dneska v bytovce dělají vodoměry, teprve když neteče voda si člověk uvědomí, jak často by si ruce umyl… já jsem u kohoutku tak často, že by mě to ani ve snu nenapadlo… ale vařím, teda tu nejšpinavější část vaření mám odbytou od rána, kdy voda tekla, ale i tak, člověk zamíchá, ochutná, dochutí a automaticky a ono nicuž aby ta voda tekla…
jo bez vody to je mazec souhlas ![]()
@Pizlam píše:
Anonymni: Nene, psala, ze vsechno musi drhnout, protoze vidi vsude spinu. Taky, ze se na mimco chodi porad koukat kdyz spi. Proste mela uplne panickou hruzu, ze se miminku neco stane.
to byl někdo jiný si myslím
@brumik7 No a to je další věc, nechci malého obléknout do věcí, co jsou z krámu a nejsou vyprané nebo když tchýně upletla čepičku, svetr a rukavičky a chce, abych mu to před ní vyzkoušela a já nechci, protože pletecí jehly má na půdě nebo ve sklepě (není vlhký, jen se tam prochází kočky, myši atd)a když je jednou za rok vytáhne, tak je neomyje, než začne plést.
@cami.m Ruce si myji taky často (častěji než před porodem). Snažím se to omezit. Říkám si, že doma je čisto, tak to nesmím přehánět, ale bylo období v šestinedělí, kdy jsem si je myla pořád, když jsem šla dám špinavé prádlo do pračky, připravovat sunar malému…
@misulinka27 jako já nejsem nijak uklízecí typ ani náhodou, můj starší puntičkářský syn by mohl vyprávět, ale prostě jsou nějaký hygienický návyky a přes ty vůak nejede… luxuju teda jen 1× týdně, ale to je asi důvod, proč furt nadávám, co je u nás prachu no a záchod se prostě myje podle potřeby, takže možná i několikrát denně, když ty moje čuňata nejsou schopný po sobě uklidit a to i ten puntičkář, co mě pak buzeruje nad prachem ![]()
@brumik7 no nad plyšovejma hračkama, pokud jdou vyprat není vůbec možnost diskuze! jako kdo přece ví, kdo na to šáhnul a jakým svinstvem to prošlo, to peru hned, navíc můj starší je alergik, on je to už dospělák a tuhle si koupil sám džíny a vzal si je na sebe, no osypanej všude
jak jinak, že? ![]()
@brumik7 píše:
Jee, mne mamka taky rikala ze nejsem normalni a s cistotou to prehanim a jsem rada ze nejsem jedinanejvic me to bralo na konci tehotenstvi a v sestinedeli, kdyz to miminko zacina brat veci do pusy, tak si myslim ze uz je to jedno. Ale zrovna se segra divila ze peru hracky od lamaze nez je dam male, kdyz se nezabalene vali nekde ve skladu a v obchode, kde je muze ohmatat kdokoli
jako mě to přijde naprosto normální - naopak mám jednu kamarádku a k té když občas přijdu- no moc k ni proto nechodím
tak za prvé- smrad- nevyvětráno, za druhé prachu všude že by se dalo malovat, za třetí na zemi drobky a chuchvalce, za čtvrté- židlička pro malého totálně zaprasená od všeho snad půl roku nemytá…
tak nevím no a jí to přijde normální, jako proč by měla uklízet když k ní někdo přijde na návštěvu. já bych se teda styděla ![]()
To co popisuje paní anonymní mi přijde úplně normální! to vadí vše uplně stejně i mě, to není jen strach, ale hygiena atd. spíš mi přijde, že maminky, kterém to nevadí tak si nejsou normální spíš ony.to co píšeš ty je pochopitelné a jasné!!!
@Anonymní píše:
@brumik7 No a to je další věc, nechci malého obléknout do věcí, co jsou z krámu a nejsou vyprané nebo když tchýně upletla čepičku, svetr a rukavičky a chce, abych mu to před ní vyzkoušela a já nechci, protože pletecí jehly má na půdě nebo ve sklepě (není vlhký, jen se tam prochází kočky, myši atd)a když je jednou za rok vytáhne, tak je neomyje, než začne plést.
@cami.m Ruce si myji taky často (častěji než před porodem). Snažím se to omezit. Říkám si, že doma je čisto, tak to nesmím přehánět, ale bylo období v šestinedělí, kdy jsem si je myla pořád, když jsem šla dám špinavé prádlo do pračky, připravovat sunar malému…
taky peru co je nový to je jasný
ty pletený věci jak píšeš by mi asi nevadili, kdyby to bylo jen jednou- dvakrát
a ruce si myju průběžně podle potřeby- tak je jasný když třeba něco uklízíš, nebo šaháš na koš a pak jdeš připravit sunar, tak to mi taky přijde normální ![]()